O ΠΑΟΚ, Ο ΠΑΜΠΛΟ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΓΙΑΣ ΣΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ

Πηγή: INTIME
 

Ο Γκαρσία είναι παοκτσής . Αποδυτηριάκιας μιλάει. Πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη, ο Ουρουγουανός δεν είχε ιδέα από Ελλάδα και ΠΑΟΚ. Η φτιάξη του είναι παοκτσήδικη, όμως. Και επειδή είναι αυτός που είναι, με τέτοιο ταμπεραμέντο μέσα στο γήπεδο που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ, λες και τον είχες κάνει παραγγελία. Συζητάμε με δεδομένο ότι γνωρίζουμε τι είναι ΠΑΟΚ. Εγώ γνωρίζω πολύ καλά τι είναι ΠΑΟΚ. Κάποιοι παοκτσήδες δεν γνωρίζουν.

Ο Γκαρσία είναι παοκτσής, λοιπόν. Άντε πάλι από την αφετηρία. Μπουκιά, μπουκιά το μάθημα. Ο Σαββίδης δεν ξέρω αν είναι παοκτσής. Όπως κι αυτός που διορίστηκε πρόεδρος από τον μεγαλομέτοχο δεν ξέρω αν γνωρίζει ποια επιβάλλεται να είναι η, σε επικοινωνιακό επίπεδο, αγωνιστική και γηπεδική εικόνα της συγκεκριμένης ομάδας.
Ο πρόεδρος της ομάδος δεν χρειάζεται να είναι παοκτσής. Οπαδός. Αρκετό, υπεραρκετό είναι να γνωρίζει τη συγκεκριμένη ταυτότητα του ΠΑΟΚ. Κι αυτήν την ταυτότητα να υπηρετεί ο μεγαλομέτοχος με τις αρμόζουσες επιχειρηματικές του κινήσεις. Το ίδιο και ο προπονητής με τις ανάλογες αποφάσεις του ως τεχνικός.

Είμαι μουσικός και γράφω ροκ, όχι μπάλο. Είμαι τραγουδίστρια της ποπ κι όχι του ρεμπετάδικου. Όλο το παιχνίδι παίζεται στο πώς λανσάρεις το προϊόν, είτε ποτό είναι αυτό, είτε αυτοκίνητο, καλλυντικό, αθλητικό παπούτσι.

Τι πουλάει ο ΠΑΟΚ, όπως και η κάθε ποδοσφαιρική ομάδα; Ούτε ρολόγια, ούτε τοματοπελτέ. Ασφάλειες ζωής και ταξίδια τουριστικά. Όχι τέτοια πράγματα. Πανάκριβο το προϊόν της ποδοσφαιρικής ομάδος. Πουλάει αέρα. Όπως το λέω. Συναίσθημα πουλάει, όχι κάτι χειροπιαστό. Τη νίκη σου δίνει η παοκάρα, τη χαρά, την ικανοποίηση, όπως σου χαρίζει και την ήττα, την πίκρα, τον πόνο. Συναισθήματα. Όπως τα εισπράτεις αν διαβάσεις ένα βιβλίο, δεις μία ταινία στο σινεμά.

Όταν, λοιπόν, στον πελάτη σου πουλάς αέρα, τότε ως σωστός έμπορας φροντίζεις το περιτύλιγμα, το χρώμα, τη γεύση του προϊόντος. Ο ΠΑΟΚ είναι η κατ'εξοχήν λαϊκιά ομάδα, που παραπέμπει στο παράπονο, στο βάσανο, στη διαμαρτυρία, στην αδικία. Κι αυτά τα στοιχεία πρέπει να βγαίνουν μέσα στο γήπεδο. Που σημαίνει ότι πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα χρειάζεσαι παίκτες που να τονίζουν αυτή την αγωνιστική φιγούρα του ΠΑΟΚ.

Θέλεις να κτίσεις ένα σπίτι. Εσύ θα πεις του μηχανικού, πρώτα στον αρχιτέκτονα, τι σπίτι θέλεις να φτιάξεις. Αρχαιοπρεπές; Κλασικό, νεοκλασικό, μοντέρνο, παραδοσιακό, να κυριαρχεί η πέτρα, το μάρμαρο, το τζάμι, τι, πώς; Κι ανάλογα ο μάστορας, ο μαιτρ, θα σου σχεδιάσει το έργο. Και ο καινούργιος προπονητής θα μας πει ότι ''Θα κτίσω τον νέο ΠΑΟΚ''. Θα μας δείξει πρώτα τη μακέτα, πριν ξεκινήσει το κτίσιμο;. Θα έχει εσωτερικό ασανσέρ. Το μπάρμπεκιου δίπλα στην πισίνα, χωρίς μπαλκόνια, με αίθουσα χορού, με υπόγειους χώρους, πώς;

Απόκριες. Πώς θα ντύνονταν μασκαράς ο ΠΑΟΚ; Εγώ θα σου πω. Ποια στολή ταιριάζει της παοκάρας; Του καντηλανάφτη, του μπόντυγκαρντ, του μαρκήσιου, του σαράφη, του LakisGavalas, του Λάκη Λαζόπουλου; Σε καμμία περίπτωση. Στον ΠΑΟΚ ταιριάζει ο Ζορό, ο Ρομπέν των Δασών, ο Τσε Γκεβάρα. Και τη ''στολή'' να τη φοράει αυτή η αλήτρα, αυτή η αλητόφατσα ο Πάμπλο Γκαρσία που στο γήπεδο έβγαινε μ' ένα σουγιά κρυμμένο στα απόκρυφά του.

Οι αράδες με αφορμή τα γενέθλια του Pablo Gabriel Garcia Perez που γεννήθηκε στις 11 Μαίου το 1977. Ποιός Γκαρσία, να μην κρυβόμαστε η κουβέντα ήτανε για την παοκάρα. Και τα μυαλά στα κάγκελα.

Διαβάστε ακόμα:

Στη Ριζούπολη δεν ήρθαν οι κότες του Κόκκαλη