Αθλητικα

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ… ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στόχος του Ολυμπιακού στη Λισαβώνα ήταν να κερδίσει. Μόνο για τη νίκη να παίξει. Ο στόχος της Σπόρτιγκ ποιος ήταν; Μπα! Στόχο είχε και η ομάδα της Πορτογαλίας; Άλλο και τούτο! Μιλάμε για ποδόσφαιρο, όπου στο γήπεδο υπάρχει μόνο μία ομάδα. Η αντίπαλος δεν υπολογίζεται. Δεν μας ενδιαφέρει.

Κουλτουρα

Η Μελινα 50 χρονια πριν στο Broadway

Η Έλευση των Ελλήνων στο Broadway ήταν γεγονός. Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας Never On Sunday οι θεατρικοί παραγωγοί έπεισαν τον Ζυλ Ντασέν και την Μελίνα Μερκούρη να κάνουν μια διασκευή και να το ανεβάσουν σαν μιούζικαλ στην Νέα Υόρκη, με τίτλο Ilya Darling.
 

Πολιτικα

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ!

Όλα τα κόμματα που κάνουν πρωταθλητισμό και πλησιάζουν στη νίκη, να κερδίσουν της εκλογές, το κυρίαρχο, το κεντρικό τους σύνθημα είναι ότι θα φέρουν το Νέο. Το καλύτερο. Το καινούργιο. Την Αλλαγή, ρε γαμώτο, για τον λαό. Το κάτι Άλλο. Τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.Την Επανίδρυση του κράτους. Την πρώτη φορά αριστερά. Οι πίπες. Υπόσχονται τομές, ρήξεις, μεταρρυθμίσεις, διαφορές τρακατρούκες λεκτικές.
 

Αθλητικα

ΠΟΙΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΟΝ ΤΕΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Άρρωστος γάβρος ο γιος του Σάββα Θεοδωρίδη, το αριστοκρατόπαιδο Θεόδωρος, ο οποίος πλέον είναι στα μέσα και στα έξω του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αξιοσέβαστο άτομο. Το πρώτο ''εργαλείο'' της UEFA και με επαφές σε υπόγειες διαδρομές με την FIFA του «μαφιόζου» Τζάνι Ινφαντίνο, του αποκαλούμενου και insider.

Κοινωνικα

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ

Αληθινή ιστορία, σαν τα έργα στο σινεμά. Λες ότι είναι κατασκευασμένο σενάριο ταινίας. Πατέρας ψάχνει τους δολοφόνους του γιου του. Για χρόνια. Η αστυνομία έχει σηκώσει τα χέρια, η δικαιοσύνη εφαρμόζοντας τους νόμους δεν έβρισκε ενόχους τους υπόπτους, και στην πρώτη και στη δεύτερη δίκη. Η υπόθεση έκλεισε, ξανάκλεισε, όμως όχι και για τον πατέρα, που δύο δεκαετίες κάθε μέρα επισκέπτεται τον τάφο του γιου του.

Κοινωνικα

ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙ… ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ

Περίεργο και ακαταλαβίστικο. Από ένα ρολό χαρτί υγείας στα χέρια του Ανδρέα Παπανδρέου. Τι είναι αυτό; Το διέπραξαν άγνωστοι, βέβαια, στο άγαλμα του αξεπέραστου λαοπλάνου που βρίσκεται στην Καλαμαριά. Αναρωτήθηκα αρκετά, γιατί χαρτί υγείας, και τελικά εγκατέλειψα την προσπάθεια μου να πιάσω το νόημα. Το συμβολισμό.

Κοινωνικα

ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ Ο ΔΟΚΤΩΡ ΚΑΤΑ… ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Ο Καρανίκας του Τσίπρα ο σύμβουλος, αυτό το γελοίο υποκείμενο της πολιτικής, είναι πολύ πιο σοβαρός από τον διακεκριμένο και αμερικανοανεθριμένο Έλληνα καθηγητή πανεπιστημίου του Λονδίνου, που τα έβαλε με τον Ιωάννη Αντετοκούνμπο. «Μας τα ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας…» λέει ο δόκτωρ, ο οποίος είναι μία προσωπικότητα στην ειδικότητα του. Και τι μ’ αυτό;

Αθλητικα

ΧΑΝΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ «ΑΝΤΙΟ» ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Ζημιά οικονομική για τον Μαρινάκη η απόφαση της ΕΠΟ να «πάρει» την εθνική από το Καραϊσκάκη. Χάνουν ένα σοβαρό έσοδο ο εφοπλιστής και η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αντιληπτό.