ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΤΣΑΡΟ

 

Η Ρωσία σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με την χώρα επί Σοβιετικής Ένωσης. Τι έχει αλλάξει; Τα πάντα. Το πρώτο που λες είναι ότι ο κόσμος έχει φράγκα. Ο μέσος Ρώσος κυκλοφορεί λες και βρίσκεται στη δύση. Στις ΗΠΑ, στην Γερμανία, την Γαλλία, την Αγγλία. Είναι ελεύθερος να ταξιδεύσει στο εξωτερικό.

Γενικά στη Ρωσία του σήμερα, στη Ρωσία των τριών τελευταίων δεκαετιών, η χώρα και ο κόσμος μοιάζει με δύση. Μαγαζιά, μόδα, σουπερμάρκετ, τράπεζες, μουσική, κανάλια, τα πάντα όλα είναι σύγχρονα δυτικού τύπου. Μια ξεκάθαρη μίμηση στο πως ζει ο σημερινός δυτικός άνθρωπος.

Στη μετακομουνιστική, στη μετασοβιετική Ρωσία δεν συναντάς την κακομοιριά και τη φουκαραδοσύνη του μέσου πολίτη. Αυτό που δεν άλλαξε στη Ρωσία είναι ο τσαρισμός. Η εξουσία είναι στα χέρια Ενός. Όλες οι εξουσίες ελέγχονται απ’ ευθείας από Έναν. Τον τσάρο. Αυτό δεν άλλαξε.

Η διαφορά του Πούτιν με τον Μακρόν π. χ. ή τον Μπάιντεν και τον Τζόνσον είναι ότι ο Ρώσος τσάρος άνευ πολιτικής και κρατικής γραφειοκρατικής διαδικασίας αποφασίζει στη στιγμή ό,τι γουστάρει. Αν θα στείλει στρατά στην Ουκρανία ή στη Σελήνη. Αν θα κλείσει εργοστάσια ή θα τα μεταφέρει σε άλλη πόλη. Αν θα καταργήσει ολότελα τα πανεπιστήμια ή θα πουλήσει μια κρατική επιχειρήση με 10 εκ, ρούβλια και μετά την αγοράσει από τον ιδιώτη με 100 εκ. 
Διαβαστε ακομα:

ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΞΕ ΓΙΑ ΤΑ... ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ