ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Ήταν τέσσερις οι υποψήφιοι αρχηγοί στο κινάλ. Αποχώρησε η Γεννηματά, αλλά οι οισεωκομματικές εκλογές πιθανόν να μη γίνουν με τρεις, αλλά με τέσσερις, ίσως και περισσότερους. Κι αυτοί που θα διεκδικήσουν την αρχηγία να μη μοιάζουν με αρχηγό. Να μην έχουν κοψιά αρχηγού.

Στις πρώτες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ένας σύντροφος, προερχόμενος από την αριστερα, είπε από το μικρόφωνο Και τώρα το λόγο έχει ο υποψήφιος πρόεδρος του κινήματος Ανδρέας Παπανδρέου. Διώξτε αυτόν τον ανόητο είπε κακόκεφα ο Αντρέας. Και πράγματι με συνοππτκές διαδικάσίες, στην πραγματικότητα χωρίς καμιά διαδικασία διέγραφη ο μακαρίτης Γαργαλάκος. Αυτός ήταν εκείνος που παρουσίασε τον Ανδρέα ως υποψήφιο στο δικό του μαγαζί.

Το ΠΑΣΟΚ έχει Ιστορία, δηλαδή έχει σταματήσει πλέον να είναι προσωπικό κόμμα. Όπως είναι π.χ. αυτό του Βελόπουλου, όπως ήταν του Λεβέντη. Κατόπιν τούτου επόμενο είναι να κυνηγήσουν την πρώτη καρέκλα και δυο και τέσσερις και περισσότεροι. Τι συμβαίνει, όμως;

Την τελευταία στιγμή κάποιοι από τους διεκδικητές αποσύρονται. Και τακιμιάζουν, υποστηρίζουν έναν από τους μέχρι προ ολίγου αντιπάλους. Συμπέρασμα. Συμμαχίες και κολλητηλήκια. Ψηστήρια και τσατσαλήκια. Αυτό είναι το ψωμί στα κόμματα.

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΙ Η ΦΩΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ