Οι πιο πλουσιοι των γηπεδων

Τελικά το 13 μπορεί και να μην είναι γρουζούζικο. Θα το διαπιστώσετε από τον χορό των εκατομμυρίων που γίνεται στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Σας παρουσιάζω λοιπόν την λίστα με τους 13 φετινούς πιο πλούσιους των γηπέδων.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ.... ΤΡΕΧΑΛΑΤΖΗΔΕΣ

Γεγονός. Στο μουντιάλ δεν υπάρχουν μεγάλοι παίκτες, αληθινά μεγάλοι. Ούτε φαίνονται νέα ταλέντα. Αυτό που ξέραμε στο παρελθόν. Πάντα, κάθε τετραετία, στην πιο σπουδαία διοργάνωση, λες από το πουθενά πρωτοεμφανιζόντουσαν παικταράδες. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές με ποιότητα και τεχνική. Υψηλής κλάσεως. Όχι κάποια ντουλάπα, όχι ένας μαραθωνοδρόμος.
 

ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΧΑΜΟΥΡΑΜΠΙ

Αν οι κάτοχοι κόκκινων δανείων ζούσαν πριν από 4.000 χρόνια στη Βαβυλωνία, το σημερινό Ιράκ, δεν θα είχαν κανένα λόγο να μην κοιμούνται ήσυχοι. Ούτε απειλές κατάσχεσης, ούτε τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρίες. Κανείς δεν θα τους τιμωρούσε και κανείς δεν θα ζητούσε πίσω τα λεφτά του.

ΣΕΞΟΤΟΥΡΙΣΜΜΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ

Ο σεξοτουρισμός έχει εξελιχθεί σε μία κραταιά βιομηχανία. Τα τσάρτερ του ''έρωτα'' απογειώνονται συνεχώς από τις ανεπτυγμένες χώρες με προορισμό κυρίως την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, την Βραζιλία, τον Άγιο Δομίνικο, τη Ρωσία, αλλά και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.
 

ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑΣ Ο ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ

Ο εκκεντρικός Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει περιουσία τουλάχιστον πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων (από ποια δουλειά δεν είναι γνωστό), όμως δείχνει να είναι ένας δεινός φραγκοφονιάς. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Κιμ Γιονγκ Ουν προέβαλε την απαίτηση να πληρώσει ο Ντόναλντ Τραμπ δηλαδή το αμερικανικό δημόσιο τα έξοδα παραμονής του στο υπερπολυτελές θέρετρο Capella ,στο νησί Σεντάσα της Σιγκαπούρης, όπου θα γίνει η συνάντηση τους στις 12 του μηνός.

ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΣ

Βρέθηκαν νομίσματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο τύμβο της Αμφίπολης. Καμία έκπληξη. Δίπλα στους νεκρούς τοποθετούσαν ό,τι χρειαζόντουσαν όταν θα επέστρεφαν στη ζωή. Ίσως γιατί θα τα χρειαζόντουσαν στον αγύριστο. Προσωπικά τους αντικείμενα, όπλα, κοσμήματα, χρήματα. Τι να βρίσκανε στον τάφο, δολάρια Καναδά ή λίρες στερλίνες και ρούβλια;

ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ… ΠΑΙΡΟΖ!

Μια στιγμή. Στον Ταϊλανδό επενδυτή του Παναθηναϊκού θα παραδοθούν, λέει, οι μετοχές του Αλαφούζου. Μιλάνε για “παράδοση”, όχι για πώληση. Υπ’ όψιν ότι για να γίνει αγοραπωλησία ή και δωρεά του πακέτου των μετοχών θα χρειαστεί να πέσουν τα μπερντέ στον Τσακαλώτο. Να πάρει το μερτικό του το κράτος, και η ζημιά είναι κοντά στα 4,25 εκ. ευρώ. Αν δεν αγοραστούν οι μετοχές τότε ο Ταϊλανδός δεν είναι ξένος επενδυτής, αλλα ξένος παίκτης. Όποιος καταλαβαίνει.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ!

Ένα γεγονός που λέει πολλά. Πάρα πολλά. Εγώ απλά, σαν πονηρός που είμαι, σκέπτομαι το αίμα που χύθηκε αιώνες ανάμεσα σε Ισπανούς και Άραβες. Ατελείωτο νταραβέρι. Μπουκάρανε οι σκούροι, τους ξεμπουκέρνανε οι λευκοί. Ορμάγανε ξανά μανά οι μουσουλμάνοι, άντε πάλι να τους διώξουν οι καθολικοί.

ΤΣΙΠΡΑ, ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΑΙΛΑΝΔΟ ΠΑΙΡΟΖ!

Ο Ταϊλανδός Παϊρόζ, δεν χρειάζεται να αναφερθεί και το δύσκολο στο γράψιμο και στην εκφώνηση επίθετο του, είναι επενδυτής. Υποτίθεται. Αλλοδαπός επενδυτής στην ανώνυμη εταιρεία Παναθηναϊκός. Γιατί, λοιπόν, ο Φλαμπουράρης και ο Καρανίκας να μην κάνουν ένα «κούρεμα» στα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Όπως έγινε και με την επένδυση του Ιβάν Σαββίδη, που αγόρασε την καπνοβιομηχανία της Ξάνθης.

ΤΙ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΠΑΙΡΟΖ

Ο Ταϊλανδός Παϊρόζ είναι επιχειρηματίας. Αν είναι και κάτι άλλο, μας είναι αδιάφορο. Ως επιχειρηματίας, λοιπόν, ο Παϊρόζ δεν έχει τίποτα άλλο στη σκέψη του παρά το κέρδος. Αν, μάλιστα, είναι σωστός, υγιής επιχειρηματίας, τότε στο μυαλό του έχει ΜΟΝΟ το κέρδος. Κι αυτό είναι θεμιτό, απόλυτα ορθολογικό.