ΑΡΗΣ ΟΛΕ ΜΕ ΤΟΝ “ΑΠΟΤΙΣΤΟ" ΑΤΡΟΜΗΤΟ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Λέει πολλά αυτή η ήττα του Ατρόμητου από τον Άρη. Τα λέει όλα και τα επιβεβαιώνει όλα για την ομάδα του Περιστερίου αυτή η νίκη του Άρη. Είπε κάποιος ότι ένας αντίπαλος σχεδόν διαλυμένος, οικονομικά, διοικητικά, αγωνιστικά, ένας αντίπαλος που προερχόταν από τη γκέλα της χρονιάς, το εντός έδρας, 0-0 με Πανθρακικό, τελικά πήρε  την ταυτότητα του Ατρόμητου. Ποια ταυτότητα; Δυστυχώς, ο Ατρόμητος δεν έχει ταυτότητα. Παραμένει σταθερά μία ομάδα χωρίς προσωπικότητα.

Αυτός είναι ο λόγος της ντροπιαστικής ήττας, για τον Ατρόμητο. Μέσα στο σπίτι του να χάσει από μία ομάδα απελπισμένη. Έπιασε το κλάμα των αρειανών; Δεν νομίζω.

Σε κάτι τέτοια μάτς, πέφτει το παρακάλι. Για ενενήντα λεπτά οι ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη τη νίκη μέσα στον αγώνα ζητάνε την “κατανόηση” των αντιπάλων τους, στην περίπτωση που αυτοί δεν καίγονται για βαθμούς. “Αφήστε μας να κερδίσουμε...”. “Δεν μας λυπάστε;...”. “Αν χάσουμε, μας σκοτώνετε, συνάδελφοι...”.

Ο Άρης κέρδισε με το σπαθί του. Ο Ατρόμητος έχασε με την “αξία” του. Τόσα χρόνια στην μεγάλη κατηγορία και σε “ευνοϊκές” γι'αυτόν συνθήκες, με το σακάτεμα Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Άρη, Πανιωνίου, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να αποκτήσει προσωπικότητα. Να αποκτήσει “αποδυτήρια” αληθινά ισχυρής ποδοσφαιρικής δύναμης.

Όλα ξεκινούν από τα “αποδυτήρια”. Η καρδιά της εκκλησίας δεν είναι η σάλα, εκεί που θα βρεθεί το μπούγιο, ο κόσμος, αλλά ο απαγορευμένος για τους πιστούς χώρος, τo ιερό του ναού. Τα αποδυτήρια της ομάδας.

Αυτό το έλλειμμα προσωπικότητας, ταυτότητας του Ατρόμητου είναι παληά ιστορία. Μιλάμε ίσως για τη δημοφιλέστερη ομάδα στο νομό Αττικής. Αφήστε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, που είναι ομάδες πανελλήνιας εμβέλειας, με οπαδούς σ'όλη τη χώρα. Πληθυσμιακά το Περιστέρι υπερτερεί της Κοκκινιάς (Ιωνικός), της Νέας Σμύρνης (Πανιώνιος), του Αιγάλεω κ.α. Κι όμως, δεν τα κατάφερε ποτέ ο Ατρόμητος να πιει νερό από την κρυφή πηγή να κερδίσει τον δικό του κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

Με τους παίκτες του Αρη όλος ο κόσμος