ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ 0-2 ΣΤΟ ΑΕΚ-ΠΑΟ

 

Δώσαμε υπόσχεση να κάνουμε μια αγωνιστική από κερκίδας προσέγγιση στο ΑΕΚ-ΠΑΟ 0-2.
Λίγα πράγματα, τα βασικά. Και οι δυο ομάδες βγήκαν με μια τετράδα μπροστά, στην επίθεση. Και εδώ φάνηκε η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δυο αντιπάλους.


Σέντερ-φορ του Παναθηναϊκού ο Ισπανός που δεν είναι κρούση το παλληκάρι, παραλίας είναι περιφερειακός προωθημένος. Δούλεψαν για πάρτη του, δηλαδή για την ομάδα τους, οι άλλοι τρεις κι αυτός, ο Ισπανός απλά έκανε τις σωστές κινήσεις και δημιουργούσε χώρους. Αριστερά του Ισπανού ο Μαυρίας και δεξιά ο Σισόκο και από πίσω του κεντρικού κυνηγού, αρρωγός του ο Ζέκα. Αυτοί οι τρεις, πολύ καλύτεροι παικτικά από το συμπαίκτη τους τα πήγαν περίφημα.


Ίδια διάταξη στην επίθεση και στην ΑΕΚ. Αλλά! Στην κορυφή ο παικταράς Πετρόπουλος. Ικανός φορ περιοχής, όχι ακραίος, και εκτελεστής. Που σημαίνει ότι η ομάδα πρέπει να του δίνει δουλειά. Τι έγινε, όμως; Από πίσω, στον άξονα ο Κατίδης, που δεν λειτούργησε. Δεξιά στην επίθεση ο Κοντρέρο που είναι της ανάσχεσης, αμυντικό χαφ, μπορεί να παίξει και σέντερ-μπακ. Αμυντικός, δηλαδή, είναι ο Πορτογάλος, όχι της δημιουργίας και της εκτέλεσης. Και αριστερά ο μεσοεπιθετικός Γκερέϊρο, ο οποίος θα μπορούσε περισσότερα στον άξονα, όχι στα πλάγια.


Όλο το έργο για την ΑΕΚ είναι να φθάνει η μπάλλα στον Πετρόπουλο κι αυτό δεν το κατάφεραν διότι, όπως είπαμε λείπει εκείνη η παικτική ποιότητα που θα επέτρεπε τη λειτουργία, το συγχρονισμό όλων των γραμμών.