ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΗ

 

<<Κόψτε το λαιμό σας να σώσετε την ομάδα>>. Καλά, μιλάμε για την εξήγα. Έχει κληρώσει η υποψηφιότητα για υποβιβασμό του Άρη και <<οι φίλαθλοι του πήραν την κατάσταση στα χέρια τους>>. Έτσι είναι. Έτσι γίνεται. Όταν δεν καθαρίζουν τα πόδια, των ποδοσφαιριστών, παίρνουν την υπόθεση σωτηρίας τα χέρια, των φιλάθλων.
...Κι αυτός είναι, όπως έχει αποδειχθεί, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Να τα <<πουν>> οι οπαδοί ένα χεράκι στους παίκτες. <<Να παίζετε πιο παθιασμένα, να τα δίνετε όλα, και να ξέρετε ότι κι εμείς θα σας βοηθήσουμε, θα είμαστε στην κερκίδα>>. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα από την εποχή που βγήκαν οι λάσπες. Πριν ανακαλυφθούν οι βεντούζες.
Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο συνειδητοποιημένος, ο σκεπτόμενος φίλος της ομάδος, ο αγνός και ανιδιοτελής, θα αντιδράσει και, όπως έκαναν τα αρειανά, μπουκάρουν στην προπόνηση και δίνουν χέρι με χέρι το μπουγιουρντί. <<Ξυπνείστε, και σώστε την ομάδα>>. Και μετά έκαναν μία βόλτα μέχρι τη δίοικηση. <<Γιατί πήρατε προπονητή τον Μιχαλήτσο, που δεν μας κάνει; Και κυττάξτε τι θα κάνετε κι εσείς για να μην ξαναπέσουμε κατηγορία...>>. Σωστό. Όταν σαν οπαδός είσαι υψηλής κατηγορίας δεν ανέχεσαι τα παληόπαιδα οι παίκτες και μία ανίκανη δίοικηση να σε στέλνουν στο υπόγειο.