Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΟ ΕΔΩΣΕ ΤΟ 2-0

 

Θα έπρεπε να είχαν γίνει πολλά και περίεργα για να μην κερδίσει, τελικά, ο Παναθηναϊκός. Εντάξει, εμάς σα θεατές, δεν μας ικανοποίησε το ντέρμπυ κι αυτό είναι το πρώτο που χρειάζεται να σχολιάσουμε. Γιατί, δηλαδή, βγήκαν στο γήπεδο οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές; Όχι μονάχα να προσφέρουν τη νίκη στη φανατίλα των οπαδών, αλλά και ένα θέαμα που να βλέπεται. Γαμώ την πουτάνα μου, έχουμε και προβλήματα και περιμένουμε να ξεχάσουμε από ένα ντέρμπυ, μάλιστα.

Πρώτο ημίχρονο να το φτύνεις. Όμως! Σιγά σιγά άρχισε να φαίνεται η ανωτερότητα των παικτών του Παναθηναϊκού, σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους. Εκεί, κρίθηκε το έργο. Και είναι σημαδιακή, σχεδόν αποκαλυπτική, η φάση που έδωσε το πρώτο γκολ. Έγινε το λάθος και το εκμεταλλεύθηκε ο Παναθηναϊκός. Αμυντικοί της ΑΕΚ και ο τερματοφύλακας της, αντί να διώξουν τη μπάλλα, σα να ήθελαν να επιδείξουν τεχνική. Αξιοποίησαν τη γκέλα, οι παναθηναϊκοί κι έκαναν το γκολ.

Πείσμα, ένταση, δύναμη οι αεκτζήδες. Δεν φθάνουν αυτά τα στοιχεία, όταν ο αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερους παίκτες. Ο τσαμπουκάς, το πάθος δεν έχουν χρόνο απεριόριστο, οπότε θα “μιλήσει” η ποιότητα, που βρισκόταν στην πλευρά του Παναθηναϊκού.

Η ΑΕΚ είχε και τύχη! Μετά το γκολ που δέχθηκε, όλοι οι θεοί κατέβηκαν για να της κάνουν το δώρο, το γκολ της ισοφάρισης. Να, όμως, που δεν τα κατάφερε. Και ήρθε το 2-0, που μάλλον ήταν στο πρόγραμμα της συγκεκριμένης κρίσιμης αναμέτρησης.

Αύριο, να πούμε, πιο αναλυτικά γιατί και πού συγκεκριμένα, οφείλεται η ποιοτική, σε μονάδες, ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.