ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΝΟΝ...

Γυναίκα εκατό τα εκατό αισθάνεται η 32χρονη Σταματία. Πολλές φορές σκέφθηκε ότι στάθηκε τυχερή που είχε μία εύκολη και ισορροπημένη ζωή. Κι ακόμα γιατί από την κοιλιά της μάνας της βγήκε όμορφη. Καλοφτιαγμένη. Το λυγερό κορμί της, όμως, δεν το άφησε ποτέ να μεγαλώσει χωρίς να ελέγχει την ανάπτυξή του, μη πλαδαρέψει, μη πάρει κιλά. Έκανε δύο παιδιά, αλλά παραμένει ελκυστική. Πόσο το χαίρεται αυτό. Και δεν έχει μάτια παρά μόνο για τον άνδρα της.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟΥΣ

Εικονομάχοι και εικονολάτρες. Η σφαγή. Οι μεν δεν ήθελαν τις άγιες εικόνες, οι δε δεν εννοούσαν πίστη και λατρεία χωρίς εικονογραφημένους, στο στυλ κόμικ της εποχής, τους αγίους κι όσους μαρτύρησαν για την θρησκεία τους. Μια γελοία ιστορία, ένα κανονικό ντέρμπυ μακράς διαρκείας, ανάμεσα σε χριστιανούς και ανάθεμα αν το 90% απ' αυτούς αντιλαμβανόταν γιατί έπαιρνε μέρος στο έργο.
 

ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕ ''ΠΡΟΣΚΑ''

Δεν υπάρχει σήμερα «Καλημέρα» στη Βουλγαρία την ομόδοξη, την επίσης της χριστιανικής ορθοδοξίας. Ούτε κάποιος θα σου πει «Καλησπέρα» ειδικά σήμερα. Ο χαιρετισμός σε φίλους και γνωστούς, γείτονες και αγνώστους είναι «Πρόσκα». Δηλαδή;

ΕΝΟΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΨΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ

Κτύπησε το κουδούνι. Διάλειμμα. Αμέσως οι μαθητές εξαφανίστηκαν από την τάξη. Η καθηγήτρια της Ιστορίας όσο σκεπτόταν τι να μαγειρέψει το βράδυ, όπου θα δεχόταν ένα φιλικό της ζευγάρι, μάζευε όρθια τα προσωπικά της αντικείμενα στην έδρα. Πέφτει το μάτι της στον Ανδρεάδη. Περίεργο. Καθισμένος ακόμα στο θρανίο ο νέος με το κεφάλι κατεβασμένο. Προτίμησε να μην του μιλήσει από απόσταση, τον πλησίασε. “Συμβαίνει κάτι;...”
 

ΠΑΡΙΣ ΧΙΛΤΟΝ, ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΗ ΓΗ

Παγκόσμια παράλειψη ότι μέχρι σήμερα δεν έχει απονεμηθεί το βραβείο “Το μεγαλύτερο νούμερο της αιωνιότητας” στην γελοία αυτή γκόμενα Paris Hilton. Γελοία ως άτομο και για κλωτσές η κυρία να θεωρείται γκόμενα. Μια ψευτοχαριτωμένη με φάτσα πλάκα σαν τηγάνι, άβυζη, άκωλη, αδύνατη. Και μας λένε ότι στη χλεμπονιάρα παίζει επάνω της καλλίγραμμο κορμί. Όχι, ρε!

ΕΤΣΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΕΡΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Ερωτεύθηκαν. Έκαναν σχέση και το πιο σπουδαίο είναι ότι στο κρεβάτι γνώρισαν τον άνθρωπο της ζωής τους. Απολάμβαναν το σεξ οι δυο τους όπως ποτέ μ’ άλλο πρόσωπο. Και όσο περισσότερο γνωριζόντουσαν, όσο προχωρούσε η γνωριμία τους, τόσο ανέβαζαν στροφές, και τα δύο κορμιά τους τα έδιναν όλα.

ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΑΛΕΜΕΝΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αυτό συμβαίνει μόνο στην Αμερική. Παρασυμβαίνει. Κάθε τόσο ένας βλαμμένος μπουκάει σε σχολείο και σκορπάει θάνατο. Στα τυφλά. Γιατί τέτοια φονικά στις ΗΠΑ; Και γιατί πάντα σε σχολείο; Κι όχι σε εκκλησία. Σε γήπεδο. Σε σινεμά. Σε νοσοκομείο. Σε ντίσκο.

ΤΗΝ ΠΟΘΟΥΣΕ ΤΡΕΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΝ... ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ

Μεγάλο γραφείο αρχιτεκτονικό, με επιτελείο και προδιαγραφές να κτυπάει δουλειές διεθνώς. Γήπεδα, αεροδρόμια, πολυκαταστήματα, νοσοκομεία, συγκροτήματα ψυχαγωγίας. Ο νεοπροσληφθείς από την πρώτη ημέρα την πρεσάρει στο φλερτ. Επίμονα, επιθετικά, ολοκληρωτικά. Της ζήτησε να συναντηθούν σπίτι του, σπίτι της, αρκεί να βρεθούν μόνοι.

ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΗΣ

Μετά από 20 χρόνια ξανασυναντήθηκαν οι παλιές συμμαθήτριες. Η Μάρτζυ, μόνιμα εγκατεστημένη οικογενειακώς στον Καναδά, εκεί παντρεύτηκε, έκανε δυο κόρες, κι αυτές τις ημέρες για να φροντίσει θέματα κληρονομικά βρίσκεται στην Αθήνα. Φιλοξενείται από την πρώην κολλητή της Ασπασία, της οποίας το σπίτι, στην πραγματικότητα μια χωριάτικη βίλα μ' όλες τις σύγχρονες ανέσεις, βρίσκεται αρκετά μακριά από τον κοντινό οικισμό και μισή ώρα από το κέντρο της πρωτεύουσας.