ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΓΚΕΛΑ

Γνωστό το παιχνίδι του «παπατζή». Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο... παπάς. Παίζει και το άλλο, εδώ ανασχηματισμός, εκεί ανασχηματισμός, που είναι ο ανασχηματισμός. Θυμήθηκα μία από τις αμέτρητες ιστορίες παραμονές ανασχηματισμού. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ...

Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους. Η Κύπρος γίνεται ανεξάρτητο κράτος το 1960, αλλά κουβαλάει το πρόβλημα. Δύο χωριστές κοινότητες, οι Έλληνες, οι Ελληνοκύπριοι, και οι Τούρκοι. Πρόβλημα αγκάθι, που σέρνεται, που πάντα είναι ανοικτό.
 

ΑΡΣΑΚΗΣ, ΖΑΠΠΑΣ, ΜΠΕΝΑΚΗΣ, ΝΙΑΡΧΟΣ,… ΤΣΙΠΡΑΣ!

Ιωάννης Βαρβάκης, ευεργέτης. Σιμών Σίνας. Άλλος ένας εθνικός ευεργέτης. Ανδρέας Συγγρός, απατεώνας που πέρασε στην Ιστορία ως ευεργέτης. Δεν ήταν ο μόνος από τους κομπιναδόρους και τυχοδιώκτες που χοντροκονόμησαν και πράγματι έδωσαν κάτι, έφτιαξαν κάτι για την πατρίδα. Ποια είναι η κουβέντα;

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΕΝΑΣ!

Ο Σοφοκλής Βενιζέλος, ένας χαμηλών τόνων πολιτικός, γάμα εθνικής σε μέγεθος, έγινε τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδος. Γιατί; Για τον ίδιον λόγο που έγινε πρωθυπουργός ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου. Γιος του Ελευθέριου Βενιζέλου αυτός ο ανύπαρκτος Σοφοκλής έκανε καριέρα για δεκαετίες στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.
 

ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ!

Ο ΓΙώργος Τρομάρας, παιδί μάλαμα, βιοπαλαιστής όνομα και πράμα, έκανε μεταγραφή σε κόμμα, “προσχώρησε στην πατριωτική παράταξη”. Είμαστε για κλωτσές.

ΛΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ;

Για πολύ κόσμο δεν ήταν η έκπληξη που έτσι ή αλλοιώς “στοχοποιήθηκε” και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο κοντά δύο τετραετίες κυβερνήτης της χώρας, αμέσως μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός της ΟΝΕ. Σα να ήρθε η σειρά του, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο…

Ο ΝΤΑΝΟΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΛΙΠΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

Αυτό που έγινε με το survivor για πέντε μήνες δεν το περνάς στο ντούκου. Είναι μια πραγματικότητα που τα λέει όλα και μαζεμένα. Ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που “γέμισε” την άδεια ζωή των Ελλήνων του μνημονίου και της πιο σκληρής οικονομικής κρίσης. Ένα πράγμα εντελώς απρόβλεπτο ήταν αυτό το survivor, που η τηλεθέαση του στον τελικό θύμισε την Ελλάδα της πρωτοχρονιάς 2001, με τον Τσίπρα και τον Πρόδρομο του Big Brother.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ… ΑΡΙΣΤΕΡΟ;

Ένα γήπεδο τένις στο ΟΑΚΑ θα μετατραπέι σε κλειστό γήπεδο με σκοπό να παραδοθεί προς χρήσιν στην ανώνυμη εταιρεία μπάσκετ της ΑΕΚ. Τι είναι αυτό; Όχι, βέβαια, αριστερή πολιτική πράξη. Ούτε κεντροαριστερή, δεξιά, κεντροδεξιά.