Ο ''ΘΕΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ'', Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

Αξίζει να θυμηθούμε σήμερα, ημέρα του θανάτου του, στις 20 Οκτωβρίου, το 1999, τον Λουκά Μπάρλο (γεννημένος το 1920). Τον βαρύμαγκα και “αλογομούρη”, που είχε ήθος και κώδικα στη συμπεριφορά του. Να το πω αμέσως και μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι ποδοσφαιριστές πέρασαν από την ΑΕΚ στις ημέρες του.

ΛΕΣΒΙΑ ''ΑΡΡΕΝΩΠΗ'', ΤΙ ΑΛΛΟ Η ΝΑΒΡΑΤΙΛΟΒΑ

Η μεγαλύτερη τενίστρια της Ιστορίας είναι η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, αξιοσέβαστη προσωπικότητα του αθλητισμού, κλασική περίπτωση αρρενωπής λεσβίας, δηλωμένης και ''αμετανόητης''.
 

ΤΙΕΡΙ ΑΝΡΙ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ

Να το πω απότομα, για να μπούμε κατ' ευθείαν στο θέμα. Μεγάλος ποδοσφαιριστης ο Τιερί Ανρί, μέσα στους πολύ σπουδαίους σε αξία, αλλά κα σε προσφορά, όμως εγώ δεν θα τον έπαιρνα στην ομάδα μου. Δεν τον απορίπτω, απλά δεν έχει επιδείξει τίποτα από τον πάγκο. Με ποια, λοιπόν, κριτήρια του δίνουνε κλαμπ που φιλοδοξεί να μπει πιο δυναμικά στο χάρτη;

ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΣ... ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Όσο υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα οι πάντες όλοι θα σκοτώνονται με την... διαιτησία. Η καταδίκη. Είτε κυκλοφορεί, είτε όχι ο Κούγιας, ο οποίος δεκαετίες τώρα κάνει τις καταγγελίες του. Και πάντα η δουλειά θα βρίσκεται στα ίδια. Ο ένας, δηλαδή, θα υποψιάζεται τον άλλονα. Μια ζωή. Δεν έχει ξεφύγει το πράμα από το ποιος μας παίζει την Κυριακή. Ποιος κερατάς σφυρίζει, αν είναι δικός, του αντιπάλου, κι άν όχι από ποιον επηρεάζεται. Μια ζωή.
 

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ

Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος Κόκκαλη - Μαρινάκη. Υπάρχει η επίθεση του εφοπλιστή, σε κάθε ευκαιρία(;) ενάντια στον μεγαλοεπιχειρηματία. Το έγο είναι μονόπλευυρο. Για ποιο λόγο ο εφοπλιστής τα βάζει ανοικτά με τον προκάτοχο του;

Η ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ

Η κλήρωση φέρνει αντίπαλο του Παναθηναϊκού την πρωταθλήτρια Αγγλίας Έβερτον. Αρχές του 1970, εποχή που στην Ελλάδα έχει αρχίσει να παίρνει φωτιά η aglomania. Θα ακολουθήσει η ζωντανή κάλυψη από την κρατική τηλεόραση και τη φωνή του Γιάννη Διακογιάννη για πρώτη φορά του τελικού κυπέλλου Αγγλίας στο Ουέμπλεϋ, παραμονές του μουντιάλ του Μεξικού, το οποίο επίσης θα μεταδώσει απ' ευθείας η ΕΡΤ, με τη συμμετοχή βέβαια της πρωταθλήτριας κόσμου Αγγλίας.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ Ο ΣΚΙΜΠΕ

Βρήκαν τον πιο εύκολο και κατάλληλο στόχο για να δικαιολογήσουν κάποιοι την παρουσία τους. «Να φύγει ο Γερμανός προπονητής» λένε οι άσχετοι, αλλά και οι αδιάφοροι για το παρόν και το μέλλον της εθνικής ομάδας. «Γιατί παραμένει ακόμα ο αποτυχημένος Σκίμπε» λένε χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η δουλειά του προπονητή στην εθνική κι αν πράγματι φταίει αυτός για την πορεία της ομάδας.

ΤΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ;

Η εθνική ομάδα παίζει απόψε στην Φινλανδία κι αν κερδίσει, σύμφωνα με τους θεωρητικούς της σαχλαμάρας, θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Έχουμε μάτια και βλέπουμε. Αυτή η ομάδα δεν έχει μέλλον. Και το πρόβλημα δεν είναι οι ποδοσφαιριστές. Η μετριότητα τους.

Ο ΧΩΡΙΣ ΡΑΣΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Το γράφω από την αρχή και απότομα. Ο Απόστολος Νικολαίδης ήταν αυτός που ήταν, ένας πολυαθλητής στην εποχή του, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, μια εξέχουσα φυσιογνωμία δίχως αμφιβολία στο χώρο του αθλητισμού, όμως ήταν και ...εξουσιαστής! Ο Παναθηναϊκός, δηλαδή ο ίδιος προσωπικά, στο όνομα του Παναθηναϊκού, ήθελε να ελέγχει τα πάντα.

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πριν από 100 χρόνια το ποδόσφαιρο ήταν άγνωστο στον κόσμο. Πριν από 1.000 και 2.000 χρόνια ήταν γνωστός ο αθλητισμός, όπως το θέατρο και η ποίηση, ο χορός και η μουσική, ο τζόγος και οι θρησκείες, ένα σωρό άλλα πράματα.