ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ

Ο άνθρωπος που βρήκε το αλεξικέραυνο, αφού διαπίστωσε τον ηλεκτρισμό του κεραυνού. Κι αυτός είναι που ανακάλυψε την πρώτη θερμάστρα με μεταφερόμενο αέρα. Έκανε κι άλλες εφευρέσεις ο Μπένζαμιν Φράγκλιν, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος όπως μάθαμε να λέμε στο σχολείο τον πολυμαθή επιστήμονα και Αμερικάνο πολιτικό.

ΖΟΛΩΤΑΣ, Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

Ξενοφών Ζολώτας. Ο διαπρεπής Έλληνας οικονομολόγος. Δεξιός. Αυτό θα πουν οι άσχετοι. Δεξιοί, αριστεροί άσχετοι. Μαλακίες θα πει αποδυτηριάκιας. Όταν βάζεις ταμπέλες σε κάποιον δεν έχει νόημα η κουβέντα. Δεν βγάζει πουθενά.
 

ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΕΛΕΙ BUSINESS PLAN

Καλός ο ηρωϊσμός, καλό και το πάθος, όμως μια επανάσταση δεν γίνεται μονάχα για να δείξει ένας λαός τον πατριωτισμό του. Πρέπει και να πετύχει ο ξεσηκωμός. Για να ηττηθεί, λοιπόν, ο αντίπαλος, αλλά και για να γνωρίσει όσο το δυνατόν λιγώτερες απώλειες ο επαναστατημένος, στο παιχνίδι μπαίνει απαραίτητα το στοιχείο της οργάνωσης. Και στην προετοιμασία και στην εκτέλεση της επιχειρήσεως.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ

Πόσο στοιχίζει μία παρέλαση; Ουδείς ξέρει ή μάλλον ουδείς λέει. Πόσον μάλλον ο Σύριζα που πολλές φορές στο παρελθόν είχε ταχθεί κατά των παρελάσεων, μεταξύ άλλων και για οικονομικούς λόγους. Τι κάνουν, λοιπόν, οι επιτελείς του Πενταγώνου για να εμφανίσουν χαμηλό το κόστος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου;
 

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Δ.

Το Ειδικό Δικαστήριο άδειασε τη Βουλή που με μεγάλη πλειοψηφία είχε κρίνει ένοχο τον Γ. Παπακωνσταντίνου για διάπραξη δύο κακουργημάτων στους χειρισμούς του ως προς τη λίστα Λαγκάρντ. Έτσι αντί για ισόβια, του επέβαλε για το ένα αδίκημα ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, ενώ τον έκρινε αθώο για το άλλο. Μαζί με τη Βουλή, το Δικαστήριο άδειασε και την εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου που είχε προτείνει φυλάκιση τεσσάρων ετών χωρίς το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

«ΔΙΚΑΙΩΣΗ» ΣΑΒΒΙΔΗ..., ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΦΙΟΖΟΣ!

Μία εφημερίδα περιορισμένης κυκλοφορίας έγραψε αυτά που έγραψε για τον Ιβάν Σαββίδη. Με μια κουβέντα, παρουσίαζε τον ομογενή επιχειρηματία ότι ενεργεί ως «Ρώσος ολιγάρχης», με μειωμένη ηθική, με ύποπτης και παράνομης προέλευσης κεφάλαια.

ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Το απίστευτο. Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο άμεσος συνεργάτης του μοναχός Αρσένιος κι άλλοι 12 αθωωθηκαν για το περιβόητο σκάνδαλο της «ιερής τράμπας». Της ανταλλαγής εκτάσεων υποτίθεται ιδιοκτησίας της μονής-κλάμπ εξουσίας, λέω για το μοναστήρι που κουμαντάρει ο Εφραίμ, και ακινήτων του δημοσίου.

Το Βατικανο εχει θησαυρους, κλεμμενους!

Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία από τις χιλιάδες επιδρομές και σταυροφορίες που έχει κάνει μέσα στους αιώνες έχει συλλέξει αμύθητους θησαυρούς. Και όταν λέω «συλλέξει» εννοώ «κλέψει». Και δεν φτάνει που είναι κλεμμένα, έφτιαξε πολλά μουσεία όπου τα εκθέτει με εισιτήριο. Εισπράττει δηλαδή από τα κλεμμένα. Ευλόγησον!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ!

Είναι απίθανο να διαβάσεις το όνομά του στα μήντια. Δεν είναι ηθοποιός, ούτε σκηνοθέτης. Παντρεύτηκε, χώρισε, ό,τι έκανε στην προσωπική του ζωή δεν προκαλεί το ενδιαφέρον, την περιέργεια του κόσμου. Γι’ αυτό και τα ΜΜΕ τον... σνομπάρουν.