ΓΙΑ ΠΑΟ ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗΣ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

 

Ο Αλαφούζος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δηλαδή σύμφωνα με την ανοησία των ρεπορτάζ, θα ηγηθεί της αποστολής του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη. Ποιος είναι, ρε; Ο Ομέρ Βρυώνης ή, ο Κιουταχής πασάς εναντίον του Καραϊσκάκη.

Παρένθεση. Έτσι για να την βαρύνουμε την κουβέντα. Πόσοι γάβροι, πόσο τοις εκατό, είναι σε θέση να πούνε πέντε, όχι δέκα λέξεις, για τον γίγαντα Γεώργιο Καραϊσκάκη; Ότι ήταν μπάσταρδος, ότι δεν τον αναγνώρισε ο πατέρας του, ένα κάθαρμα “συνεργάτης” των Τούρκων, ο Αρματωλός Καραϊσκος, που τον έβλεπε ο γιος σε σύσκεψη οπλαρχηγών και ήθελε να του φάει την καρδια; Ότι η μάνα του με το εξώγαμο κλείστηκε σε μοναστήρι; Ότι ο Γιώργης, παντρεμένος με δύο κόρες, είχε γκόμενα και προσωπική μπόντυγκάρντ μία Τουρκάλα λεσβία, που κυκλοφορούσε οπλισμένη σαν αστακός; Ότι ο μέγας Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι αυτός που για πρώτη φορά στη νεώτερη Ιστορία της Ελλάδος οργάνωσε τακτικό στρατό;

Τι να ξέρουν οι γάβροι από τον Καραϊσκάκη; Αν ήξεραν δεν θα άφηναν να μπει το όνομα του αρχιστράτηγου στο γήπεδο. Γιατί ο Καραϊσκάκης ήταν βάζελος, όχι γάβρος. Κι όταν τον δολοφόνησαν στο Φάληρο φορούσε τη φανέλλα της εθνικής ομάδος, όχι του Ολυμπιακού.

Τι να ξέρουν οι γάβροι; Ούτε την Ιστορία του Ολυμπιακού γνωρίζουν. Πως είχε τουρκοκυπριακή καταγωγή ο τεράστιος Ανδρέας Μουράτης, ο Νο1 εμβληματικός παίκτης στον οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται το προσωνύμιο “Θρύλος” του Ολυμπιακού.

Ο Αλαφούζος, δηλαδή, δεν είναι Άγγελος Φιλιππίδης. Κότα, δηλαδή. Να κιοτέψει και να μείνει σπίτι του και η ομάδα να πάει μόνη της, χωρίς ηγέτη, στη Ριζούπολη, όπως συνέβη πριν δέκα χρόνια. Φαλακρός ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αλλά την Κυριακή στο Καραϊσκάκη θα εμφανιστεί με τρεις αλογοουρές στο κεφάλι.

Σημερα οι στρατηγοί έχουν πλάκα τα αστέρια. Στην οθωμανία ανάλογα με το βαθμό τους οι Τούρκοι στρατηγοί είχαν μια, δυο, τρεις αλογοουρές. Τα υπόλοιπα τα λέμε αμέσως μετά το ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, Κυριακή βράδυ.