''ΠΑΤΑ ΤΗΝ... ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΛΑ!'' ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

 

Η αντιπολίτευση- λέω εγώ- είναι το ίδιο σημαντική και υπεύθυνη με την κυβέρνηση. Σάπια είναι αυτά που λένε ''Εμείς δεν φταίμε, δεν κυβερνάμε εμείς... ''. Όχι, κύριοι, της αντιπολίτευσης, αφήστε τα πονηρά, και εσείς κυβερνάτε. Με την ουσιαστική σας κριτική, με τον τσεκαρισμένο σας έλεγχο, παρεμβαίνετε στην διακυβέρνηση της χώρας.

Το αξιόπιστο κόμμα φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση με τις εξετάσεις που δίνει το ίδιο ως αντιπολίτευση. Δεν περιμένει να εκλεγεί ποντάροντας μόνο στη φθορά της κυβέρνησης. Πως παίζει σήμερα ο Σύριζα; Κατ' αρχήν δεν νομίζεις ότι οι αυτοί οι κύριοι ήταν κυβέρνηση 4,5 χρόνια. Οι κριτές στο Voice και στο Just the 2 of us είναι κλάσεως ανώτεροι στο αντικείμενο τους σε σύγκριση με τους συριζαίους και τη φτηνιάρικη αντιπολίτευση που κάνουν.

Ο Ζωρζ Μπόλας ήταν παλαιστής, φίρμα κατσέρ, τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60, που το ''άθλημα'' γέμιζε γήπεδα τους καλοκαιριάτικους μήνες. Αντιμετώπιζε π.χ. τον Ασημάκη ή τον Παπαλαζάρου και τον Ναθαναήλ και ο κόσμος στο Καραϊσκάκη ή τη Λεωφόρο φωνάζανε στον αντίπαλο του Μπόλα:

- Πάτα του την ουρά! Την ουρά, ρε, πάτα του...

Στο αμερικανοποιημένο κατς, για να έχει show η παράσταση ο κάθε παλαιστής έφτιαχνε την εικόνα του. Άλλος παρίστανε το τέρας, άλλος έμοιαζε με τον διάολο κλπ. Όπως στην πολιτική, το κάθε κόμμα παριστάνει τη δική του μαλακία, είμαστε με την Ευρώπη των λαών, φιλελεύθεροι, πράσινοι, αριστεροί, κεντρώοι κλπ. Ο Μπόλας είχε ουρά, και απαγορευότανε να του την πατήσουν διότι έχανε τη δύναμη του. Ή σταματούσε τη λαβή στον αντίπαλο.

Δέκα και 20.000 θεατές που ήταν εναντίον του Μπόλα στα δύσκολα του αντιπάλου τον καλούσαν με φωνές: ''Πάτα την ουρά του Μπόλα! Την ουρά, ρε, πάτα την... ''. (Στη φώτο, εναέριο καφαλοκλείδωμα του Τρομάρα σε αντίπαλο)

Αν, λοιπόν, του πατούσαν την ουρά ο Μπόλας εγκατέλειπε τον αγώνα. Οι συριζαίοι που παίζουν κατς της συμφοράς και δεν κάνουν πολιτική, απευθύνονται σε ακροατήριο επιπέδου υποστηρικτών των αντιπάλων του Μπόλα. Φωνάζουν στον Τσίπρα να πατήσει την ουρά του Μητσοτάκη, αλλά ο συριζαίος δεν βλέπει καμιά ουρά...

Διαβάστε ακόμα:

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ... ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΦΡΑΦΙΚΟ ΣΕΞ