ΜΙΤΣΕΛ-ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Είσαι ο Μίτσελ. Ο Ολυμπιακός σού κάνει πρόταση. Αν τελικά αποφασίσεις να συμφωνήσεις μ’ αυτή την ομάδα, γιατί θα το κάνεις; Για τi άλλο! Επειδή εκτιμάς ότι η συγκεκριμένη ομάδα εξυπηρετεί το δικό σου, το προσωπικό προπονητικό γίγνεσθαι. Δεν θα κουβαληθείς στον Ολυμπιακό, για να τον … βοηθήσεις.

Ο Μαρινάκης, δηλαδή, αν ο Ισπανός τού έλεγε «Πρόεδρε, έρχομαι στον Ολυμπιακό, όπως μου προτείνεις επειδή θέλω να βοηθήσω», εκείνη τη στιγμή έπρεπε να τον απορρίψει.       Ξεκινώ την κουβέντα με Μίτσελ και Μαρινάκη γιατί θέλω να βρούμε τα πατήματά μας στη συνεργασία Αναστασίου-Αλαφούζου. Ωι, ωϊ, που λένε οι Εβραίες πεθερές.

«Δεν μου κάνει ο άνθρωπος!...». Αυτό θα έπρεπε επιτόπου να σκεφθεί ο Μαρινάκης, ο κάθε πρόεδρος ΠΑΕ, αν ο υποψήφιος προπονητής του έλεγε τούτη την παπαριά. «Θέλω να βοηθήσω την ομάδα…». Όχι! Δεν θέλει βοήθεια η ομάδα από εκείνον που δεν την πιστεύει. Από εκείνον τον προπονητή που δεν εκτιμά ότι ο ίδιος θα βοηθηθεί από την ομάδα.

Αυτό είναι! Εγώ ο πρόεδρος θέλω προπονητή που ενδιαφέρεται μονάχα για πάρτη του. Όχι για την ομάδα μου. Δεν μου κάνει εκείνος ο προπονητής που, όπως τον έχω ψυχολογήσει, δεν ποντάρει στο δικό του συμφέρον, στη δική του επαγγελματική επιτυχία μέσω της ομάδας μου.

Δεν είναι λυγούρισσα η ομάδα μου. Δεν θέλω προπονητή σωτήρα. Άστα αυτά, θέλω τη δουλειά σου, κύριε προπονητή. Άσε τους οπαδούς να σκέπτονται όπως την εποχή των θηριομαχιών. Μαζύ μου μιλάς. Εγώ σε προσλαμβάνω, εγώ σε πληρώνω, εγώ σε ελέγχω.

Τι σοϊ γάμος είναι αυτός ανάμεσα στον Αναστασίου, έναν ανερχόμενο καριερίστα προπονητή και τον Παναθηναϊκό που πλέον δεν είναι Παναθηναϊκός και γι’ αυτό βρέθηκε με καπετάνιο τον Αλαφούζο. Πώς, δηλαδή, θα γίνει η δουλειά; Ο Αλαφούζος και το επιτελείο του ΣΚΑΪ θα λένε στον Αναστασίου τι θα κάνει; Μήπως γίνει τούμπα το έργο. Ο Αναστασίου να τους έχει όλους με το ένα πόδι.