ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΒΟΥΤΑΝΕ ΣΕ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ

 

Διάβασα στο περιοδικό REFEREE ότι ο Μπριάκος είπε στους διαιτητές της Β' εθνικής τα εξής αισιόδοξα και ελπιδοφόρα: “Παιδιά, τα πάτε περίφημα. Εσείς είστε οι αυριανοί διαιτητές για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα”. Βιάζομαι να σχολιάσω.

Ας δεχθούμε ότι πράγματι στον πίνακα της Β' εθνικής υπάρχουν ταλέντα της διαιτησίας. Και αύριο, μεθαύριο όταν θα προωθηθούν στο μεγάλο πρωτάθλημα θα δείξουν την αξία τους. Απ'αυτούς, όμως, εξαρτάται να αποδείξουν ότι είναι κλάσεως σφυρίκτρες;

Βουτάς σε μία πισίνα να κολυμπήσεις, θα μολυνθείς αν στο νερό υπάρχει δηλήτήριο. Τίποτα δεν θα πάθεις σε μία καθαρή πισίνα, όμως όχι και σε μία βρώμικη.

Επιτέλους! Οι ομάδες διαφθείρουν τους διαιτητές, όχι το αντίθετο. Δεν έχει τύχη το κοράκι, το λαδιάρικο αν γνωρίζει ότι οι πρόεδροι των ΠΑΕ δεν τη ψάχνουν στο αλλοιώς.

Συμφωνώ με τον Μπριάκο. Υπάρχουν καλοί διαιτητές στις μικρότερες κατηγορίες. Πάντα υπήρχαν εξελίσιμοι διαιτητές. Δεν πάσχει, άλλωστε, το ποδόσφαιρο από τους διαιτητές που τους έχει ανάγκη, τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα.

Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που αδειάζουν την πισίνα, την ξαναγεμίζουν με βρώμικο νερό.