ΤΕΛΙΚΑ, ΣΟΦΙΑ ΛΑΟΥ Η ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ ή η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, μήπως δεν θα συμφωνούσε η Ελλάδα στις απαιτήσεις των δανειστών; Εκατό τα εκατό, ναι. Και τρίτο μνημόνιο θα υπόγραφε, όπως ο Τσίπρας, η ΝΔ με Σαμαρά η Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, και δεν θα έλεγε «όχι» σ’ ένα τέταρτο, όπως αν χρειαστεί θα υπογράψει ο Τσίπρας.

ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΤΣΟΝΤΕΣ

Υπάρχει δικτατορία σε μια χώρα. Και λοιπόν; Ο πολύς κόσμος δεν έχει πάρει χαμπάρι. Μιλάμε σοβαρά. Εννοώ δεν νοιώθει ενοχλημένος. Ανατρέπεται η δικτατορία, συνήθως όχι από τον λαό, διότι πάντα ο λαός συμβιβάζεται με οποιοδήποτε καθεστώς, και επιτόπου επιβάλλεται η δημοκρατία. Πάλι το ίδιο. Δηλαδή; Ο πολύς κόσμος δεν έχει πάρει πρέφα ότι ζει σε κοινωνία δημοκρατική.
 

ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΠΕΝ, ΤΟΝ... ΤΣΙΠΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ...

Πολύ βαβούρα για το τίποτα. Και το τίποτα, το απόλυτο τίποτα είναι ποιός νέος πρόεδρος στην Γαλλία θα προκύψει. Που σημαίνει πώς είτε εκλεγεί ο Μακρόν, είτε η συντρόφισσα Λεπέν, είναι το ίδιο και το αυτό. Πρός τι, λοιπόν, αυτά τα ατελείωτα κατεβατά, οι αναλύσεις, οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί εν όψει των εκλογών;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Βαρέθηκα να βλέπω την γριά Μπριτζίτ. Την κομψή και φινετσάτη μέλλουσα κυρία του προέδρου της Γαλλίας. Το παρατράβηξε αυτή η «κρυφή», ο Εμανουέλ Μακρόν με την κατά 24(!) χρόνια μεγαλύτερη του σύζυγο. Η οποία, επιτέλους, θα αναλάβει τα συζυγικά της... καθήκοντα, να φιλιέται δημόσια με τον Μανωλάκη, λες ότι είναι μαθήτρια του λυκείου όταν του κρατάει τρυφερά, ερωτικά το χέρι.
 

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 36 ΜΠΑΤΣΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ

Κάνουν την πλάκα τους οι αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων. Κατέλαβαν για μιάμισυ ώρα τα γραφεία του Σύριζα κι έκαναν... απαλλοτρίωση. Πριν απομακρυνθούν, μετά την κατάληψη των γραφείων του Σύριζα στα Εξάρχεια, έβγαλαν έξω στο δρόμο έπιπλα και ο,τι άλλο μετακινείτο. Ένα ψυγείο το δώσανε σε κάποιον που το είχε ανάγκη, το μεγάφωνο που βρήκαν το κράτησαν για «κινηματική χρήση».

ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού απλά είναι και παραμένουν αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Όχι και «εξυγιαντές» όμως! Δεν τους άρεσε που Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα, αυτό τους πόναγε, όχι επειδή ο πρωταθλητής δεν ήταν καθαρός.

ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ 1821

Θα γρατσουνίσουμε λίγο το εργαλείο ρίχνοντας κάποιες πενιές για την 21η Απριλίου 1967. Η καλύτερη σου. Ποιος φταίει για τη χούντα; Εκείνη την ημέρα έγινε διπλό πραξικόπημα. Οι συνταγματάρχες έπιασαν τους μαλάκες τους στρατηγούς στον ύπνο και πρόλαβαν αυτοί να βγάλουν τα τανκ. Πήρες χαμπάρι σε ποια χώρα ζεις; Πήρα να λες. Οι ανώτεροι αξιωματικοί του ένδοξου και τιμημένου ελληνικού στρατού ήταν και κορόιδα αφού ουσιαστικά τους καθαίρεσαν, έστω τους αγνόησαν ιεραρχικά οι κατώτεροι τους, από λοχαγούς μέχρι συνταγματάρχες.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ

Σε κάνω αστυνομικό, σου δίνω και όπλο, γιατί; Για να με προστατεύεις από τον κακοποιό. Όχι για να μπαίνεις στο σπίτι μου να με ληστέψεις. Αυτό έγινε την 21η Απριλίου 1967. Κάποιοι αξιωματικοί του στρατού καβάλησαν τα τανκ για να καταλάβουν τη Βουλή σαν τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος.

ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ

Το κείμενο αυτό έχει την υπογραφή του Στήβεν Αβραμίδη και γράφτηκε με αφορμή την «εθνική» επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, για όσους δεν γνωρίζουν ημέρα που έγινε το πραξικόπημα από συνταγματάρχες χωρίς την παραμικρή αντίδραση του γίγαντα, ένας είναι ο γίγας, ο λαός. Γράφει ο Στήβεν, λοιπόν.

Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΓΚΑ

Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο ορισμός του φαιδρού. Του Ελάτε να γελάσουμε. Να τον ακούς να μιλάει και ό,τι έχεις επάνω σου να του το αμολάς στη μάπα. Ο καραγκιοζισμός του να σε προκαλεί. Φιγούρα καρτουνίστικη. Ήρωας κόμικ.