Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

 

Βεβαίως και μιλάνε Μαρινάκης και Πατέρας. Να σου δώσω την πληροφορία, χωρίς να μ'ενδιαφέρει τι σου χρειάζεται, διότι απ'ότι καταλαβαίνω δεν νομίζω να ρωτάς με διάθεση  κουτσομπολίστικη. Τριάντα χρόνια φίλοι ήταν οι δύο εφοπλιστές, κολλητάρια από έφηβοι ακόμα, και για να μη λέμε πολλά, ήταν τόσα πολλά, επί της... προσωπικής τους ζωής τους, που τους συνέδεαν. Να, όμως, που όπως πήρε πρέφα όλη η Ελλάδα, οι δυο τους σκοτωθήκανε, τότε που ο Πατέρας ξαναγύρισε στον Παναθηναϊκό, ενώ ήδη είχε αγοράσει το πακέτο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης.

Όχι, δεν μιλάνε ακριβώς, δεν μιλάνε κανονικά, όπως παληά... Πάνε αυτά. Να, έτσι, ψιλομιλάνε... Το γυαλί έχει σπάσει και δεν ξανακολλάει. Και το ποτάμι δεν ξαναγυρίζει..., άρα σε καμμία παναθηναϊκή φαντασία δεν παίζει περίπτωση, ούτε καν υποψία επιστροφής του Πατέρα. Μόνον από μακρυά, διότι ο Μαρινάκης έδεσε στον Ολυμπιακό. Και είναι στο περίμενε... Ποιος θα του κληρώσει για αντίπαλος, για ζόρικος αντίπαλος, είτε στην ΑΕΚ, είτε στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει καμμία σημασία, ότι τόσο στους κιτρινόμαυρους, όσο και στους πράσινους δεν υπάρχει φως... Άσχετο αυτό. Ποτέ δεν ξέρεις. Κι αυτό που θα μάθεις πιθανότατα να προκύψει ξαφνικά.

Σοφά, λοιπόν, στο στρατόπεδο του Μαρινάκη, δεν αποκλείουν το απρόοπτο. Παναθηναϊκός είναι  αυτός, ΑΕΚ είναι αυτή, μεγάλα μαγαζιά και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι μια ζωή σαν Ολυμπιακός, οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι σου, θα κυκλοφορούν ορφανοί από γενικό κουμανταδόρο.