ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΤΗΡΙΑ

Επιμένω. Πρώτος και μέγας ΕΘΝΙΚΟΣ στόχος είναι κάθε καλοκαίρι περισσότεροι ξένοι τουρίστες. Αυτά τα σάπια και ύποπτα ότι θα μας ωφελήσει οικονομικά η... Συμφωνία των Πρεσπών είναι για να πούμε αύριο ποια καταστροφή μας βρήκε. Και πόσο ελληνικά σκεφτονται οι τροϊκανοί πρωθυπουργοί που πέρασαν.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΓΙΑΤΙ «ΤΑ ΠΗΡΕ» ΑΠΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα. Είναι θρησκεία. Είναι και μπίζνες, όμως. Και ακριβώς επειδή είναι ιδέα και θρησκεία αντέχει ιδεολογικά και στην εμπορευματοποίηση. Μήπως η Εκκλησία δεν κάνει μπίζνες. Υπηρετεί τη θρησκεία, όμως εμπορεύεται την πίστη των χριστιανών, τζιράρει τα λεφτά της στο χρηματιστήριο, επενδύει στις τράπεζες, προσπαθεί να μη φορολογείται από τα έσοδα της.
 

ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΠΕΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ... ΤΡΟΙΚΑΝΑ

Ανεβαίνει ο τουρισμός. Έρχονται περισσότεροι τουρίστες, έρχονται περισσότερα φράγκα. Έρχονται οι ξένοι για να αγοράσουν το μόνο που αξίζει στην Ελλάδα. Δεν έχεις τίποτα άλλο να του πουλήσεις, που μπορεί να το βρει κάπου αλλού.

ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Για έλα εδω, κύριε αποδυτηριάκια, να μας πεις με ποιανού άδεια γράφεις το όνομα «Νεϋμάρ». Είναι εμπορικό προϊόν και το χρησιμοποιείς, κύριε αποδυτηριάκια, για να κονομήσεις. Για να τραβήξεις την προσοχή του κόσμου. Αν αντί του brandname «Νεϋμάρ» έγραφες στο κείμενό σου για κάποιον άλλον, κύριε αποδυτηριάκια, θα διαβάζανε το γραπτό σου λιγώτεροι.
 

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δικαίωμα να μιλάει κάποιος για την Ελλάδα έχει μόνο όποιος ξέρει την Ιστορία της. Και δεν την πάω τη δουλειά μέχρι την εποχή του Περικλή και του Σωκράτη. Τα βασικά να ξέρει για την Ελλάδα τα τελευταία 50 και 80 χρόνια πρώτα, και μετά να μας πει τις εξυπνάδες του ο καθένας για το πως θα τη βγάζουμε. Εδώ είναι Ελλάδα, όχι Ολλανδία και Σουηδία. Έλληνες ζούνε στην Ελλάδα, όχι Ελβετοί και Ισλανδοί. Άλλες ράτσες, άλλα βιώματα, άλλα κλίματα.

ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ

Η Βιέννη είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που περισσότερο από κάθε άλλη επισκέπτονται τουριστικά οι Έλληνες μετά τον πόλεμο. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Υπήρχε πάντα έντονος ελληνισμός σ' αυτή την πόλη την περίοδο της τουρκοκρατίας και μέγας πλούτος ελληνικός. Ένα από τα πιο δυνατά ελληνικά ονόματα, ίσως το πιο δυνατό, στην Αυστρία ήταν του Σίνα. Βαρβάτο σόι. Δυναστεία. Βορειοηπειρώτικη οικογένεια.

Ελληνικος φουρνος στο Manhattan

Τα πάντα μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος, αν είναι έξυπνος, καλλιεργημένος και δουλευταράς. Αν αυτά τα προσόντα τα τοποθετήσεις μάλιστα σε Έλληνα…, τότε μεγαλουργεί. Γιατί ο Έλληνας όταν δεν είναι τεμπέλης και ξερόλας διαπρέπει παντού- σε κάθε τομέα.

ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ… ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Ο ΙΒΑΝ;

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπλέκουν σε βρώμικες δουλειές και σχέσεις με μυστικές υπηρεσίες τον Ρώσο επιχειρηματία ελληνικής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη. Είναι να μην σου βγει το όνομα. Που σημαίνει ότι αν υπάρξει η «πρώτη φορά», θα ακολουθήσει και η δεύτερη, και η τρίτη

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ... ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ

Ο καραγκιοζισμός όπως διαπράττεται εν Ελλάδι. Είναι τέχνη αυτή, όπως θέλει και τόλμη, να μην κωλώνεις να γελοιοποιείς τη σοβαρότητα ενός εθνικού θέματος. Τι θύμήθηκα, με την ευκαιρία της συνάντησης του Γερμανού προέδρου Σταϊνμάγερ με τον... συνάδελφο του Προκόπη Παυλόπουλο. Πριν τέσσερα χρόνια επισκέφτηκε την Αθήνα ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας. Και ο Κάρολος Παπούλιας τα έχωσε χοντρά στον Γερμανό. Είπαμε. Καραγκιοζισμός. Γειασαν του μάγκα του Τσαρλς.