Ο ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΡΔΗ ΓΙΑ ΠΑΟ;

 

Μένει στα βόρεια προάστεια, Εκάλη μερηά, κυκλοφορεί με μπέντλεϋ, αμάξι αξίας εκατομμυρίων, συνοδεύεται από ενόπλους μπράβους και έχει στην άκρη μια πεντακοσάρα. Για εκατομμύρια ομιλούμεν, για ευρώ, 500 μετρημένα ένα προς ένα. Και βάζελος μέχρι θάνατο. Γιατί να μην είναι αυτός η λύση του Παναθηναϊκού; Λέμε.
Κολλητός του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Είναι στην κλειστή παρέα που παίζουν μπιρίμπα και πίνακλ Βαρδής, οι δυο ναύαρχοι, ο άλλος ο άρχοντας, ο Νώντας Δαφέρμος, εκ Ρεθύμνου, και ο Τίτος. Περί αυτού ο λόγος. Ο Τίτος Βασιλόπουλος. Η περίπτωση. Μόνο που επειδή είναι με την οικογένεια από την εποχή του Νώε, και επειδή έχει συνειδητό σεβασμό προσωπικώς στον Βαρδή, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια κίνηση. Σε κάποια πρωτοβουλία. Λίγα λέμε, πολλά να καταλαβαίνουμε.
Τον είχε βοηθήσει ο Θόδωρος, αυτός ο άγιος άνθρωπος, ο σπαθής και σωστός, και ο Τίτος, για τον Τίτο μιλάμε τον Βασιλόπουλο, έστησε τη φαρμακευτική εταιρεία στην Ουκρανία, που πήγε φουλ πανσιόν, τούρμπο σου λέω. Ξέρεις τι είναι να σου κοστίζει το φάρμακο εκατό δραχμές και εσύ να το πουλάς στο Κίεβο με δυο χιλιάρικα; Λέμε για το περιθώριο κέρδους.
Η Ουκρανία δεν είναι ζούγκλα άγνωστη για τους Βαρδινογιάννηδες, αλλά κάποτε έκαναν σαφάρι. Και τάνκερ «κτίζανε» στα ναυπηγεία του Κιέβου, κι άλλα διάφορα, μη ξεφεύγουμε από τη σέντρα του θέματος. Μια μονάχα παρένθεση, χαριτωμένη και σκερτζόζα, πριν μπούμε στο ψητό.
 Περίοδος 1995-96 και ο Παναθηναϊκός για το τσάμπιον ληγκ παίζει με την Δυναμό Κιέβου, εκεί στο κρύο. Μια λέρα, ο διαβόητος Σουργίς (ο αδελφός του είχε την Σαχτάρ Ντόνεσκ), το γενικό κουμάντο στο ποδόσφαιρο της Ουκρανίας, τα χώνει στην τετράδα των διαιτητών. Ένα πακέτο στον καθένα και μαζύ από ολίγες γούνες! Ο διαιτητής, όμως, ο Ισπανός τα κάρφωσε όλα στην ΟΥΕΦΑ και αποφασίστηκε το ματς ως μη γενόμενο, ο Παναθηναϊκός περνάει κανονικά, ο δε Μπαμπιτσούκ, ο πρόεδρος της Δυναμό, θωρηκτό αλά Τσάκας, τρώει τη βαρύτερη ποινή της αιωνιότητος.
Επιστροφή στον κύριο Τίτο Βασιλόπουλο, που όποτε πάει στην Πολιτεία για καφέ πέφτει το προσκύνημα. Όταν ο Παναθηναϊκός έχασε το κύπελλο, στον τελικό με Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη, με διαιτητή τον Μποροβήλο…, όχι μη ξύσουμε άλλες λεπτομέρειες…, ο Βαρδής που δεν δεχόταν τα μπινελίκια της εξέδρας, και δικαιολογημένα ο άνθρωπος, σα να είχε αποφασίσει τότε να δώσει την ομάδα. Τουλάχιστον, να την πάρει άλλος να τη διαχειρίζεται οικονομικά, διοικητικά, αγωνιστικά. Και τότε πρωτομπήκε στο τραπέζι τα όνομα του Βασιλόπουλου, παρέα με τον Άραβα της Αramco. Μετρίου αναστήματος ο Άραβας πακετοφόρος, όμως με κότερο μεγάλου …αναστήματος, Σπέτσες, Ύδρα, μαζύ με Βαρδή. Ο Γιώργος, όμως, τότε έθεσε βέτο. Αφεντικό του Παναθηναϊκού ο καπετάνιος, δεν του καθότανε να αφήσει την ομάδα, δεν νόμιζε ότι είχε έρθει ακόμα η στιγμή. Σ’ ένα καλό σπίτι, μάλιστα, όπου βρέθηκαν τότε Γιώργος Βαρδινογιάννης και Τίτος, παραλίγο να γίνει η μανούρα. «Καλώς τον, τον κύριο «πρόεδρο»…» ειρωνεύθηκε τον Τίτο που προαλείφοταν για αντικαταστάτης του, ο καπετάνιος.
Από την άλλη ο Βαρδινογιάννης, κύριος, έκανε δυο φορές το τραπέζι στον Άραβα, τον ξενάγησε στην Παιανία, να του δείξει το «μαγαζί», αλλά η δουλειά δεν προχώρησε, γιατί… Το φάγανε το παιδί του Άραβα στην Τιχουάνα, στο Μεξικό, όπως έγινε και το ίδιο δράμα με τον γιο του πρώην υπουργού του Σημίτη, του Γιαννίτση.
Επειδή φαίνεται ο Άραβας είχε δώσει μια προστάντζα(;) για να τον ρεφάρουν μπήκε ρεκλάμα της Μοτορ-Οιλ, που τότε ήταν συνεταιρικιά με τον Άραβα, στη φανέλλα του Παναθηναϊκού.
Τι γίνεται τώρα; Ο Τίτος, ο εξ απορρήτων του Βαρδή, είναι πάντα ζεστός, σαν Παναθηναϊκός, λέω, όχι απαραίτητα σαν επενδυτής. Και με τον Βγενόπουλο έχει μιλήσει, και με τον Αλαφούζο, και  με τον Τζίγγερ. Και δεν χάνει παιχνίδι. Και στη Λάτσιο πήγε, και στη Βέροια, και στη Μάριμπορ. Και είναι φορτωμένος με την πεντακοσαρού. Πόσο να πάει ο Παναθηναϊκός; Τριάντα, τριανταδυό εκατομμύρια στη σούμα και άντε κάτι παραπάνω με τις κοκακόλες και τις πορτοκαλάδες. Θα επανέλθω.