Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ

'Θα με πυροβολήσουν σε 3 ημέρες οι στρατιώτες του Θεού'' είπε στον εραστή του, τον μεγάλο συγγραφέα Ζαν Κοκτώ. Τι είναι αυτά που λες, αγόρι μου, προσπάθησε να του δώσει κουράγιο ο άλλος. Ο Ρεϋμόν Ραντιγκαί επέμενε: «Η διαταγή δόθηκε, την άκουσα με τα αυτιά μου».

ΕΡΩΤΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ... ΠΟΝΟ

Την είδε στο θέατρο, να παίζει στη σκηνή έργο του Σαίξπηρ και την ερωτεύθηκε μεμιάς. Κι αν δεν ήταν έρωτας αυτός, ήταν πόθος καυτός, επιθυμία αθεράπευτη. Όχι ίσως τόσο για το αντικείμενο της καύλας του, την Ιρλανδέζα ηθοποιό Χαριέτ Σμίθσον, όσο για την ανάγκη του να... πονέσει. Πώς να ξέρεις!
 

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ

Εμπνευσμένοι από τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, Αυτός ο Κόσμος, ο Μικρός, ο Μέγας, που είναι ο τίτλος της παράστασης, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μας φέρνουν το μεγάλο δώρο τον Εορτών σε όσους αγαπούν την Ποίηση, την Μουσική, το Τραγούδι και την Ελλάδα. Ζωντανεύουν τους στίχους είκοσι έξι μεγάλων Ελλήνων ποιητών, που έχουν μελοποιηθεί από δέκα μεγάλους συνθέτες.

ΑΝΑΞΙΟΣ ΕΣΤΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ Ο ΜΑΓΚΑΣ

Είμαι σίγουρος. Αν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είχε γεννηθεί στην Αγγλία ή την Γερμανία είναι αδύνατον να έβγαζε αυτή τη δωρική φωνή που γνωρίσαμε και που ο ίδιος δεν κατάλαβε ποτέ την αξία της, τη μοναδικότητά της. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Το λαρύγγι του τραγουδιστή είναι αυτό που είναι διότι γεννήθηκε στα χώματα μας.
 

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ, ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Για αιώνες οι άνθρωποι, δηλαδή κάποιοι ψαγμένοι, όχι μόνο ο χοντρός λαός που λέμε, ήταν κολλημένοι με τον Θεό. Τα πάντα όλα γινόντουσαν με το φόβο και την ελπίδα Θεού.Χωρίς οι ίδιοι οι πεφωτισμένοι να γνωρίζουν, τέλος πάντων, τι ακριβώς είναι Θεός. Τι νοείται Θεός. Στην πραγματικότητα έπαιζε και συνεχίζει, βέβαια, να παίζει μια θολούρα στην αδυναμία της επικοινωνίας με τον κοσμάκη, για το τι είναι αυτό που θεωρείται Θεός.

Η νεα Mary Poppins δεν ειναι remake

Γι΄ αυτό και λέγεται Mary Poppins returns. Γι΄ αυτό έχει άλλη υπόθεση κι άλλα τραγούδια. Θα δούμε μια εντελώς καινούργια ιστορία από αυτήν της original ταινίας του 1964, με την Mary Poppins να επιστρέφει στο σπίτι της οικογένειας Banks…

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΚΡΑΙΗΣ

Δέκα πέντε χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή της πήρε το βαθμό του αρχιπλοιάρχου και εννέα χρόνια αργότερα έκαναν ναύαρχο την γυναίκα που έφτιαξε τον πρώτο αυτόματο ψηφιακό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η Γκραίης Χόπερ, παγκοσμίως καταξιωμένη για όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, γεννήθηκε σα σήμερα 9 Δεκεμβρίου, το 1906.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ BEATLES

Ακούω Beatles και γίνομαι αυτό που είμαι. Άγνωστες δυνάμεις ζωής και πνεύματος ξυπνούν μέσα μου με τα τραγούδια των τεσσάρων παιδιών από το Λίβερπουλ που έγραψαν και έπαιξαν τη πιο μεγάλη μουσική του καιρού μας.

0-BLA-DI, O-BLA-DA, Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο Τζων Λένον δολοφονήθηκε στα 40 του χρόνια. Δεν έχει καμία σημασία αν τον σκότωσε ένας παράφρων, όπως πράγματι αυτό συνέβη ή αυτοκτόνησε από κατάθλιψη, διότι τον απάτησε η Γιόκο Όνο. Ίσως να πήγαινε από ναρκωτικά ή από εγκεφαλικό ή έμφραγμα, όπως ο Έλβις Πρίσλεϋ που τα κακάρωσε στα 42 του.