ΙΒΑΝ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!

Είδες το ποδόσφαιρο! Ποιος θα ήξερε τον ομογενή Ιβάν Σαββίδη αν δεν είχε μπερδευτεί με τον ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχός του κάθε μέρα κυριαρχεί στα μήντια και ο ίδιος δεν ομιλεί ως επιχειραματίας, αλλά ως αρχηγός κόμματος, ως μητροπολίτης Θεσσαλονίκης το λιγώτερο.

ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ

Βρέθηκα από σπόντα σε γήπεδο μπάσκετ. Κορίτσια έκαναν προπόνηση. Τι ήταν αυτό, ρε; Μονάχα μια μετρούσε. Λέω σα γυναίκα, όχι μπασκετμπωλίστρια. Πραγματικά σοκαριστικό. Περισσότερες από 20 κοπέλλες, η μια χειρώτερη από την άλλη.
 

Η ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΑΚΗ

Ο εβδομηντάρης φίλος μου με το που βλέπει στην εφημερίδα τη φωτογραφία του Γιάννη Κανάκη, με το μαύρο κοντό παντελονάκι και την κιτρινόμαυρη φανέλα, μαρμαρώνει. Βουβαίνεται. Και νοιώθω μια ζεστή ενέργεια απαλή και τρυφερή να ξυπνάει από το μέσα του. Αμίλητος κι εγώ τον παρατηρώ εξεταστικά. Ρίχνω μια κλεφτή ματιά, ακίνητος, κοκκαλωμένος, μην ενοχλήσω τούτη τη συγκινητική στιγμή της προσωπικής μνήμης του φίλου μου του αεκτζή.
 

ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΥΦ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν αν υπέφερε. Όλοι θα πεθάνουμε. Και οι μεγάλοι, όπως μεγάλος, πολύ μεγάλος ήταν ο Hendrik Johannes Cruijff. Εντάξει ο θάνατος, τον έχουμε αποδεχθεί, όμως όχι και τον κακό θάνατο. Αυτόν που πριν σε πάρει, σου δίνει πόνο, δυστυχία. Όταν κλήρωσε καρκίνος και στον μίστερ Νο14, λέω το νούμερο της φανέλας του, ο ιπτάμενος Ολλανδός πήρε σειρά. Πέθανε στα 69 του.

ΤΟ «ΟΧΙ» ΑΝΑΣΤΟ, ΤΟ «ΝΑΙ» ΛΕΜΟΝΗ

Τρεις φορές έκανε μεταγραφή στο Ολυμπιακό ο Νίκος Αναστόπουλος, ως ποδοσφαιριστής. Από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό το 1980 και το 1987 και από τον Ιωνικό το 1993. Δεν πρέπει, όμως, να αισθάνεται «στρατιώτης» του Ολυμπιακού ο ''κοντός'', όπως ο Τάκης Λεμονής, που χωρίς όρους ανάλαβε για μία φορά ακόμα προπονητής στον πρωταθλητή.

ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο Νo5 ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;

Τελικά, η περίπτωση Λεμονή είναι η ζωντανή επιβεβαίωση μια αιώνιας αλήθειας. Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει μια ωραία πρωία, καλό, κακό. Ακόμα και να επανέλθει προπονητής στον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής. Από τα εντελώς αζήτητα. Κι αφού χρειάστηκε ο πρωταθλητής να κάνει ρεκόρ στην ατζέντα Γκίνες. Σε μια σαιζόν να αλλάξει 4 προπονητές, και να αναζητά τον πέμπτο.

ΑΔΙΚΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΣΙΩΛΗ ΓΙΑ ΚΟΥΓΙΑ

Με τον Σάκη Τσιώλη ανέβηκε στη σούπερ ληγκ η Λάρισα του Αλέξη Κούγια. Ο δικηγόρος είχε πάρει στη μέση της σαιζόν τον Καρδιτσιώτη προπονητή με την προοπτική να τον κρατήσει χρόνια. Με Άγγελο Αναστασιάδη, που έφερε κι αυτόν στη Λάρισα για πολλά χρόνια, ξεκίνησε ο Κούγιας το περασμένο καλοκαίρι.