Ο ΧΑΙΝΣ ΤΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΠΗΓΗ: FOSPHOTOS
 

Τον θέλεις τον παίκτη που φτιάχνει την εξέδρα. Λέω γι' αυτό το παλληκάρι, τον Καϋλ Χάινς του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού. Μιλάμε για το λαχείο. Επειδή δεν τον έψαξαν, αλλά τους προέκυψε το αφροδισιακό. Ο παίκτης που ανεβάζει την τεστοστερόνη των γάβρων.

Υπάρχουν παίκτες που η αύρα τους μετράει περισσότερο από την αξία τους. Που μπορούν να υστερούν σε προσφορά, σε σύγκριση με συμπαίκτες τους, αλλά να χαρίζουν αμόκ. Και τρέλλα στο οπαδικό πλήθος. Γενικά μιλάμε. Ακαδημαϊκά. Ο Χάϊνς είναι παικταράς, άλλωστε. Θηρίο ψυχής. Και δύναμης οπωσδήποτε.

Τι λέμε τώρα. Να υπερισχύει απέναντι σε τέρατα που έχουν δέκα πόντους μεγαλύτερο ύψος! Να μην καταλαβαίνει τίποτα. Πρέπει να “του πάει” ο Ολυμπιακός. Συμβαίνουν αυτά. Ο ίδιος ο παίκτης, να είναι φως σε μια ομάδα και σε μια άλλη να γκριζάρει. Η χημεία δεν αγνοείται ποτέ στη συλλογική, στην ομαδική προσπάθεια.  

Λέγαμε, λοιπόν, ότι έναν τέτοιο παίκτη “εξεδράκια” τον έχει ανάγκη μια ομάδα. Που να τον βρεις, όμως. Είναι ζήτημα τύχης. Σύμπτωσης. Πριν 50 χρόνια, τόσο παληά, έιχε γίνει στην Αγγλία μια έρευνα για να συνθέσουν το πορτραίτο του σωου-μαν ποδοσφαιριστή. Ποια στοιχεία, δηλαδή, είναι εκείνα που σε υψηλό βαθμό πρέπει να διαθέτει ένας ποδοσφαιριστής για να λειτουργήσει εμπρηστικά στην αδρεναλίνη της εξέδρας. Αν θυμάμαι καλά το ιδανικό μοντέλο του πλέον πιασάρικου παίκτη πλησιάζει η φιγούρα του ... Τζώρτζ Μπεστ, αιωνία η μνήμη του.