ΠΟΝΤΑΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΟΝΤΑΡΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΣΑ!

Τροχαίο στην Αττική οδό, προς αεροδρόμιο. Ευτυχώς δεν είσαι ο παθών, φταίχτης ή όχι. Η σύγκρουση προκαλεί καραμπόλα επτά αυτοκινήτων. Ευτυχώς τη γλύτωσες, διότι βρίσκεσαι σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της ζημιάς. Της εκτός προγράμματος ζημιάς. Του απρόοπτου, που δεν χαλάει απλά τη μέρα σου, αλλά σε φέρνει ανά κατά διά παρά.
 

ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ... ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟ

Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Όλο και κάτι βρίσκουν για να δώσουν ένα υποτίθεται διαφορετικό και τσαχπίνικο νόημα σε κάθε μέρα. Ο κόσμος φαίνεται στον αιώνα μας έχει πέσει στη μονοτονία και στη βαρεμάρα και χρειάζεται κάτι τσίφτικο και προκλητικό για να μη ξενερώνει.
 

ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΑΣ

Μου το είπε ο πατέρας μου. Ευτυχώς, Σήφη, μου είπε, που δεν έμαθες γράμματα, γιατί αν μάθαινες θα είχες όλους τους άλλους δούλους σου. Ρώτησα τον πατέρα μου, είναι καλύτερα τώρα που εγώ είμαι δούλος των άλλων. Μου απάντησε, εσύ, Σήφη, δεν γίνεται να είσαι δούλος κανενός.

ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Έτσι αναδεικνύεται η ανθρώπινη υποκρισία και σε τούτο το κόλπο, που το βάλανε να συμπίπτει σήμερα, με τη μνήμη του προστάτη των ζώων, του καθολικού άγιου Φραγκίσκου της Ασίζης.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ''ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ''...

Είναι αξιοπερίεργο (τρόπος του λέγειν... γιατί ίσως να μην είναι) που οι άνθρωποι την εποχή του παγκόσμιου χωριού, του face και όλων των υπολοίπων πλατφόρμων δικτύωσης της επίπλαστης σκέψης, από έλλογα, γίνονται… άλογα σώματα χωρίς επιθυμίες και βούληση, με βουλιμικές συνήθως συνήθειες να γνωρίσουν χιλιάδες φίλους που τους ακολουθούν πιστά όπως οι χριστιανοί τα θαύματα...

ΚΑΙ Ο ΜΠΡΑΝΤ ΠΗΤ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΙΗΜΣ ΝΤΗΝ

Βάζω στη ζυγαριά δυο άνδρες. Συγκρίνω τον Τζαίημς Ντην και τον Μπραντ Πητ. Στην πραγματικότητα δεν κρίνω, δεν συγκρίνω τους δυο συγκεκριμένους ηθοποιούς, αλλά την εποχή τους. Κάνουμε κουβέντα σοβαρή, όχι κουτσομπολιό. Λοιπόν. Το πρώτο είναι πως έχεις να κάνεις με τη μέρα και τη νύχτα.

ΡΕΖΙΛΗΣ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΜΠΙΖΝΕΣΜΑΝ

Ένας Καραγκιόζης πιθανότατα να μην είναι Καραγκιόζης. Μιλάμε σοβαρά, δεν παίζουμε με τις λέξεις, ούτε κάνουμε εξυπνακισμό. Είναι καραγκιόζης, το δείχνει ολοφάνερα. Και πολύ καραγκιόζης, δεν κρύβεται καθόλου δημοσίως και επισήμως, όμως...