ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ

Υπάρχουν δημοσιογράφοι που τα παίρνουν. Πάντα υπήρχαν πιαστράκηδες. Και δημοσιογράφοι, και μπάτσοι, και τελωνειακοί, και εφοριακοί, και δικαστικοί, και πολιτικοί. Όλοι τα παίρνουν. Λάθος διατύπωση. Εννοώ ότι σ’ όλους τους χώρους θα βρεις επαγγελματίες που δωροδοκούνται. Οι οποίοι πάνω από το καθήκον, πάνω από την αξιοπρέπεια τους, βάζουν το προσωπικό οικονομικό όφελος. Και γίνονται πουλητάρια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΥΛΗ ΤΟΥ

Δίνει το ''συμβόλαιο ο πρόεδρος της ομάδας. Με συγκεκριμένη εντολή. Σπάστε του τα πλευρά. Κάψτε το αυτοκίνητο του. Απειλήστε την γυναίκα του. Ο δημοσιογράφος θα τιμωρηθεί με την ''ποινή'' που έχει αποφασίσει η προεδράρα.
 

ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΣΟΥΛΑΣ

Το άλλο με την Μαντόνα. Είχε βάλει δυο ημίγυμνους χορευτές της, τον έναν με την μουσουλμανική ημισέληνο, τον άλλον με το εβραϊκό αστέρι του Δαυϊδ, για να περάσει κι αυτή το μήνυμα ότι όλοι είμαστε ίδιοι, ότι όλων των ανθρώπων το αίμα έχει το ίδιο χρώμα. Σοβαρά;

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΦΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Ένα τραπέζι στο Nammos της Ψαρούς έκανε λογαριασμό 57.175 ευρώ. Στη ''συναυλία'' του τάδε καλλιτέχνη που έγινε στην Μύκονο. Κάποια Λιβανέζοι πλήρωσαν το συγκεκριμένο ποσό. Λες να έσχιζαν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Λες να τα έκαιγαν. Δεν έπιναν τις σαμπάνιες που παράγγειλαν. Τις έχυναν στο πάτωμα. Παιχνίδια έκαναν με τους αφρούς της Dom Perignon.
 

ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΡΟΓΡΙΑ ΜΑΝΤΟΝΑ

Υπάρχει μαγαζί χωρίς βιτρίνα; Κι αν είσαι σόι μαγαζί, δεν θα φτιάξει τη βιτρίνα ο μαγαζάτορας. Όχι, βέβαια. Επειδή είναι καλός επιχειρηματίας δεν σημαίνει ότι ξέρει και να λανσάρει πράμα στη βιτρίνα προκειμένου να μπαίνει κόσμος μέσα στο μαγαζί Είτε πουλάει σώβρακα και κάλτσες, είτε ρολόγια και κομπολόγια.

ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

Μέχρι τη δεκαετία του '70 κανένας δεν είχε τολμήσει να... προβλέψει ότι κάποια στιγμή ο επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης θα δήλωνε φόρα παρτίδα και δημόσια τη φανατίλα του. ''Στρατευμένοι'' και πασίγνωστοι για τη συλλογική τους προτίμηση σχεδόν όλοι, όμως κανένας δεν διανοούνταν να παίξει με ανοικτά χαρτιά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΒΟΗΘΟΥ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ

Θεωρείται επιτόπου στημένος ο δημοσιογράφος που ''ενοχλεί'' έναν πρόεδρο ΠΑΕ. Δεν αποκλείεται να συμβαίνει αυτό. Πράγματι να κάνει παιχνίδι για λογαριασμό άλλου προέδρου. Παίζει κι αυτή η πιθανότητα. Όπως να μη δουλεύει για κάποιον άλλον ο καλός δημοσιογράφος, να μην έχει ''συμβόλαιο'', αλλά να γράφει εναντίον συγκεκριμένου μεγαλομετόχου από προσωπική ανομολόγητη σκοπιμότητα. Ίσως να τον εκβιάσει.

Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ 1821

Δεν πας μπροστά όταν η κριτική είναι ταυτισμένη με το… πανηγύρι. Δεν υπάρχεις στο χάρτη όταν κερδίζεις διότι είσαι τυχερός και επιτρέπεις να μπαίνει στη ζωή σου η... λογική του ποδοσφαίρου. Όπου νικάει και ο κατώτερος. Ο χειρότερος. Ο πιο φτηνός. Όπου το φιατάκι ξεπερνά σε ταχύτητα τη μερσεντές. Ο ΑΜΕΑ κερδίζει τον μη έχοντα πρόβλημα σωματικής αναπηρίας.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ, Ο ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ

Τα άντερα του λέει ο Ερντογάν. Με στήσανε, μ' έβαλαν στο σημάδι, θέλουν να με σκορπίσουν στους πέντε ανέμους, να με στείλουν αδιάβαστο. Ό,τι θέλει λέει ο βαρύμαγκας σουλτάνος κι αυτό που δεν έχει την παραμικρή σημασία είναι αν λέει την αλήθεια. Ποιος ασχολείται.

ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ Ο ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ

Γκομενοθύελλα και στη μέση ο Μπαντέρας. Το καταλαβαίνω το παλληκάρι. Δίνει τα ρέστα του σα γνήσιο αρσενικός, όχι πλέον σαν ευνουχισμένο ενεργούμενο της πρώην του. Ο Αντωνάκης μέχρι που του βγήκε η ψυχή να γλυτώσει από την πρεζού, την κάποτε πανγυναικάρα Μέλανι Γκρίφιθ.