Το σωμα ενορκων στην εξεδρα του ΠΑΟ

 

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος κρατάει μία σταθερή, μία συνεπή στάση ως “εξωδιοικητικός”, ας τον χαρακτηρίσουμε έτσι. Από τότε που μπλέχτηκε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με κύριο στόχο να στραφεί σε βάρος της οικογένειας Βαρδινογιάννη και της ομάδας στελεχών του Τζίγγερ, δεν διαφοροποίησε τη θέση του. Δεν αναμιγνύομαι στη δίοικηση, δεν θέλω να έχω θέση στη διοίκηση, και απ'εκεί και πέρα, ό,τι μου αναλογεί και με το παραπάνω θα έχω συμμετοχή ως μέτοχος. Όσα χρήματα είναι να βάλω, θα τα σπρώξω πρώτος και καλύτερος.
Για τον χαβαλέ της εξέδρας, όμως, γι'αυτόν που θεωρεί ότι αυτός στο όνομα της αγάπης του για την ομάδα νομιμοποιείται να λειτουργήσει ως εισαγγελέας, ως κριτής, των πάντων, ο Βγενόπουλος δεν ξηγιέται σωστά. Ο ανώνυμος κάφρος είναι ο υπεράνω κάθε εξουσίας, κάθε προσφοράς, κάθε συμμετοχής. Ποιος Τζίγγερ και Γιαννακόπουλος, Βγενόπουλος και Πατέρας, Πολέμης και όποιος άλλος; Όλοι αυτοί έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να βοηθούν την ομάδα, και να μη ξεχνιόμαστε, είναι υπόλογοι στον χάλια της κερκίδας. Καλά να πάθουν! Γιατί όλοι αυτοί οι επώνυμοι, με το πως πολιτεύονται, στη σχέση τους με την ομάδα, δίνουν το δικαίωμα στην πλέμπα να τους τα χώνει σε κάθε ευκαιρία.
“Πού είσαι, ρε, Μπαινο-βγαινόπουλε;...” ήταν ανεγραμμένο σε πανό, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Φοβερά πράγματα. Σα να τους χρωστάει ο Βγενόπουλος, ο Βαρδινογιάννης, ο Γιαννακόπουλος. Πού είσαι ρε, Βγενόπουλε που μπαίνεις στην ομάδα αλλά δεν σε βλέπουμε..., σα να σου λέει ο Άρειος Πάγος του Παναθηναϊκού, αυτοί που θεωρούν πως εκπροσωπούν τη συνείδηση της παναθηναϊκής ιδέας.
Ας δεχθούμε ότι η λαϊκιά διαμαρτυρία ενάντια του Βγενόπουλου είναι γνήσια, ότι δεν τσέπωσαν κάποιο μεροκάματο αυτοί που το σήκωσαν το πανό. Τι θέλουν να πουν; Όταν του λένε “Πού είσαι, ρε;” εννοούν ξηλώσου κανά φράγκο. Για να ξέρουμε τι λέμε. Για να ξέρουμε πως σκέπτονται οι αγνοί φίλαθλοι για τις επώνυμες παναθηναϊκάρες. Όλους αυτούς που μπαίνουν στο παιχνίδι όχι για να βοηθήσουν αληθινά την ομάδα τους, αλλά για να κερδίσουν την καφρίλα της εξέδρας. Να, γιατί επιμένω ότι καλά να πάθουν. Όταν μπλέκεσαι σε μία ομάδα δεν έχει άλλο νόημα παρά να θέλεις να αναλαμβάνεις ευθύνες. Αν όχι, τότε το πρέπον είναι να κάθεσαι στην άκρη και να μη δίνεις δικαιώματα στο Σώμα των Ενόρκων της ομάδος. Ξεκάθαρη η θέση του Βγενόπουλου, έβαλε λεφτά, τα περισσότερα αυτός από κάθε άλλον στον Παναθηναϊκό, όμως πληρώνει τη “σνομπίστικη” στάση του σα μεγαλομέτοχος.