ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ

Δεν φτάνεις υψηλά αν δεν είσαι σκληρό καρύδι, κατά πως λένε οι αφελείς. Στην πραγματικότητα αν δεν είσαι κάθαρμα, αν δεν σε βαράνε εκείνα τα δαιμόνια που σε σπρώχνουν στην αναζήτηση της μεγάλης επιτυχίας, όπως η Κοκό Σανέλ. Η απίστευτη αυτή γυναίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, ξεκίνησε από το τίποτα, από το μηδέν, κι ήταν πράγματι χαρισματική. Ταλαντούχα. Δεν φθάνει αυτό, όμως.

ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ

Πριν από κάποια χρόνια η κυρία Άντζελα Δημητρίου, η γνωστή λαϊκιά τραγουδίστρια, αγαπημένη της μεγαλοαστικής τάξης και των κοσμικών που την έβρισκαν στα μπουζούκια της παραλιακής, είχε πει: «Φυσικά και κάνω λάθη. Κανείς δεν είναι άσφαλτος…».
 

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

Γνωστή ιστορία. Και τόσο παλιά όσο υπάρχει θρησκεία οργανωμένη. Ιερείς παρενοχλούν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά, ακόμα και τα βιάζουν. Αγόρια και κορίτσια. Τα κρούσματα χιλιάδες, ναι, χιλιάδες. Σε κάθε εποχή.

ΣΤΑ ΓΑΡΓΑΡΑ ΝΕΡΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ

Ένας από τους λόγους που πάω διακοπές είναι για να ξεφύγω από την πόλη. Να ζήσω με άλλους ρυθμούς και να καθαρίσει το κεφάλι μου. Κι άλλους λόγους έχω βέβαια, αλλά δεν γράφονται διότι το διαζύγιο πλέον παρέχεται σε συσκευασία κοσμήματος. Είναι πανάκριβο. Και δεν είναι και της παρούσης.

ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ

Στέκομαι στο σκηνικό, ζωντανό, αληθινό, όχι κινηματογραφικό, όπου ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, προσκεκλημένος από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, λέει δυο λόγια από το βήμα στους αποφοίτους του τμήματος Καλών Τεχνών. Μέσα σ' αυτούς και αυριανούς ηθοποιούς. Να, πως ξεκίνησε την ομιλία του:

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΝΤΡΑ Η ΓΚΟΜΕΝΑΡΑ

«Είμαι απογοητευμένη από τους άνδρες! Δεν υπάρχουν άνδρες όπως τους θέλω. Μόνον έναν άνδρα κάθε χρόνο βρίσκω...». Κουβέντα της Τζένιφερ Λώρενς. Μας κάνει πλάκα η σούπερ σταρ; Σε καμιά περίπτωση. Τρελαίνεσαι, σαλτάρεις, από το μπαλκόνι πέφτεις κατ' ευθείαν. Όταν το θηλυκό ηφαίστειο, η γυναίκα που τα έχει όλα επάνω της, ομορφιά, κορμάρα και κυρίως λάμψη, να θέλει να πηδηχτει, αλλά να μην της κάθεται αρσενικός στα μέτρα της.

Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

''Άστο, για μετά το δεκαπενταύγουστο''. Η ατάκα που τρως στη μάπα τούτες τις ημέρες. Από τον αιώνιο Έλληνα. Και όταν λέμε αιώνιο, εννοούμε τον αδιόρθωτο. Του ζητάς να σου κάνει μία δουλειά, υδραυλικός είναι, ηλεκτρολόγος, κηπουρός, μερεμετατζής, οτιδήποτε. Και, παραμονές της Παναγίας, έχει στο στόμα την κασέτα: ''Εντάξει, θα έρθω μετά της Παναγίας''.

ΜΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΜΑΣ

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, στην ατζέντα είναι γραμμένη και η αυτοκτονία, μάλιστα και από ανθρώπους που δεν πεινάνε, που δεν στερούνται επιτυχίας και φήμης. Η δυστυχία, και μαζί η απόφαση να δώσουν τέλος, κτυπάνε και “ευτυχισμένα” άτομα, κάποια με ζωή ξεχωριστή και ζηλευτή.