Η ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ ΜΑΣ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Έλα, μωρέ, ποιος πρόεδρος της σούπερ λήγκας, μου λέτε…, Είναι κατάντημα κάποιος από τη Θύρα 7 να διοικεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η κουβέντα αυτή ενός βάζελου υπηκόου προσφέρεται για σχολιασμό, ας ελπίσω με τη βοήθεια σας σε τόνους ανέμελους, μην τυχόν και πλησιάσουμε το δωμάτιο της πλήξεως. Το τσίπουρο στο τραπέζι είναι σπιτικό, η παρέα σιγοντάρει το κέφι και θα ήταν λίαν απρεπές να μας παρασύρει η ατάκα του πράσινου συντρόφου και συνπότη εκτός κλίματος…

Ποδοσφαιροκουβέντα με το απαραίτητο αλάτι και πιπέρι σε εξωποδοσφαιρικές αναζητήσεις…, και επιστροφή πάλι στα τεκταινόμενα γηπεδικά… Η αιχμή αφορούσε τον κύριο Μώραλη, τον γιο του μακαρίτη υπουργού του ΠΑΣΟΚ, που προέρχεται από τον Ολυμπιακό. Τι θα πει ότι ο Μώραλης είναι ένας της Θύρας 7; Δεν κατάλαβα. Οι θύρες κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Η Θύρα είναι ο φόβος και ο τρόμος κάθε προέδρου ΠΑΕ.

Οι Θύρες βγάζουν τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς. Όπως το λέω.
Γιατί να προκαλεί το γεγονός ότι πρόεδρος στην Σουπερληγκ, στην ΕΠΟ, στην ΕΠΑΕ είναι κάποιος που πριν ήταν οργανωμένος, ταυτισμένος με μια ομάδα; Ναι, θα μου πεις, άλλο η ομάδα, η διοίκησή της, κι άλλο η Θύρα της, η 13, η 7, η 4, η 3. Άλλο να είναι πρόεδρος στη σουπερληγκ ο Τζίγγερ Βαρδινογιάννης σαν μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού και ο Πέτρος Κόκκαλης σαν αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Κι άλλο ο Μανάβης του ΠΑΟΚ και ο Χασάπης του ΟΦΗ.

Ο Πέτρος Κόκκαλης υπάρχει στο ποδόσφαιρο; Δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό ο πατέρας του ο Σωκράτης. Η Θύρα 7 υπάρχει, όμως. Αλλάζουν οι πρόεδροι στον ΠΑΟΚ, οι διοικήσεις στην ΑΕΚ, όχι και η Θύρα της ομάδος που παραμένει πάντα ισχυρή και παρεμβατική.

Τον πρωθυπουργό ποιος τον βγάζει; Ο λαός θα μου πεις. Πριν, όμως, πρέπει να εκλέγει αρχηγός του κόμματος. Εδώ σε θέλω. Τον πρώτο λόγο έχει η Παράγκα του κόμματος. Η Θύρα του κόμματος, οι πιο σκληροπυρηνικοί, αυτοί που έχουν τον τρόπο τους να επηρεάζουν περισσότερο τις μικρομάδες των μελών και των βουλευτών του κόμματος.
Μια ρουφηξιά ακόμα…, λοιπόν, αυτό το τσίπουρο δεν σου επιτρέπει να συνεχίσεις αυτή την κουβέντα.