ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ''ΠΙΑΣΙΜΑΤΑ'' ΚΑΙ ΥΓΡΟ ΒΛΕΜΜΑ

Είδα την παλιά γυναίκα. Την αισθησιακή γυναικάρα με το πλούσιο στήθος και το σέξουαλ πρόσωπο. Είδα το κορμί με τους χυμούς να σε ανάβουν και επιτόπου τρέχεις στην τουαλέτα να την παίξεις. Όχι να περιμένεις το διάλειμμα, το ημιχρόνιο της ταινίας και να στέκεσαι στην ουρά έξω από το αποχωρητήριο επειδή θα έχουν μαζευτεί άλλοι, για την ίδια δουλειά.

ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ Ο ΒΑΡΩΝΟΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ..,

Που να μην είχαν γίνει οι ολυμπιακοί αγώνες το 2004 στην Αθήνα. Μας ξεπάτωσαν. Όχι οι αγώνες, ούτε η διοργάνωσή τους, αλλά η οικονομική διαχείριση της. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από το 1821 μέχρι σήμερα.
 

Το Αγγλικο Brokeback Mountain

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance το 2017 και ήταν η μόνη Αγγλική παραγωγή που ήταν υποψήφια στην κατηγορία του παγκόσμιου δράματος όπου κέρδισε το βραβείο παγκόσμιας κινηματογραφικής σκηνοθεσίας. Όλοι έμειναν άφωνοι…
 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΙΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Το όνομά του δεν έχει περάσει στον κόσμο, σύμφωνα με την επιστημονική αξία του και βέβαια τη χρησιμότητα της εφεύρεσης του. Κόνραντ Τσούζε. Ίσως επειδή δεν είναι όνομα πιασάρικο. Ίσως. Παίζει ρόλο και πως υποδέχεται ένα όνομα, μια λέξη το παγκόσμιο μνημονικό.

Η ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ

Ο Ανίβας δεν γνώρισε ποτέ μια στάση, μια ανταρσία, παρ' ό,τι οδηγούσε στρατούς από πολλές και διάφορες φυλές, μάλιστα εκστράτευε σε τόπους ξένους. Κανένας, ποτέ δεν εναντιώθηκε προσωπικά σ' αυτόν, ούτε ποτέ οι στρατοί του πλακώθηκαν μεταξύ τους. Γιατί; Απάνθρωπα σκληρός ο Ανίβας προκαλούσε τρόμο, αλλά και σεβασμό με τις πολλές αρετές του.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ

Γελοία φάτσα. Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που κάνεις, βλέποντας το πρόσωπο του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Αυτόν που διαπραγματεύτηκε έξι μήνες για να πετύχει να συμπεριλαμβάνεται η λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. Το πιθανότερο ότι ο άνθρωπος δεν είναι γελοίος, μιλάμε για την εντύπωση που προκαλεί η φυσιογνωμία του.

ΑΠΑΤΗΣΕ ΕΡΑΣΤΗ ΜΕ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ

Στα 19 της κιόλας χρόνια είναι διάσημη και πετυχημένη συγγραφέας. Το πρώτο της βιβλίο Bonjour Tristesse, Καλημέρα Θλίψη, το 1954 κάνει το μεγάλο μπαμ. Η Francoise Sagan είναι το ατόφιο ταλέντο, η ζωή της ανοίγει τις πιο μεγάλες πόρτες. Την περιμένει το χρήμα, οι γνωριμίες στην πολιτική και όλα τα αξιοπρεπή ρεμάλια της καλλιτεχνικής και πνευματικής ζωής στο Παρίσι. Κι αυτή, τους ξεπερνάει όλους σε ρεμαλισμό. Χωρίς όρια. Χωρίς φραγμούς.

ΗΡΩΔΕΙΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΣ ΣΤΟΝ... ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ

Δεν αντέχω άλλο σ΄ αυτήν την χώρα. Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν και τα ισοπεδώνουν όλα; Ποιοι είναι αυτοί που λένε ότι το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού θα γίνει... αναψυκτήριο; Μήπως να προσθέσουν πλαστικές καρέκλες και γαρύφαλλα;

ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ

Τι είναι ο Άνθρωπος. Μας έφτιαξε ο Θεός, έτσι λένε από τη θρησκεία. Σύμφωνοι. Τι είναι αυτό που έφτιαξε ο Θεός και γιατί αυτόν, τον Άνθρωπο κι όχι τον Θεό, δεν τον κάνουν ζάφτι όλες οι θρησκείες, κι αυτές που ακόμα παίζουν μπάλα κι εκείνες που κρέμασαν τα παπούτσια τους και έθαψαν τα άγια των αγίων τους.