ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Προχθές Κυριακή μεσημέρι άφιξη σε ξενοδοχείο πολυτελές ενός παλαιού γνώριμου με αξιοσημείωτη καριέρα στο εξωτερικό. Ο 40χρονος κάνει τσεκ ιν στη ρεσεψιόν και κατευθύνεται στο δωμάτιο του να τακτοποιηθεί. Λίγο πριν σκοτεινιάσει στο ξενοδοχείο  εμφανίζεται ο Αλαφούζος και με τον έτσι έχει μία ιδιαίτερη και πολύ ιδιαίτερη συνάντηση, μάλιστα πίσω από κουρτίνα. Έλα, όμως, που το αυτί του αποδυτηριάκια ήταν καλωδιωμένο με τον έναν τοίχο.

“Θέλω να αναλάβεις τον Παναθηναϊκό” του λέει ο Αλαφούζος. “Ποιο είναι το μπάτζετ;” ρωτάει με τη μία ο άλλος. “Εκτιμώ ότι είσαι ο πλέον κατάλληλος, άλλωστε έχεις δουλέψει σα βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό...”. “Ποιο είναι το μπάτζετ;” επιμένει ο συνομιλητής του προέδρου του Παναθηναϊκού.

Η κουβέντα προχωράει, ανάμεσα στους δύο άνδρες, τον Αλαφούζο και τον Γιάννη Αναστασίου, του Αρτινού που έπαιξε σε Εθνικό και ΟΦΗ πριν φύγει για τις κάτω χώρες και να πάρει το πρωτάθλημα τόσο με την Άντερλεχτ όσο και με τον Άγιαξ. Σα σέντερ-φορ φόρεσε και τη φανέλλα της Ρόντα και της Σπάρτα Ρότερνταμ, για να επανέλθει στην Ελλάδα σα συνεργάτης του Ολλανδού Χεν Τεν Κάτε, το 2008.

Ο Γιάννης Αναστασίου μιλάει τέσσερις γλώσσες και πριν από δύο μήνες υπέγραψε συμβόλαιο για να εργαστεί μέχρι τέλους της σαιζόν στο τεχνικό επιτελείο της Ρέντιγκ, ομάδος της πρέμιερ λήγκ της Αγγλίας. “Δεν μπορώ να αναλάβω από τώρα...” ξεκαθαρίζει του Αλαφούζου ο Αναστασίου. “...Είμαι ελεύθερος από τη νέα σαιζόν, όμως θέλω να ξέρω το μπάτζετ. Κι εγώ θα τα αναλάβω όλα. Όλα εγώ! Σχεδιασμό, μεταγραφές, τα πάντα”. Τελικά, ο Αλαφούζος ανέφερε ένα νούμερο: “Πέντε με έξι, ούτε ευρώ παραπάνω”.

Ο Αναστασίου στη συνέχεια ήταν επίσης ξεκάθαρος: “Συμφωνούμε. Δίνουμε τα χέρια. Όμως να ξεχάσετε τους βετεράνους που έχετε στην ομάδα. Δεν τους χρειάζομαι”. Ο Αλαφούζος πρότεινε το όνομα Βονόρτας, να αναλάβει αυτός τη θέση του Φάμπρι, με την προϋπόθεση τη νέα σαιζόν να γίνει βοηθός του Αναστασίου.

“Βοηθό έχω!...” λέει ο Αναστασίου. Εκείνος τη στιγμή ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο Νταμπίζας! “Αυτός θα είναι ο άμεσος συνεργάτης μου, ο Νταμπίζας. Δεν θέλω κανέναν άλλο”. Ο “Ολλανδός” προσπαθούσε να πείσει τον Αλαφούζο να πάρει σκούπα, να καθαρίσει τους παλαίμαχους.

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε τσεκ αουτ από το ξενοδοχείο στις 9.30 σήμερα Τρίτη. Δεν γνωρίζω αν υπέγραψαν προσύμφωνο, συμφωνητικό ή, έδωσαν το λόγο τους.

Και πόσα θα παίρνει ο ίδιος ο Αναστασίου;