Η ΚΥΠ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Ο Γιώργος Γεννηματάς θεωρείται ο πατέρας του ΕΣΥ. Ως υπουργός Υγείας την περίοδο 1984-87 έδωσε μάχες για να εξανθρωπιστούν οι συνθήκες περίθαλψης, να εκσυγχρονιστούν τα νοσοκομεία, να δημιουργηθούν κέντρα υγείας. Αλλά τον εκδικήθηκαν οι αρρώστιες.

«ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ» ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μάθαμε να τους λέμε «νταβατζήδες». Τους καναλάρχες, εκδοτάρχες, γενικά τους μεγαλοεπιχειρηματίες που νταραβερίζονται με το δημόσιο και θέλουν να έχουν λόγο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Η λέξη προέρχεται από την τούρκικη «νταβάς», που σημαίνει υπερασπιστής, συνήγορος σε δίκη, σε νταβά.
 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Πόσο ωφέλησε, πόσο έβλαψε την Ελλάδα η δικτατορία για επτά χρόνια, το ερώτημα. Άκυρον. Ακόμα κι αν συνέβη το δεύτερο, ακόμα κι αν πράγματι το τρίο για κλωτσές Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος τα είχαν πάει καλά. Ακόμα κι αν το κυβερνητικό τους έργο κριθεί θετικό, δεν δέχομαι τέτοιο καλό όταν προήλθε από κυβερνησία με το ζόρι. Με τη βία. Με την παρανομία.
 

ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

Το γκραν ρεζιλίκι ανήκει στους Έλληνες. ΚΑΙ έσκυψαν στους επίορκους ένστολους, ΚΑΙ όταν αυτοί αποσύρθηκαν, ποτέ δεν ανετράπησαν, δεν τους κρέμασαν στο Σύνταγμα όπως τις εφημερίδες στα μανταλάκια. Καμιά διαφωνία αν η τελετή στηνόταν στην Ομόνοια.

Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΓΚΑ

Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο ορισμός του φαιδρού. Του Ελάτε να γελάσουμε. Να τον ακούς να μιλάει και ό,τι έχεις επάνω σου να του το αμολάς στη μάπα. Ο καραγκιοζισμός του να σε προκαλεί. Φιγούρα καρτουνίστικη. Ήρωας κόμικ.

Τι δουλεια εχει ο Τρουμαν στην Ρηγιλλης;

Από μικροί, τότε που πηγαίναμε στις πορείες και τις διαδηλώσεις, αναρωτιόμασταν τι δουλειά έχει ένας αντιπαθέστατος Αμερικανός πολιτικός να στέκεται αγέρωχος στην Ρηγίλλης. Τι έκανε για την Ελλάδα- τι πρόσφερε και του στήσαμε ανδριάντα;

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΑΝΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

Όταν πρωτοδιάβασα τη νεώτερη Ιστορία της Ελλάδος, και ιδιαίτερα το κεφάλαιο 1821, δίχως υπερβολή, δεν πίστευα αυτά που ήταν γραμμένα στα βιβλία. Δεν μιλάω για τα σχολικά βιβλία κι όταν εγω βρισκόμουν σε ηλικία σχολική, όχι φοιτητική.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Είναι κρίμα που ο Γεράσιμος Αρσένης θα μείνει στη συνείδηση πολλών μόνο σαν ένα σύνθημα και μία φράση που είπε. Άξιζε πολύ περισσότερο. Η φράση ήταν ''Γιώργο, χάσαμε... '', και με αυτήν παραδέχθηκε, με θαυμαστή ομολογουμένως, αξιοπρέπεια, την ήττα του στις εκλογές για την ανάδειξη το 1996 νέου πρωθυπουργού στη θέση του παραιτηθέντος Α. Παπανδρέου. Ήταν το επιμύθιο μιας ιστορίας από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αργοστόλι.