Κοινωνικα

ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΝΟΝ...

Γυναίκα εκατό τα εκατό αισθάνεται η 32χρονη Σταματία. Πολλές φορές σκέφθηκε ότι στάθηκε τυχερή που είχε μία εύκολη και ισορροπημένη ζωή. Κι ακόμα γιατί από την κοιλιά της μάνας της βγήκε όμορφη. Καλοφτιαγμένη. Το λυγερό κορμί της, όμως, δεν το άφησε ποτέ να μεγαλώσει χωρίς να ελέγχει την ανάπτυξή του, μη πλαδαρέψει, μη πάρει κιλά. Έκανε δύο παιδιά, αλλά παραμένει ελκυστική. Πόσο το χαίρεται αυτό. Και δεν έχει μάτια παρά μόνο για τον άνδρα της.

Κουλτουρα

ΟΤΑΝ Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το όνομά του είναι Αλέσαντρο Τζουζέπε Αντόνιο Αναστάζιο Βόλτα. Έγινε και κόμης, τίτλο πού του έδωσε ο Μέγας Ναπολέων. Από το πολυόνομά του και τον αριστοκρατικό του τίτλο να σταθούμε στο επίθετό του εν λόγω Ιταλού φυσικού και εφευρέτη. Δεν είναι ο Ρίχτερ, ούτε ο Μποφώρ και ο Ντεσιμπέλ. Είναι ο Βόλτα και χάρη σ' αυτόν δόθηκε η ονομασία στη μονάδα μέτρησής ηλεκτρισμού, στο βόλτ.
 

Σεντονια

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣΚΑΡΑΣ

Ο βασιλιάς Καρνάβαλος, σου λέει. Κι εγώ, σοβαρός άνθρωπος, κοτζάμ αποδυτηριάκιας, να ασχολήθώ με τούτο το καραγκιοζιλίκι, το μασκαριλίκι; Σε παρακαλώ. Καθαρή Δευτέρα αύριο, να τηρήσουμε το έθιμο, σου λένε, να κάψουμε τον βασιλιά. Τον άρχοντα της γελοιότητας.

Κοινωνικα

ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟΥΣ

Εικονομάχοι και εικονολάτρες. Η σφαγή. Οι μεν δεν ήθελαν τις άγιες εικόνες, οι δε δεν εννοούσαν πίστη και λατρεία χωρίς εικονογραφημένους, στο στυλ κόμικ της εποχής, τους αγίους κι όσους μαρτύρησαν για την θρησκεία τους. Μια γελοία ιστορία, ένα κανονικό ντέρμπυ μακράς διαρκείας, ανάμεσα σε χριστιανούς και ανάθεμα αν το 90% απ' αυτούς αντιλαμβανόταν γιατί έπαιρνε μέρος στο έργο.
 

Στοιχημα

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΛΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

Ζήτησαν από τον Αϊστάϊν να πει τη γνώμη του για την ρουλέτα. Η ιστορία είναι αληθινή. Παίζω καθαρά. Αν έχω βγάλει κάτι από το μυαλό μου θα στο πω. Τα κείμενα του αποδυτηριάκια έχουν ιστορική αξία. Το γεγονός είναι γεγονός, το παραμύθι είναι παραμύθι.

Αθλητικα

Νομιμοποιει ο ΠΑΟΚ τα ναρκωτικα

Τώρα που ο ΠΑΟΚ άνοιξε το δρόμο για το πρωτάθλημα ποιος να σταματήσει; Εύκολη η απάντηση. Η ομάδα έχει πάρει φόρα γιατί για πρώτη φορά κατάφερε να κάνει εύκολα τα δύσκολα. Θα το χάσει μόνο εάν στη συνέχεια κάνει δύσκολα τα εύκολα.

Κοινωνικα

ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕ ''ΠΡΟΣΚΑ''

Δεν υπάρχει σήμερα «Καλημέρα» στη Βουλγαρία την ομόδοξη, την επίσης της χριστιανικής ορθοδοξίας. Ούτε κάποιος θα σου πει «Καλησπέρα» ειδικά σήμερα. Ο χαιρετισμός σε φίλους και γνωστούς, γείτονες και αγνώστους είναι «Πρόσκα». Δηλαδή;

Media

ΤΟ «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΟΤΙΑ

Τρελά ερωτευμένη είναι η Φουρέιρα με τον Αλμπέρτο Μποτία. Και δεν… κρύβει τον έρωτα της για τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Ε, αυτή δεν είναι είδηση! Και με τον προηγούμενο γκόμενο, το κορίτσι ήταν τρελά ερωτευμένο. Και με τον προπροηγούμενο. Μ’ όλους, όπως έλεγε η ίδια, ζούσε τον έρωτα της.

Αθλητικα

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΜΕ DNA ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Ο πρώτος Έλληνας βασιλιάς ήταν ξένος. Βαυαρός, Ότο στο όνομα, όπως ο Ρεχάγκελ. Δεν τον διάλεξαν στον κλήρο αυτόν τον Όθωνα, το παιδί ήταν περισσότερο Έλληνας από πολλούς πατριώτες, οι οποίοι είχαν ξεχάσει πώς είναι Έλληνες, μετά από 400 χρόνια στο κεφάλι τους επάνω τον Τούρκο. Δεν υπήρχε τότε στην Ευρώπη όλη μεγαλύτερος ελληνιστής από τον βασιλιά της Βαυαρίας, τον πατέρα του Ότο.

Κοινωνικα

ΕΝΟΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΨΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ

Κτύπησε το κουδούνι. Διάλειμμα. Αμέσως οι μαθητές εξαφανίστηκαν από την τάξη. Η καθηγήτρια της Ιστορίας όσο σκεπτόταν τι να μαγειρέψει το βράδυ, όπου θα δεχόταν ένα φιλικό της ζευγάρι, μάζευε όρθια τα προσωπικά της αντικείμενα στην έδρα. Πέφτει το μάτι της στον Ανδρεάδη. Περίεργο. Καθισμένος ακόμα στο θρανίο ο νέος με το κεφάλι κατεβασμένο. Προτίμησε να μην του μιλήσει από απόσταση, τον πλησίασε. “Συμβαίνει κάτι;...”

Κουλτουρα

Ο ΣΑΙΞΠΗΡ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΛΙΕΡΟΣ

Πόσοι υπάρχουν σήμερα σ' όλη τη γη που είναι σε θέση να γράψουν ένα θεατρικό έργο το οποίο θα διαβάζεται, θα αντέχει μετά από 100 και 200 χρόνια; Πόσοι, αλήθεια, συγγραφείς είναι αυτοί, ένας, ενάμισυ, το πολύ δυο-τρεις. Να διαπραγματευτούν λογοτεχνικά, θεατρικά ένα θέμα ανθρώπινο, με τέτοιο τρόπο που να ''περνάει'' στον κόσμο, αν συνεχίσει να υπάρχει κόσμος ανθρώπων και μετά από 4-5 αιώνες.