ΙΔΟΥ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στα δημοκρατικά καθεστώτα κυβερνούν οι πλειοψηφίες. Οι μειοψηφίες βεβαίως έχουν δικαιώματα και διακριτή παρουσία, αλλά δεν κυβερνούν. Έτσι συμβαίνει παντού εκτός από την Ελλάδα, όπου οι λίγοι καθορίζουν τις τύχες των πολλών.

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΔΙΚΑ

Χέρι στα σεντούκια με τα χρήματα που είχαν κρύψει από την αρχή της οικονομικής κρίσης βάζουν σιγά-σιγά οι Έλληνες, όμως όχι για να τα επανακαταθέσουν στις τράπεζες, απ’ όπου τα είχαν σηκώσει, αλλά για να απολαύσουν ό,τι στερήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αυτοκίνητα, ταξίδια και άλλα καταναλωτικά αγαθά.
 

ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Από τότε που η Ελλάδα μπήκε στον τροχό του μνημονίου το πρώτο που χτυπήθηκε σα χταπόδι στο βράχο ήταν οι συντάξεις. Σαράντα φορές, λένε, πρέπει πρώτα να χτυπηθεί το χταπόδι που είναι για φάγωμα, για μαγείρεμα. Μέχρι σήμερα, είναι αλήθεια, ότι οι συντάξεις δεν έφαγαν κτύπημα τόσες φορές, 40 φορές.
 

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ

Μία πλήρως οργανωμένη επιχείρηση εισαγωγής και πώλησης παράνομου καπνού και τσιγάρων είχε στήσει μια πολυπληθής εγκληματική οργάνωση που είχε απλώσει πλοκάμια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΑΚΑ

Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε με ποιο θαυμαστό και λίαν αποτελεσματικό, όπως αποδεικνύεται, τρόπο γίνεται η πάταξη της φοροδιαφυγής. Αποκάλυψη πρώτη. Στην Καρδίτσα συνελήφθη 92χρονος καστανάς, επειδή δεν έκοβε αποδείξεις. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Να να λέμε την αλήθεια, γιατί εδώ που φτάσαμε κανείς δεν μπορεί πια να κρυφτεί. Κανένα πρόβλημα με τις τράπεζες δεν θα υπήρχε αν οι Έλληνες δεν έτρεχαν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους. Κανένα. Είναι άλλο πράγμα οι τράπεζες να έχουν απόθεμα 260 δισεκατομμυρίων και άλλο 125.

ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠ’ΕΞΩ ΔΡΑΧΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΑΡΙΑΚΙΑ

Καταρρακωμένη βγήκε από τον πόλεμο, και μετά τη μαγκιά της στον εμφύλιο, η Ελλάδα. Φτώχεια. Απλά την κουτσοέβγαζε. Τα πρώτα λεφτά που άρχισε να παίρνει αναπνοές η Ελλάδα, η ψωροκώσταινα, ερχόντουσαν απ’ έξω.

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Της πουτάνας το μαγκάλι. Διαβάζεις την τελευταία ψαριά που έκανε το ΣΔΟΕ στα νησιά – και όχι μόνο- και σαλτάρεις. Εντάξει, στην Ελλάδα το Νο1 σπορ, στο οποίο κάνουν πρωταθλητισμό ακόμα και φορολογούμενοι παίκτες Β' και Γ' εθνικής, είναι η φοροκλοπή. Το ξέρουμε αυτό από τότε που υπάρχει κράτος σ' αυτή τη γωνιά της Μεσογείου. Τα νούμερα, όμως, που βγαίνουν στον αέρα είναι η Αποκάλυψη Τώρα. Η Μέγιστη Αποκάλυψη Τώρα , ότι στην πραγματικότητα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα κράτος.

ΠΡΙΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ...

Κατά καιρούς ορισμένα μέσα και πολλοί Έλληνες λεονταρίζουν ότι είναι «αντισυστημικοί», για να βρεθούν (οι περισσότεροι) μετά από λίγο στην αγκαλιά ενός κόμματος ή ενός ολιγάρχη - ή να διοριστούν σε μια δημόσια θέση στην οποία δεν θα διορίζονταν ποτέ, αν δεν είχαν κάποιο είδος συναλλαγής με το «σύστημα». Το οποίο εξακολουθούν να βρίζουν αορίστως.