ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ

Υποτίθεται ότι ο σύριζα είναι κόμμα αρχών. Ιδεών. Ότι δεν είναι μπουρδέλο, περάστε κόσμε, με εκατό ευρώ όποιος γουστάρει πηδάει την κόρη, την αδελφή, την μάνα μας. Είμαστε κόμμα, λένε αυτοί του Σύριζα, που πιστεύουμε στις αξίες μας κι έχουμε πρόγραμμα, έχουμε και καταστατικό. Όχι μόνο μπουρδέλο δεν είμαστε, αλλά και δεν λειτουργούμε σαν πάγκος λαϊκής αγοράς. Το πρωί να πουλάμε με διαφορετική τιμή, το μεσημέρι μισοτιμής. Όχι τέτοια πράγματα πεζοδρομιακά, είμαστε σταθεροί και συνεπείς στα λόγια και στις πράξεις μας.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΟΗΕ

Γενικός γραμματέας του ΟΗΕ είναι Πορτογάλος. Ο προηγούμενος ήταν Κορεάτης. Ο προ-προηγούμενος που πέθανε χθες 18 Αυγούστου, ο 80χρονος Γκανέζος Κόφι Ανάν. Πήρες πρέφα την κοροϊδία; Πρώτο πιστόλι στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών βάζουν πάντα κάποιον πολιτικό ή διπλωμάτη από χώρα Γ’ εθνικής. Όχι Α’ εθνικής. Ποτέ.
 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΓΑΜΑΛΙΗΛ

Ο απατεώνας, ο σοβαρός απατεών παίζει στα σίγουρα, δεν πειραματίζεται. Έχει απόλυτη συνείδηση ότι ανήκει στην πλατφόρμα της απάτης, δεν είναι αφελής, δεν έχει ψευδαισθήσεις. Γνωρίζει ότι δεν είναι σε θέση να παράγει αποτέλεσμα, πραγματικό, χειροπιαστό αποτέλεσμα από τη μια. Και από την άλλη γνωρίζει επίσης ότι το πιο δυνατό παραμύθι με το στόμα έχει ημερομηνία λήξης. Γι’ αυτό παίζει μπάλα με την πιο δοκιμασμένη στους αιώνες μαγική κουβέντα «Θα κάνουμε μία νέα αρχή».

ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ

Που να μην είχαν γίνει ποτέ οι ολυμπιακοί αγώνες το 2004 στην Αθήνα! Μας ξεπάτωσαν. Όχι ακριβώς οι αγώνες, ούτε η διοργάνωσή τους, αλλά η οικονομική διαχείριση του έργου, για να ξέρουμε τι λέμε. Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από το 1821 μέχρι σήμερα.
 

''ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ'' ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΕΔΙΩΞΕ ''ΔΕΞΙΟ'' ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Μαύροι σκλάβοι από την Αφρική και λευκοί μετανάστες είναι ο λαός της Κούβας, το κουμάντο στην οποία έχουν οι Ισπανοί κατακτητές, για τρεις αιώνες. Αυτή η πλάκα να σταματήσει, αποφάσισαν οι Αμερικανοί και πριν μπει ο 20ος αιώνας ξεκίνησαν πόλεμο με τους Ισπανούς και τους έδιωξαν από την Κούβα, που μετατράπηκε σε μια “Μύκονο” των ΗΠΑ. Με καζίνο, κέντρα διασκέδασης, ξενοδοχεία για όλα τα γούστα.

ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΝΤΑΡ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

Μα, πως τα γράφουν έτσι αβασάνιστα! Ότι οι εισαγγελείς είναι αποφασισμένοι να καθίσουν στο σκαμνί και… πολιτικά πρόσωπα. Πρωθυπουργό, υπουργούς και παρατρεχάμενους τους. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Κι αν ξέρουν, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος της κυβέρνησης, γράφουν αυτά τα περίεργα περί ποινικής ευθύνης επώνυμων συριζαίων. Ποια είναι η αλήθεια;

ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΠΑΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γίνεται κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 1981. Τι σημαίνει αυτό, κύριε Έλληνα; Τι σημαίνει αυτό, κύριε ψηφοφόρε; Ότι η νέα κυβέρνηση παραλαμβάνει το μπουρδέλο με συγκεκριμένη χασούρα. Τόσα μας οφείλουν κάποιοι που δεν έχουν μάθει να πληρώνουν το κράτος και τόσα χρωστάμε στους ξένους δανειστές, που τυχαίνει να 'ναι και παρεάκια μας στην ενωμένη Ευρώπη.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ... ΕΡΩΤΑ

Ο Μέτερνιχ δεν θα πεθάνει ποτέ. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Ωραίο και ευχάριστο είναι να λες π.χ. ο Τσε δεν θα πεθάνει ποτέ, ο τάδε και ο δεινά λαϊκός ήρωας Ζει για πάντα. Να, όμως, που θέλεις, δεν θέλεις, στην αιωνιότητα παραμένει ζωντανή και η μορφή του Μέτερνιχ. Το πνεύμα και η πρακτική του αντιλαϊκού, του αντιδραστικού Μέτερνιχ.

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑΞΑ;

Αν ζούσε σήμερα ο Ιωάννης Μεταξάς θα είχε ανοίξει μέτωπο με τον Μουρίνιο για το ποιος είναι ο special one της προπονητικής. Στα χρόνια της δικτατορίας του είχε βάλει να τον ανακηρύξουν πρώτο σε καμιά δεκαριά τομείς: Πρώτο σε δημοφιλία πρωθυπουργό, πρώτο αθλητή, πρώτο αγρότη, πρώτο εργάτη, πρώτο μηχανικό, παντού πρώτο. Όποιος τολμούσε να το αμφισβητήσει, τον περίμενε το ρετσινόλαδο. Οι κόλακες έδιναν ρεσιτάλ προπαγάνδας που ξεπερνούσε τα όρια της γελοιότητας.