ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ

Μια αναφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον η οποία έχει γραφτεί το 1978, δείχνει ότι οι περιβόητοι Αμερικανοί αναλυτές με τις απόρρητες πληροφορίες και την τετράγωνη λογική δεν γνώριζαν και δεν μπορούσαν να προβλέψουν τίποτε περισσότερο από έναν απλό πολίτη για τα πολιτικά δρώμενα και τους πρωταγωνιστές τους.

ΔΕΚΑΝΕΑΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΩΝ

Επιχείρηση Barbarossa. Έτσι πέρασε στην Ιστορία η πρώτη μεγάλη στρατιωτική ήττα της χιτλερικής Γερμανίας, η εισβολή στην Σοβιετική Ένωση που ξεκίνησε σα σήμερα στις 22 Ιουνίου, το 1941, και τελείωσε με αποτυχία στις 7 Ιανουαρίου το 1942. Μπαρμπαρόσα στα ιταλικά θα πει ο κοκκινογένης.
 

ΤΙ ΛΩΖΑΝΗ, ΤΙ ΖΥΡΙΧΗ, ΤΙ ΣΚΟΠΙΑ...

Οι υπογράφοντες πανηγυρίζουν και οι αντιπολιτευόμενοι επερωτούν. Οι υπόλοιποι παρακολουθούν πόσο θα αντέξει η συμφωνία. Πανομοιότυπο το σκηνικό σχεδόν σε όλες τις διεθνείς συμφωνίες. Με ελάχιστες διαφορές.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Μαρμάρωσα μόλις το έμαθα. Ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αφέθηκε ελεύθερος. Απίστευτο!!! Ολόκληρο το κράτος βάρεσε συναγερμό για να συλλάβει το κάθαρμα. Τα ρούχα τους έσχισαν και τις γραβάτες τους πολιτικοί και δημοσιογράφοι για τον Μπαρμπαρούση, κι είπαν κι έγραψαν τα άντερα τους. Δικαιολογημένα.
 

ΜΕ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΗ ΑΦΟΡΜΗ

Το ‘χω πει χίλιες φορές. Δεν βλάπτει και μία ακόμα. Όταν μιλάει ο πολιτικός, ο κάθε πολιτικός, τα ξύνουμε. Αδιαφορούμε εντελώς, ό,τι κι αν πει. Και τον δικαιολογούμε τον φουκαρά. Απευθύνεται στον πολτό, απαγορευτικό να πει την αλήθεια.

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Οι ευρωπαικές χώρες συνεχάρησαν τους Αλ. Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ για τη συμφωνία τους στο θέμα της «Βόρειας Μακεδονίας. Θυμίζω ότι στις 16 Δεκεμβρίου 1991, η τότε ΕΟΚ μεταξύ των άλλων όρων που είχε θέσει για την αναγνώριση των Σκοπίων ήταν και η ΜΗ χρησιμοποίηση της λέξης Μακεδονία.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΛΥΝΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ

Κάποτε, κι όταν λέω κάποτε εννοώ τουλάχιστον πριν από εκατό χρόνια, οι πολιτικοί έλυναν τις διαφορές τους και με τα πιστόλια. Στις 18 Ιουνίου σα σήμερα, το 1904, ο υπουργός Παιδείας Σπυρίδων Στάης κάλεσε σε μονομαχία τον βουλευτή Τρικάλων Κωνσταντίνο Χατζηπέτρο, μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο στη βουλή.

Ο ΜΠΑΠΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟΝ... ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΕΧΕΡΟ!

Υπάρχουν και χειρότερα από την ''έκκληση'' του χρυσαυγίτη βουλευτή Μπαρμπαρούση για πραξικόπημα και σύλληψη του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών. Το χειρότερο είναι το ίδιο το... πραξικόπημα. Σαν κι αυτό που συνέβη το απόγευμα της 23ης Φεβρουαρίου 1981, μέσα στην κατάμεστη από βουλευτές και δημοσιογράφους αίθουσα της ισπανικής Βουλής, στο κέντρο της Μαδρίτης.