ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ

Ο πλουσιώτερος άνθρωπος στη γη. Ο άνθρωπος που περισσότερο από κάθε άλλον έχει σχέση με το χρήμα. Τον λένε κερδοσκόπο. Και επενδυτή. Εγώ τον λέω με το όνομα του. Σόρος. Τζωρτζ Σόρος. Αμερικάνος, γεννηθείς στην Βουδαπέστη και ουγγρικής καταγωγής. Εβραίος, βέβαια. Δεν γίνεται να μην είναι Εβραίος όποιος χαρακτηρίζεται με σκέψη αρχέγονη και πνευματική με την ουσία της έννοιας χρήμα.

ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Από φωνή δεν λέει πολλά, αλλά το νυχτοκάματο του είναι μεγαλύτερο από εκείνο του καλύτερου τραγουδιστή της χώρας. Γιατί συμβαίνει αυτή η... ''αδικία''; Επειδή έτσι αποφασίζει ο… λαός. Η αγορά, που λένε. Με την ευκαιρία αληθινή ιστορία, από το παρελθόν μια κουβέντα επιχειρηματία της νύχτας με τον πιο εμπορικό τραγουδιστή ever, τον Βοσκόπουλο. ''Πόσα θέλεις, Τόλη για τον χειμώνα, να κλείσουμε από τώρα;''. Απόρησε ο καλλιτέχνης: ''Εσύ θα μου πεις πόσα δίνεις! Μήπως και να συμφωνήσουμε σ όσα ζητήσω θα μου τα δώσεις, αν δεν πάω καλά;''.
 

Τουρισμος: νεα ρεκορ

Η περσινή χρονιά ήταν για την πατρίδα μας χρονιά - ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Λέγαμε ότι δεν θα ξεπεραστεί το 2017 σε έσοδα και σε αριθμό τουριστών. Κι΄ όμως έρχονται τα πρώτα στοιχεία του 2018 και είναι ακόμα καλύτερα…

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν' ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΑΙΡΟΖ

Τι συμβαίνει με τον Παϊρόζ; Ό,τι καταλαβαίνεις! Αυτή είναι η σοβαρή κουβέντα. Ό,τι πιάνουν οι κεραίες σου. Το τι ακριβώς συμβαίνει το γνωρίζει μονάχα ο ίδιος ο Ταϊλανδός και ο Αλαφούζος. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, όλα όσα λένε κάποιοι που είναι δίπλα στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού ή έγκυροι δημοσιογράφοι σε ρεπορτάζ αποκαλυπτικά της πλάκας.

Η ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΗ ΜΑΥΡΗ ΣΤΗ ΓΗ

Από όνομα δεν λέει. Δεν ξέρω, βέβαια, πώς ακούγεται το Φολορούνσο Αλαμίγια στα νιγηριάνικα. Για τους δυτικούς είναι όνομα δύσκολο, δεν το συγκρατείς με τη μία. Τέλος πάντων, έτσι ονομάζεται η 67χρονη νέα βασίλισσα των πετρελαίων, που από το μηδέν, από τα χαμηλά των χαμηλών έγινε δισεκατομμυριούχος και παγκόσμια παίκτρια στο μαύρο χρυσάφι. Αξίζει τον κόπο να πούμε δυο λόγια για την περίπτωσή της.

ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΟΖ

Αυτή η ιστορία με την δήθεν ή πραγματική εμπλοκή (;), άσχετο αυτό, κάποιου κυρίου επιχειρηματία από Ταϊλάνδη με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δείχνει πόσο καραγκιόζ μπερντέ είναι η κατάσταση στο λεγόμενο και επαγγελματικό ποδόσφαιρο made in Greece.

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ - ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ο Ροκφέλερ είναι ο Νέος Κόσμος. Ο άνθρωπος - σημαία της Αμερικής. Ο αρχαίος κόσμος καταγράφεται από την Αθήνα και σταματάει στη Ρώμη. Ο παλιός κόσμος, η συνέχεια του αρχαίου είναι η γηραιά Ευρώπη και ο νέος κόσμος είναι οι ΗΠΑ. Άλλο κεφάλαιο, άλλο γέννημα ο τρίτος κόσμος, Αφρική και σία, ακόμα κι αν η ανάπτυξη του αποτελεί μια συνέχεια της έκρηξης της λευκής φυλής.