ΑΠΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ

Ιωαννίδης, Παττακός, Δέδες (δεξιά) (ΠΗΓΗ: Intime)
 

“Ο Δέδες ήταν ο μεγάλος δάσκαλος του παρασκηνίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θέλω να αναφέρω τα ονόματα των μαθητών του...”. Αυτή η ατάκα βγήκε από το στόμα του Καραγιαννίδη, σε τηλεοπτική εκπομπή. Μια ατάκα που ξετρύπωσε από το πουθενά. Θα μου πεις ίσως ότι έτσι, απρογραμμάτιστα, ασχεδίαστα, βγαίνουν τα καλύτερα...

Ο Γιώργος Δέδες απο το'' κρυφό σχολείο'' και της διαπλοκής του Παναθηναικού, ο από τα γεννοφάσκια του βάζελος γιατρός επί Κόκκαλη πήρε μεταγγραφή στον Ολυμπιακό...

22-3-13 δεδες κόκκαλης
 Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Πράγματι, ο γιατρός, “μαμή” τον αποκαλούσε για χρόνια ο αποδυτηριάκιας διότι ήταν γυναικολόγος, όμως μόνον με την ιατρική δεν ασχολήθηκε,  ολοκληρωτικά τον τράβηξε η παραγοντική του καριέρα στο ποδόσφαιρο.

Πράγματι για την αθέατη και άγραφη ακόμα Ιστορία είναι ο δάσκαλος του παρασκηνίου. Δεν ήταν φιλοχρήματος, ούτε της ρεκλάμας, τον ενδιέφερε μονάχα η καρέκλα. Μαέστρος πίσω απο την κουρτίνα ο Δέδες, σου λέω τον έβλεπαν πως ενεργούσε οι από δίπλα του πρόεδροι ΠΑΕ και έμεναν με το στόμα ανοιχτό. Τους παρέδιδε μαθήματα.

Ξεκίνησε σα γιατρός αγώνος στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Αθήνας, πήγαινε με το βαλιτσάκι στο ξερό γήπεδο από τις 9 το πρωί που άρχιζαν τα παιχνίδια. Επί χούντας έγινε πρόεδρος πρώτα της ΕΠΣΑ, της Ένωσης Αθήνας, μετά της ΕΠΟ και στη συνέχεια ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΕΠΑΕ. Δεν βοήθησε το ποδόσφαιρο. Παλαιοκομματικός μέχρι το θάνατό του. Διέκοψε οριστικά τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή με τον Βαρδινογιάννη, πικραμένος για τη συμπεριφορά του καπετάνιου.

22-3-13 δεδες βαρδινογιαννης

Το 1993 κόντρα στον Βαρδινογιάννη σάρωσε στις εκλογές της ΕΠΑΕ, υποστηριζόμενος απο την ''ομάδα των ΠΑΕ'' που επηρεάζονταν απο τον Μελισσανίδη. Δίπλα στον Δέδε μυστικοσύμβουλος  ο διαβολικός Τάκης Μπαλτάκος, άλλη βαζελάρα κι αυτή.

Μιλάμε για τον Δέδε. Έφτιαξε δικηά του κλίκα η “μαμή” με έμπιστους τους προέδρους των ΠΑΕ Ηρακλή, Αθηναϊκού, Παναχαϊκής, Αιγάλεω, Θεοδωρίδη, Καλογιάννη, Λουκούπουλο, Μητρόπουλο, αντίστοιχα. Ο Δέδες ήταν το απόλυτο αφεντικό και οι τέσσερις σωματοφύλακες οφελούνται από κάθε άποψη, οικονομικά και αγωνιστικά, δηλαδή διαιτητικά. Ο ένας απ'αυτούς τους τέσσερις τον πρόδωσε.
Μην το ξεχάσω. Η Παράγκα σθήτηκε επι Δέδε, πρόεδρου της ΕΠΑΕ, της διοργανώτριας του πρωταθλήματος απο το 1979 μέχρι τη σύσταση της Σούπερ Λήγκ. Ο παντοδύναμος Δεδες δεν είχε συμετοχή στην Παράγκα, αλλά κατέστη όργανό της, άλλωστε είχε την ευλογία του η συμμορία, πρίν τη δημιουργία της εγκληματικής οργάνωσης.  

Σαν αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και με'' μιλημένους'' συμβούλους της ο Δέδες ανέτρεψε την παναθηναικοκρατία στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και πήρε η Παράγκα τον απόλυτο έλεγχο της διαιτησίας Εδώ είμαστε να πούμε κι άλλα...