ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑ

 

Αφέλεια είναι, ηλιθιότητα πιο σωστά, να χρεώνει η Ιστορία έναν παλιάνθρωπο, έναν ανώμαλο, σ΄αυτην ή την άλλη ιδεολογία. Σ’ αυτό ή το άλλο καθεστώς. Δεν υπάρχουν αριστερά καθάρματα, ούτε δεξιά καθάρματα. Το κτήνος θα το συναντήσεις και στα φασιστικά, και στα κομουνιστικά καθεστώτα. Χωρίς να φταίει ο φασισμός, ο κομουνισμός, ο ναζισμός, ο χριστιανισμός.

Πως είναι δυνατόν να έχει τις ευθύνες του κάτι το ανύπαρκτο; Τα ισμικά φαινόμενα,  φασισμός, κομουνισμός και σία, είναι ιδεολογίες. Ιδέες. Ιδεατές θεωρίες. Παραμύθια σκέτα. Ποτέ δεν εφαρμόστηκαν σύμφωνα με τις προφητείες και γραφές τους. Ποτέ.

Σοσιαλιστής δηλώνει κάποιος. Και στο όνομα του σοσιαλισμού καταλαμβάνει ή του παραχωρείται η εξουσία. Σοσιαλισμό, όμως, δεν θα λειτουργήσει.

Λαβρέντι Μπέρια. Μέγας Σφαγέας. Εκτός συναγωνισμού εκκαθαριστής στελεχών του κόμματος στην επί Στάλιν Σοβιετική Ένωση. Αιμοδιψής. Σαδιστής αποδεδειγμένα. Βασάνιζε και το ευχαριστιόταν. Κυρίως γυναίκες, τις οποίες γούσταρε μέχρι να τις πάρει στο κρεβάτι του. Όποια έκανε κέφι. Χορεύτρια, αθλήτρια, τραγουδίστρια. Και δεν δίσταζε αν ήταν παντρεμένη.

Μετά το θάνατο του Μπέρια βρέθηκαν θαμμένες γυναίκες στην αυλή της έπαυλης του, στο κτήμα του κόμη Ορλώφ. Τις χαιρόταν πρώτα σεξουαλικά και μετά τις εξαφάνιζε κάτω από το χώμα. Έβαλε στο μάτι κάποια; Έστελνε ένα από τα πολυτελείας αμερικάνικα αυτοκίνητα του να την πάρει από το σπίτι της, αδιαφορώντας εντελώς για την αντίδραση του συζύγου της.

Τι να πει ο φουκαράς σύζυγος; Γιατί, σύντροφε Λαβρέντι Παύλοβιτς Μπέρια, επιθυμείτε να πηδήξετε την συμβία μου. Αν έλεγε κάτι τέτοιο ο σύζυγος θα βρισκόταν εξορία στα γκούλαγκ ως προδότης του κόμματος, ως εχθρός της επανάστασης. Ούτε που σκεφτόταν ο σύζυγος να διαμαρτυρηθεί στον διαβόητο αρχηγό της μυστικής αστυνομίας στην σταλινική ΕΣΣΔ. Στον αρχιεγκληματία Μπέρια.

Ζούσε με τον δυτικό τρόπο ο συμπατριώτης του Στάλιν Λαβρέντι Μπέρια, και οι δυο (φώτο) ήταν από την Γεωργία. Γεννήθηκε το 1899 και εκτελέστηκε ως… προδότης του κόμματος το 1953, σα σήμερα 23 Δεκεμβρίου, δυο μήνες μετά το θάνατο του Στάλιν. Του την είχαν στημένη οι άλλοι σύντροφοι, καθεστωτικοί κι αυτοί.

Διαβαστε ακομα:

ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ