ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ

Τι κοινό έχουν ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης και ο φοβερός αρχιπειρατής Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα. Έχουν κοινή καταγωγή από τη Γέρα Μυτιλήνης.
 

ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η... ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Βλέπει ένας άντρας μπροστά του μια ωραία γυναίκα, καλοφτιαγμένη και ελκυστική. Την γουστάρει. Το πιο φυσιολογικό. Να θέλει να πάει μαζί της. Να την φαντασιώνεται. Το περίεργο, ίσως το αλλόκοτο είναι να ποθεί, να τρελαίνεται άντρας για άσχημη γυναίκα. Κοντοπόδαρη, άβυζη, άκολη, κακοντυμένη.

ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΓΕΜΑΤΗ ΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ

Θέμα παιδείας το ένα, θέμα παιδείας το άλλο, τόσα χρόνια το ίδιο επιχείρημα. Κάποτε το θεωρούσα σαχλαμάρα. Τώρα πια επικίνδυνο. Το επικαλείσαι και ξεμπερδεύεις για να κλείσεις τη συζήτηση. Βρέθηκε πάλι η λύση. Κι ύστερα κοιμάσαι με καθαρή συνείδηση, άνθρωπε. Γιατί δεν τολμάς να ονειρευτείς.
 

ΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ψυχολογία Συριανού συζύγου. Τι είναι αυτό; Μόνο για τίτλο μυθιστορήματος δεν μοιάζει. Κι όμως πρόκειται για διαμάντι που έγραψε ο πολύ σπουδαίος Εμμανουήλ Ροίδης, ο Συριανός. Γεννήθηκε στην Ερμούπολη το 1836, σα σήμερα 28 Ιουνίου ο συγγραφέας της Πάπισσας Ιωάννας. Υπερηφάνεια αισθάνεσαι διαβάζοντας γραπτά του συμπατριώτη Εμμανουήλ Ροίδη.

ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΥΣΗ, ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ

Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης πια, το 1974, της αποκατάστασης της δημοκρατίας και της κατάργησης της λογοκρισίας, απαγορεύτηκε η προβολή της ''Εμανουέλας'',ταινίας θρυλικής η οποία απογειώθηκε σε παγκόσμια επίπεδα και ''πήρε'' την παρθενιά της σεμνοτυφίας κάθε ηθικοπλαστικής κοινωνίας.

ΤΑ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΙΟΦΩΤΑ

Ολοστρόγγυλο και πορφυρένιο, υψωνόταν στο βάθος του λιβαδιού αγγίζοντας τη γη… Ανέβαινε γρήγορα ανάμεσα στα φύλλα μιας λεύκας, που το έκρυβαν κάποτε… Έπειτα φάνηκε ολόλευκο και λαμπερό φωτίζοντας τον καθαρό ουρανό… Κι έτσι βραδύνοντας το δρόμο του άφησε να πέσει στον ποταμό μια μεγάλη κηλίδα από αμέτρητα αστέρια. Και το ασημένιο του φως…

ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΣΑΠΦΩ...

Αν Κάρσον. Πόσοι Έλληνες την ξέρουν; Σίγουρα κανένας απ' αυτούς που ασχολούνται με τις ασημαντότητες που κατακλύζουν το σύμπαν του διαδιχτύου. Είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ποιήτρια και κυρίως ελληνίστρια, κύριε σέλληνα. Τι να σημαίνει αυτό σ' εκείνους που ξοδεύουν χρόνο να διαβάσουν για ένα πουτανάκι που έκανε εξόρμηση στη Μύκονο.