ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Ο Λάμπρος Σκόρδας ξανάγινε το αφεντικό στον Άρη. Περίεργο; Καθόλου. Αυτοί που τον είχαν διώξει από την προεδρία της ΠΑΕ, αυτοί οι ίδιοι τον επανέφεραν. Ποιοι είναι «αυτοί». Ουδείς ξέρει. Όλοι τους ξέρουν αλλά κανείς δεν τους ονοματίζει. Και πώς να τους «δείξει» με το δάκτυλο αφού είναι αόρατοι. Είναι, όπως  στη «Φιλική Εταιρεία» που ήθελε να προετοιμάσει το ξεσηκωμό του γένους, έτσι και στη Στοά του Άρεως η Ανώτατη Αρχή είναι αόρατη. Δεν υπάρχει αρχηγός. Κι αν υπάρχει δεν εμφανίζεται ποτέ. Ο αποδυτηριάκιας σήμερα κάνει μια πρώτη κατ’ αρχήν διείσδυση στο απαγορευμένο για τα ΜΜΕ άβατον του ιστορικού Άρεως.

Οι Σουπεράδες ελέγχουν την ομάδα. Αυτοί, οι Σουπεράδες, επί των ημερών της αρχηγάρας,
του Σαουρίδη, τοποθέτησαν πρόεδρο τον Λάμπρο Σκόρδα, το δικό μας άνθρωπο. Κάποια στιγμή, ο ωραίος Λάμπρος σα να το πήρε επάνω του, σα να ένοιωσε προσωπική ισχύ, οπότε αυτοί που πράγματι αποτελούν την εξουσία στην ομάδα τον καθάρισαν σαν αυγό. Τον έφαγαν σα την ελιά στο μαρτίνι.

Μια παρένθεση. Ο Λάμπρος Σκορδάς ήταν ο εμπνευστής της «Λέσχης» που αργότερα την αποκαλούσαν «Κοινωνία των Μελών του Άρεως». Σκοπός να συσταθεί ένα όργανο, το «εξωθεσμικό» όργανο της Υπέρτατης Αρχής, που θα αποφάσιζε τα πάντα. Όχι μονάχα ποιοι θα αποτελούν τη διοίκηση της ΠΑΕ αλλά και πως αυτή θα πολιτεύεται. Πάντα κατά τας τυφλάς επιθυμίας των Σουπεράδων.

Ο Σκόρδας γίνεται παρελθόν από την ΠΑΕ, όπως και από τους Σουπεράδες ο ιστορικός ηγέτης του αρειανού κινήματος, ο Σαουρίδης. Ακόμα, οι Σουπεράδες τα βρίσκουν, πάντα για το καλό της ομάδας, με τους ιερολοχίτες, με τους οποίους ήταν ορκισμένοι αντίπαλοι. Πάνω απ’ όλα η ενότητα. Κατάρα πια στη διχόνοια ανάμεσα στους οργανωμένους. Για το καλό του Άρεως. Είπαμε. Όχι για να μη χαθεί η εξουσία από τους αγνούς αρειανούς.

Να έρθουμε στα φρέσκα κουλούρια. Ούτε εβδομάδα δεν πέρασε που ο Ψηφίδης, ο αδελφός του παληού ποδοσφαιριστή, ο μέχρι χθες πρόεδρος της ΠΑΕ το είπε φόρα παρτίδα: «Εμείς, σα διοίκηση κάναμε τα «θέλω» του Σούπερ 3».

Άλλη λεπτομέρεια: Η «Λέσχη», αυτή που την λένε και «Κοινωνία των Μελών» αποκαλούσε «Υπόγειο» τον Σούπερ 3. Θυμίζω ότι στα παληά θέατρα η θέση του υποβολέα ήταν στο υπόγειο, κάτω από το σανίδι της σκηνής.

Επανήλθε, λοιπόν, ο Σκόρδας, δηλαδή τον επανέφεραν αυτοί που τον είχαν σουτάρει, για να βοηθήσει την ομάδα να σωθεί. Ο αιματηρότερος, όμως, πόλεμος στην μακρά Ιστορία του Άρεως είναι δύσκολο να αποφευχθεί. Γιατί παραμένει ανοιχτή πληγή ο οικονομικός έλεγχος από το 2004 έως το 2012. Μιλάμε για διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχουν υπεύθυνοι; Υπάρχουν ένοχοι; Και ποιοι είναι αυτοί.