ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΟΥ ΜΑΦΙΟΖΟΥ

Μέγας ηθοποιός ο Αλ Πατσίνο. Ο φίλος μου ο Στήβεν, μάλιστα, απορεί πως είναι δυνατόν να πάει κάποιος σινεμά αν στην ταινία δεν παίζει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ή ο Αλ Πατσίνο. Μια κουβέντα με την ευκαιρία της γέννησης σα σήμερα 25 Απριλίου, το 1940, του κορυφαίου του Χόλυγουντ. Του Πατσίνο. Φοβερή, απλησίαστη ηθοποιία του στον Έμπορο της Βενετίας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που έτυχε να ξαναδώ πρόσφατα στη μικρή οθόνη. Απίστευτος! Κι όχι σε φιλμ γκαγκστερικό, αλλά σε ρόλο σαιξπηρικό.

Τα φιλαρακια του Στρατου…

Τον πήρα στο τηλέφωνο να ρωτήσω κάτι και όταν μου είπε ότι κάνει πρόβες, για ένα καινούργιο θεατρικό στην Νέα Υόρκη, έμεινα με το στόμα ανοικτό. Αμέσως μέσα μου λειτούργησε ο ρεπόρτερ, τον έβαλα να κάνει ένα διάλειμμα και να μου τα πει όλα…
 

ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΓΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ

Λεβεντόπαιδο ο Θανάσης, γεμάτο ομορφιά, υγεία και ερωτισμό. Τον είδε μέσα στο μοναστήρι ο Τούρκος και γυάλισε το μάτι του. Ο πόθος για τον δόκιμο 17χρονο μοναχό τον αναστάτωσε και ο εκπρόσωπος της εξουσίας του κατακτητή ένοιωθε ήδη αδυναμία να ελέγξει τον εαυτό του. Και να μη σεβαστεί τη στρατιωτική του ιδιότητα, μάλιστα σε χώρο ιερό, όπως είναι η μονή.

ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Λάζαρος Εφραίμογλου. Δεν τον ξέρετε; Ούτε κι εγώ. Ξέρω, όμως, ότι αυτός ο επιχειρηματίας, Μικρασιάτης όπως και ο αποδυτηριάκιας στην καταγωγή, έφτιαξε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Ούτε κι αυτό το γνωρίζουν τόσοι όσοι θα περίμενε κανείς. Μία διακοπή απαραίτητη.
 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ

Περπατάει πια στην ένατη δεκαετία της ζωής της. Κι όμως! Αισθάνεται γυναίκα. Όχι γριά, δηλαδή. Κι αν την φλερτάρει άνδρας, αλλά μπάνικος, να μετράει, το τελευταίο που θα σκεφθεί είναι ότι της κάνει πλάκα. Είναι η Shirley McLaine, γερολύκαιινα του Χόλυγουντ, που συνεχίζει να συμπεριφέρεται όπως στην εφηβεία της, ένα αγριοκόριτσο, κοκκινομάλλα με φακίδες, σκανταλιάρικο και ανήσυχο.

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ

Πειράματα στα ζώα. Όχι, βέβαια, για να κάνει καλύτερη τη ζωή τους. Ούτε για να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων. Για την κονόμα, για τα τεράστια, τα ατελείωτα κέρδη γίνονται ΝΟΜΙΜΑ τα πειράματα σε γάτους και σκύλους, κουνέλια και ποντικούς, ψάρια και πτηνά.

Προεβλεψε την λαιλαπα των κατεδαφισεων

Ένας εξαιρετικός επιστήμων - καλλιτέχνης, ένας επιφανής Έλληνας προέβλεψε σε ανύποπτο χρόνο την καταστροφή της Αθήνας. Ήταν αυτός που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου αλλά… δεν τον άκουγε κανείς. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

ΚΑΛΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ OSCAR

Τελευταία και καταϊδρωμένα έρχονται - μετά από όλες τις απονομές που έχουν γίνει παντού- και φέτος τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Τι, δεν το ξέρατε, ότι έχουμε Ακαδημία Κινηματογράφου; Δεν το ξέρατε ότι δίνει βραβεία εδώ και κάποια χρόνια; Τι, δεν το δείχνει η τηλεόραση; Χαχαχαχαχαχααααααα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ

''Υπάρχει Θεός;'' με ρώτησε ο δικός μου κι εγώ του βγαίνω στο περίεργο. Γιατί με ρωτάς; ''Πρώτα απάντησε μου και αμέσως μετά θα σου πω γιατί σε ρωτάω'' μου κάνει. ''Δεν απαντώ. Αν, όμως, θες εκβιαστικά την απάντηση μου, σου λέω: Βεβαίως και υπάρχει Θεός αν νομίζεις ότι υπάρχει. Δεν το συζητώ, δεν αξίζει να το συζητώ αυτό, αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει Θεός''.