ΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Από τα πρώτα θέματα που είχε πιάσει ο αποδυτηριάκιας όταν εμφανίστηκε στην πιάτσα πριν 35 χρόνια. Οι Ελβετοί φρουροί στο Βατικανό με τις παραδοσιακές στολές τους, τον οπλισμό εκείνης της εποχής. Ένα κάρο θεωρίες συνωμοσίας, μαζί και σεξουαλικά παρατράγουδα, έχουν ειπωθεί, σχετικώς. Ακόμα ψάχνουν το τριπλό φονικό πριν 23 χρόνια, μέσα στους νεκρούς ο διοικητής της φρουράς.

ΠΟΙΟΙ ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ «ΕΛΛΑΔΑ»

Τα ξύνουμε. Κανονικά, και με τα δύο χέρια. Αυτό κάνουμε όταν μιλάει ο πολιτικός. Ο πιο έντιμος υπουργός οικονομικών. Ο πιο ικανός. Ο πιο αξιόπιστος. Εμείς τα ξύνουμε. Ακόμα κι αν δεν έχουμε φαγούρα.
 

ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟ ΑΝΤΙΒΙΕΤΝΑΜ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Γίνεται ο πόλεμος Ιράν - Ιράκ το 1980, ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση βοηθάνε τον Σαντάμ Χουσεϊν για να μην πάρει το Ιράν τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών στη Μέση Ανατολή. Το ντέρμπυ είναι ισόπαλο, το Ιράκ δεν χάνει, ούτε κερδίζει, όμως από τον πόλεμο βγαίνει ενισχυμένο οπλικά. Και ο Σαντάμ Χουσεϊν δεν ησυχάζει, ρίχνει δηλητηριώδη αέρια στους Κούρδους του Ιράκ και ψάχνεται να αποκτήσει πυρηνικά. Τα ανοίγματα του για να εξελιχθεί στην Νο 4 ισχυρώτερη στρατιωτική δύναμη στη γη, τον υποχρέωσαν να πάρει δάνεια από τους γείτονές του.

ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΑΕΡΟΓΑΜΗΣ ΩΝΑΣΗΣ

Μέσα στις γυναίκες που κοιμήθηκε ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν και περιβόητη και πολυθρύλητη Εβίτα Περόν, η “αγία” της Αργεντινής, σύζυγος του δημοφιλούς δικτάτορα. Πιθανότατα να μην του έλεγε τίποτα ως γυναίκα η Εβίτα και να πήγε μαζί της από το ψώνιο του να καμακώνει διασημότητες. Ο μάγκας ο “Αρίστος” και η πρώην ψευτοτραγουδίστρια είχαν μια σύντομη σχέση, από την οποία κερδισμένη βγήκε η Εβίτα, ενώ ο Ωνάσης πιάστηκε κορόιδο.
 

ΠΟΙΑ ΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΖΑΚΥ, ΩΝΑΣΗΣ!

Έχω άποψη για τον μεγάλο Έλληνα, το σπάνιο άτομο, τον Αριστοτέλη Ωνάση. Διάολος. Μεγάλο μυαλό, στροφές λες και ήταν μοτέρ. Ο αδίστακτος. Ξεφτυλίζουμε την κουβέντα όταν μιλάμε για καλό άνθρωπο, για κακό, για άγιο, για κάθαρμα. Αυτά για αλλού, όχι για τον Σμυρνιό, που γεννήθηκε κι εγώ θα σου πω για ποιο λόγο. Για να μας πει μια αλήθεια που πάντα βρίσκει γήπεδο και επιβεβαιώνει τη διαχρονική της αξία. Ο χαρισματικός άνθρωπος είναι ικανός για όλα. Από το μηδέν να γίνει ο πρώτος στον κόσμο.

ΤΕΛΙΚΑ, ΗΠΙΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΧΡΙ ΠΑΤΟ

Το θυμάμαι σα σήμερα. Είμαι στον αέρα, μέσα στο αεροπλάνο, ούτε εκατό μέτρα πριν την προσγείωση, και μπροστά στα μάτια μου βλέπω μικρό σκάφος να απογειώνεται και…, πριν σηκωθεί για τα καλά, να τσακίζεται. Έτσι σκοτώθηκε ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση, ο Αλέξανδρος στις 23 Ιανουαρίου, το 1973. Έζησα ζωντανό το σκηνικό στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΒ ΤΖΟΜΠΣ

Όλα πουλιούνται. Η κουβέντα από την εποχή του Σάυλωκ, του εβραιοβενετσιάνου τοκογλύφου. Όλα πουλιούνται κι όλα αγοράζονται. Και σήμερα σε εποχή οικονομικής κρίσης αν έχεις χαρτί σε τιμή ευκαιρίας κάνεις δικό σου το ασημικό. Το πράμα αξίας που στην αγορά δεν έχει πια την αξία του.

ΜΠΑΣΙΜΟ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΠΡΩΗΝ» ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Όπως αποδεικνύεται ο Ιβάν Σαββίδης στην Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να μπλέξει και με μπίζνες, ξένες στην μέχρι σήμερα επιχειρηματική του δραστηριότητα. Στη Ρωσία ασχολούνταν με το εμπόριο καπνού, καμία έκπληξη που εξαγόρασε την πρώην κρατική ΣΕΚΑΠ. Σε κάποια φάση ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας στο Ροστώφ, ήθελε να αγοράσει και το πακέτο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το 2006, αλλά το παζάρι με τον ερασιτέχνη δεν προχώρησε.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ... ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ

Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα οι πολιτικοί για τις θυσίες του ελληνικού λαού. Τι άλλο παρά παραμύθια θα ακούσεις από τις χρυσοπληρωμένες Φιλιπινέζες, εννοώ το πολιτικόν προσωπικόν στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών. Υπηρέτριες είναι οι πολιτικοί, οι ίδιοι το λένε, ότι υπηρετούν τον μεγάλο αφέντη, τον λαό.