ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Ο κομπάρσος παίρνει αμοιβή ηθοποιού. Κάτι περίεργο συμβαίνει. Κάτι ύποπτο. Ο τίποτας είναι ο κομπάρσος. Χρήσιμος στο μπούγιο, σε μια σκηνή πλήθους που θέλει να γυρίσει ο σκηνοθέτης. Ένας μέσα στο σωρό, δεν μιλάει στην ταινία, ούτε μια ατάκα με διόμισυ λέξεις. Και δεν θα τον πάρει στη μούρη η κάμερα, έστω για χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Το Κινάλ κληρώνει 5%. στα γκάλοπ που γίνονται. Τεράστιο νούμερο. Ανύπαρκτο κόμμα και επιδοτείται με ποσοστό που το ξαναστέλνει στη Βουλή, αν γίνουν εκλογές. Τι είναι αυτό; Μια κοροϊδία σκέτη είναι. Ο κομπάρσος να πληρώνεται λες και έχει κάποιο ρόλο στο έργο.

Τι κάνει στη Βουλή η παρέα της κυρίας Φώφης; Τίποτα επί της ουσίας. Τι προσφέρει; Σε τι ακριβώς είναι χρήσιμη; Τίποτα. Νάιν. Νιάμα. Νάθιγκ. Αντιπολίτευση κάνουμε, θα σου πουν. Το ίδιο ο Βαρουφάκης με το 3,2%, ο Βελόπουλος 2,9%, το ΚΚΕ 4,7%. Αντιπολίτευση είναι να διαφωνείς με την κυβέρνηση. Και να γαβγίζεις. Να κάνουν προτάσεις δεν ξέρουν. Συγκροτημένες θέσεις, πρακτικές και αποτελεσματικές.

Το κόμμα πληρώνεται. Κοστίζει στο κράτος. Με χρήματα λες και είναι δευτεραγωνιστής στο έργο, η παράσταση σε κάποιο βαθμό στηρίζεται επάνω του. Για κάνε μια βόλτα στα γραφεία του κόμματος με το μονοψήφιο ποσοστό. Μελαγχολικό. Κυνηγάνε μύγες οι δυο-τρεις υπάλληλοι.

Το κόμμα του Καμμένου που είναι; Του Θεοδωράκη. Του Μιχαλολιάκου. Του Λεβέντη. Τζάμπα λεφτά.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ Ο ΤΡΑΜΠ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ;