Κοινωνικα

ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ...

Χοντρή μπίζνα και γερό μεροκάματο για κάποιους μικροκακοποιούς, για άτομα που εύκολα περνάνε στην παρανομία είναι το εμπόριο της μεγανάστευσης. Σήμερα βιώνουμε το φαινόμενο στην πιο ανθρώπινή του διάσταση επειδή οι πρόσφυγες για λόγους ανώτερης δύναμης υποχρεώνονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους.

Κουλτουρα

ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

Έχουν αρχίσει να βαράνε τα όργανα πριν από 150 χρόνια με την εξέγερση στην Κρήτη και το χοντρό παιχνίδι των ξένων δυνάμεων. Τι να κάνει η φουκαριάρα κυβέρνηση στην Αθήνα του πρωθυπουργού Βούλγαρη στο τουρκοκρατούμενο μεγάλο νησί.
 

Κουλτουρα

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΑΝΙΣΟ!

Δεν θα σκότωνα ούτε κουνούπι, μου έλεγε ο Γιώργος Παρασκευάς. Τον θυμάμαι τον Κύπριο, δεν ξεχνιόνται τέτοιοι άνθρωποι. Πόσους Παρασκευάδες και Μπαζίνες να συναντήσεις στη ζωή σου. Δεν είναι με το κιλό. Ευλογημένος είσαι για να τους γνωρίσεις. Και άξιος! Βέβαια.

Κοινωνικα

ΜΙΑ ΑΝΩΜΑΛΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ

Έκπληξη για τον Πέτρο το τηλεφώνημα της Μπελίνας. Με το που άκουσε τη φωνή της, τις ανάσες της μέσα από τα καλώδια, αναπόλησε τις μεθυστικές στιγμές που του χάριζε το καλοχτισμένο κορμί της. Μια σκύλα αδιόρθωτη η 19χρονη, όμως σε σκλαβώνουν οι γεύσεις από τους χυμούς της, και καλούσαν τον ανδρισμό του να την πλησιάσει, να μπει μέσα της και πάλι, και πάλι.
 

Κουλτουρα

Ο Σπυρος Φωκας εγινε 80 χρονων

Ο Σπύρος Φωκάς εκτός του ότι έχει παίξει στην ταινία του Luchino Visconti “Ο Ρόκκο και τ’ αδέλφια του”, κάνοντας τον γιό της Κατίνας Παξινού, τον αδελφό του Αλέν Ντελόν και τον άντρα της Κλαούντια Καρντινάλε- δοκιμάστηκε με επιτυχία και στο Hollywood. Στην δεκαετία του ’80 έπαιξε στο “Διαμάντι του Νείλου” (The Jewel of the Nile, 1985) και το 1988 έκανε τον Αφγανό ηγέτη των mujahadeen στο “Ράμπο 3”.

Χρημα

Η ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Να να λέμε την αλήθεια, γιατί εδώ που φτάσαμε κανείς δεν μπορεί πια να κρυφτεί. Κανένα πρόβλημα με τις τράπεζες δεν θα υπήρχε αν οι Έλληνες δεν έτρεχαν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους. Κανένα. Είναι άλλο πράγμα οι τράπεζες να έχουν απόθεμα 260 δισεκατομμυρίων και άλλο 125.

Media

Ο ΤΙΠΟΤΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΜΟ

Ελληνικές εφημερίδες. Ελληνες δημοσιογράφοι. Ελληνική τηλεόραση. Ενημέρωση της πλάκας. Να κάνεις την τρίχα, τριχιά, να σκούζεις για την κάθε ασημαντότητα, να δίνεις βήμα σε όσους κλαίνε και βρίζουν, ο καθένας για θέματα που αφορούν μόνο την πάρτη του, άντε και πέντε-δέκα δικούς του, και να κλείνεις τα μάτια, στην καλύτερη να ξεπετάς τα μεγάλα, τα σημαντικά ζητήματα των καιρών, της επικαιρότητας, του σήμερα.

Κουλτουρα

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ

Είναι ο Μέγας Ναπολέων κι αν θες να τον συναντήσεις θα τον βρεις στο τρελάδικο. Έχει συμπεριφορά όπως θαρρεί σκεπτόταν και δρούσε στην καθημερινότητα του ο Γάλλος αυτοκράτωρ. Κι αν τον αντιμετωπίσεις λες και είναι πράγματι ο ίδιος ο Βοναπάρτης, τότε ο ασθενής θα σε αποδεχθεί, θα σου κάνει την τιμή να σε χαρακτηρίσει συνομιλητή του.

Κουλτουρα

Ο ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗΑ

Νομίζεις ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει δίπλα του έναν γελωτοποιό; Ότι ο Μαρινάκης δεν χρειάζεται κάποιον με ταλέντο να του φέρνει κέφι. Σπάνιο ένας μεγαλοεπιχειρηματίας, που βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο, να κυκλοφορεί χωρίς τον απαραίτητο προσωπικό του αμειβόμενο γελωτοποιό.

Χρημα

ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠ’ΕΞΩ ΔΡΑΧΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΑΡΙΑΚΙΑ

Καταρρακωμένη βγήκε από τον πόλεμο, και μετά τη μαγκιά της στον εμφύλιο, η Ελλάδα. Φτώχεια. Απλά την κουτσοέβγαζε. Τα πρώτα λεφτά που άρχισε να παίρνει αναπνοές η Ελλάδα, η ψωροκώσταινα, ερχόντουσαν απ’ έξω.