Ο ΑΔΡΙΑΝΟΣ, ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Το Μουσείο της Ακρόπολης τιμά την επέτειο των 1.900 χρόνων από την άνοδο του Αδριανού στο θρόνο με μια λιτή αλλά εντυπωσιακή παρουσίαση ενός πορτραίτου του και ενός βίντεο το οποίο αναδεικνύει την τεράστια προσφορά του Ρωμαίου αυτοκράτορα στην Αθήνα του 2ου αιώνα μ.Χ.

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ, ΔΟΝ ΚΟΡΛΕΟΝΕ, ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ, ΔΟΝ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ

Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στη ζωή. Κανένας. Ούτε ο Θεός. Κανένας. Σκέτες σαχλαμάρες είναι αυτές να αγωνισθούμε, να παλαίψουμε, όλοι μαζί, να ξεσηκωθούμε, να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας.
 

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ, ΤΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

Η ημέρα στο site θα ξεκινήσει σήμερα με τον Δον Κιχώτη. Με εσένα, δηλαδή, κύριε αναγνώστη. Εσύ, ο καθένας μας, όλοι μας είμαστε Δον Κιχώτες. Δεν είναι τυχαίο ότι το βιβλίο του Μιγκέλ Θερβάντες συναγωνίζεται σε πωλήσεις εδώ και 400 χρόνια την Αγία Γραφή.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΡΗ ΣΤΟ ΡΟΚ

Στην αυτοβιογραφία του Life (2010) τα λέει όλα. Λέει και για την σχέση του με τον Mick Jagger που την χαρακτηρίζει «ασταθή». Τον λέει ανυπόφορο, αφόρητο, snob και ότι χρειάστηκε χιλιάδες φορές μέσα στα τόσο χρόνια της κοινής τους πορείας να του βάλει έντονα τις φωνές.
 

ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛA

Περνούσα τις προάλλες μπροστά από το άγαλμα του Κωστή Παλαμά, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Όλα τριγύρω ήταν χιονισμένα και ο εθνικός ποιητής σε στάση περισυλλογής, έμοιαζε να απαγγέλλει έναν από τους δικούς του στίχους φοβερά επίκαιρο.

ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπάει η Επανάσταση στην Ελλάδα το 1821. Στην Ελλάδα, όχι σε κάποια άλλη χώρα υπό την οθωμανική αυτοκρατορία, αλλά στον τόπο που πάντα είναι ταυτισμένος με την κλασική αρχαιότητα.

ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ

«1984»: Το σκοτεινό αριστούργημα του George Orwell αποδεικνύεται προφητικό, παρά τα χρόνια του. Θεωρείται βιβλίο-σταθμός του 20ού αιώνα στην πολιτική σκέψη, και όσοι βγαίνουν από την παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου είναι συγκλονισμένοι. Και το ερώτημα όλων, είναι πώς ο Αργύρης Πανταζάρας αντέχει να τα τραβάει αυτά κάθε βράδυ!

ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Η ΖΩΗ

«Προκειμένου να μείνω μαζί σου για μια νύχτα θα πέταγα στα σκουπίδια όλη μου τη ζωή». Δεν υπάρχει άλλη φράση για να αποτυπώσει την ερωτική σχέση των συγγραφέων Χένρυ Μύλερ και Αναίς Νιν.

TO EΝΑ «ΚΑΠΑ» ΕΦΑΓΕ ΤΟΝ ΑΛΑΝ ΡΙΚΜΑΝ

Είμαι σίγουρος πως αν τον έβλεπα στο δρόμο θα ήταν φυσιογνωμικά όπως τον γούσταρα στο πανί. Η κινηματογραφική φάτσα. Και το λέω αυτό διότι κάποιοι ηθοποιοί όταν τους συναντάς σα να είναι... άλλοι, δεν μοιάζουν καθόλου με τον... εαυτό τους, τον κινηματογραφικό εαυτό τους.

ΜΙΑ ΘΕΟΥΣΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Τον έχει δει κανείς ποτέ τον Θεό; Όχι. Τον έχει ακούσει, μήπως. Όχι. Κι όμως, κατά τον φιλόσοφο και θεολόγο Τζωρτζ Μπέρκλυ ο Θεός είναι πιο υπαρκτός από τον άνθρωπο. Ποια είναι η επιχειρηματολογία του Ιρλανδού που πέθανε στα 68 του χρόνια, σα σήμερα, 14 Ιανουαρίου, το 1753;