ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΔΟΕ

 

Αδιόρθωτος ο Γιώργος Λιάνης, ο πρώην υπουργός Αθλητισμού. Αδιόρθωτος ρομαντικός. Ζει στον κόσμο του. Περισσότερο ποιητής είναι, καλλιτέχνης, ένας ονειροπόλος, παρά πολιτικός. “Αφού διέγραψαν την πάλη από το πρόγραμμα των ολυμπιακών αγώνων, τότε κι εμείς να μην τους δίνουμε τη Φλόγα”. Αυτό είπε ο Γιώργος.
Είναι γνωστό ότι παραμονές κάθε διοργάνωσης των ολυμπιακών αγώνων, όπου γης, σε όποια πόλη του γλόμπου γίνονται, η Ελλάδα, με ειδική τελετή, παραδίδει την ολυμπιακή φλόγα από τον τόπο τέλεσης των αγώνων στη αρχαιότητα, την Ολυμπία. Και ο αφελής Γιώργος Λιάνης προτείνει να μην τους δώσουμε τη Φλόγα, αφού χωρίς να μας ρωτήσουν νταηλίκι πέταξαν στα αζήτητα το περισσότερο ελληνικό, το περισσοτερο αρχαιοπρεπές άθλημα, την πάλη.
Και τι έγινε, ρε Γιώργο! Δεν θα γίνουν ολυμπιακοί αγώνες αν στο νταηλίκι της ΔΟΕ απαντήσει με νταηλίκι και η Ελλάδα; Έλα τώρα, δεν είσαι και χθεσινός. Και χωρίς Φλόγα θα τους κάνουν κανονικά τους ολυμπιακούς αγώνες. Άσε το άλλο. Με την παράδοση της Φλόγας, με το παραμύθι της Φλόγας, η Ελλάδα κερδίζει όχι μόνο τουριστικά. Τονίζεται η ιστορική σύνδεση, η καταγωγή των αγώνων με την Ελλάδα.