ΠΡΙΝ ΒΑΨΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ... ΛΑΟ

 

Ο πρωθυπουργός παίρνει τις αποφάσεις και παραμύθι φούρναρης λέει ''Με τον λαό μαζί κάναμε και ράναμε...''. Ο λαός, δηλαδή, έκανε θυσίες, αυτός μου είπε να πάρω αυτά τα μέτρα. Στον λαό οφείλεται η ανάκαμψη, η πρόοδος κι άλλα τέτοια χαζά. Ο λαός δεν φταίει σε τίποτα, όλοι οι άλλοι έχουν ευθύνη, ο λαός είναι πάντα το θύμα, ο λαός πάντα σκέπτεται σωστά, παίρνει σωστές και σωτήριες αποφάσεις μπλα μπλα μπλα. Τέτοια χατζηαβάτικα λένε και δεν ντρέπονται.

Και γιατί να ντραπούν, όταν δεν τα λένε σε νοήμονες, αλλά σ' αυτούς που δεν αντέχουν την αλήθεια. Σ' αυτούς που τέτοια ψέματα γουστάρουν να ακούνε. Η αλήθεια είναι ότι ο εκλεγμένος κυβερνήτης είναι ο απόλυτα κυρίαρχος. Βεβαίως για το... καλό του λαού αποφασίζει, αλλά οι αποφάσεις του είναι προσωπικές. Όχι συλλογικές. Μαλάκας δεν είναι να μην ακούει τι λένε, τι προτείνουν οι συνεργάτες του, που δεν είναι εκλεγμένοι, αλλά προσωπικές του επιλογές. Στην τελική θα αποφασίσει αυτός, και δεν θα λάβει υπ΄ όψιν ποιο είναι το σωστό, το ηθικό, αλλά πως θα εισπράξει την άλφα και βήτα απόφαση του ο... λαός, ο οποίος έχει... ένστικτο και ξέρει να εκτιμήσει το γενικό καλό.

Η κουβέντα για τον Ντόναλντ Τραμπ. Τα 'χουν βάλει μαζί του μετά το θάνατο Αμερικάνου από μπάτσο. Μέγας και ανεξέλεγκτος λαϊκός ξεσηκωμός και στόχος ο βαψομαλλιάς. Ναι μεν ο πρόεδρος στις ΗΠΑ αποφασίζει, ούτε καν ο αντιπρόεδρος, αλλά ο πλανητάρχης είναι απλά ένα γρανάζι της μηχανής. Τίποτα περισσότερο. Κανένας πρόεδρος, κανένας πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να κάνει το Μεγάλο καλό, το Μεγάλο κακό. Άλλο ότι ''ιστορικά'' πιστώνεται ή χρεώνεται τούτο και το άλλο επί προεδρίας του τάδε και του δείνα εκλεγμένου κυβερνήτη.

''Yes, we can... '' έλεγε ο προηγούμενος παραμύθης Μπάρακ Ομπάμα. Ότι ο λαός μπορεί να... υποχρεώσει τον πρόεδρο, δηλαδή τον ίδιον τον Ομπάμα, να πετύχει στο έργο του. Τι να πει ο κάθε εκλεγμένος; Την αλήθεια, ''Ψηφίστε με και καθίστε στην άκρη εσείς, εγώ μόνος μου θα καθαρίσω για πάρτη σας... ''.

Διαβάστε ακόμα:

ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!