ΜΗ ΦΑΣ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Κλασικός τύπος ποδοσφαιροπαράγοντα ο Πέτρος Θεοδωρίδης που πέθανε στα 66 του σα σήμερα 4 Απριλίου πριν τρία χρόνια. Ανήκει στη φυλή Made in Greece των ανθρώπων που τους τραβούσε η μπάλλα όπως το μέλι τη μέλισσα. Ποιά είναι η κρυφή μαγεία στο ''παραγοντηλίκι'' που τους κερδίζει και τους κάνει πιόνια, τους ρουφάει τη ζωή. Στον μακαρίτη πόντιο Θεοδωρίδη βλέπω τους χιλιάδες ανώνυμους που μεταπολεμικά μπλέχτηκαν με τη μπάλλα σε ερασιτεχνικές κατηγορίες. Το 99,99% απ' αυτούς έφυγαν δαρμένοι, κυνηγημένοι, και στη τσέπη χαμένοι.

Από μικρός ο Πέτρος έγινε «παράγοντας», στα χρόνια εκείνα που το μελίσσι του ποδοσφαίρου στην βαλκανική Ελλάδα ήταν ακόμα το καφενείο. Αυτή ήταν η «έδρα» της ομάδας της γειτονιάς. Η ψυχή της ομάδας ήταν το καφενείο, εκεί που σύχναζαν οι ποδοσφαιρόφιλοι, εκεί ήταν το στέκι τους.

«Πονηρός» Πόντιος ο Πέτρος Θεοδωρίδης δεν τον ενδιέφερε να είναι σε πρώτο πλάνο, αλλά να κάνει παιχνίδι. Και δεν εννοώ με σημαδεμένη τράπουλα. Τον είχαν αποδεχθεί όλοι οι επώνυμοι Ηρακλειδείς. Και τα πιο σεβαστά πρόσωπα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Θεοδωρίδης έκανε πολλά χρόνια πρόεδρος στον Ηρακλή, στις «γριές», κοντά στις δύο δεκαετίες, κάποιες φορές αγωνιστικά η ομάδα στο πρωτάθλημα έδειχνε την πλάτη της στον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Ο Ηρακλής μπήκε στην περιπέτεια μετά την αποχώρηση του Πέτρου Θεοδωρίδη, του κατά τον αποδυτηριάκια «περούκα». Κι όταν έφυγε απο τον Ηρακλή του έλειπε το «παραγοντηλίκι», γι' αυτό έψαχνε ομάδα, μέχρι που πήρε τον Πανσερραϊκό. Είναι να μη φας την ένεση στο μπράτσο.

Ενα άγνωστο επεισόδιο στη μετακομουνιστική Βουλγαρία

Είναι δυομισυ χρόνια που έπεσε το κομουνιστικό καθεστώς στην Βουλγαρία. Πέτρος Θεοδωρίδης και Δημήτρης Μελισσανιδης διαβασμένοι φτάνουν στο αεροδρόμιο της Σόφιας.
Πρόκειται να αγοράσουν κάποια έκταση και πριν υπογράψουν θέλουν να την δουν. Από την Αθήνα έχει κανονιστεί ποιο "κλιμάκιο" θα τους παραλάβει με το που ξεκαβαλήσουν από το αεροπλάνο. Είναι μια "ομάδα" με Βούλγαρους μπράβους για την ασφάλεια των δυο Ελλήνων επιχειρηματιών. Ποιος ήταν ο επικεφαλής της "προστασίας" του Μελισσανίδη και του Θεοδωρίδη όσο οι δύο ποντιάρες θα παρέμεναν στη βουλγάρικη πρωτεύουσα; Ο σημερινός πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ, που ξεκίνησε την καριέρα του στο πεζοδρόμιο από σωματοφύλακας.

Διαβάστε ακόμα:

Υπήρχε «Χίτλερ» και στην Αμερική