ΚΟΥΔΑΣ: “ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ”

ΠΗΓΗ: Intime
 

“Εχω μια βιοτεχνία και σα να είμαι ο Πάπας της Ρώμης μου φιλάνε το χέρι, για ένα μεροκάματο. Έκεί έφθασε ο κόσμος...”. Μιλάει ο μεγαλέξανδρος του μακεδονικού ποδοσφαίρου, ο Γιώργος Κούδας. Η μεγάλη πριμαντόνα του ΠΑΟΚ, ό,τι ήταν κάποτε, και κάτι περισσότερο, ο Τζωρτζ Μπεστ για την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Μίμης Δομάζος για τον Παναθηναϊκό, Γιώργος Σιδέρης για τον Ολυμπιακό, Μίμης Παπαϊωάννου για την ΑΕΚ, Γιώργος Κούδας για τον ΠΑΟΚ. Τα κορυφαία ονόματα στην πινακοθήκη.

Το είχα δει με τα ματάκια μου τη δεκαετία του '60. Βροχή, το αυτοκίνητο του Κούδα έμεινε σε δρόμο, γεμάτο στις λάσπες. Και μια παρέα παοκτζήδες σα να είχαν απέναντί τους έναν άγιο, έναν οσιομάρτυρα ανήμπορο κάποιος να τον βοηθήσει άρχισαν να καθαρίζουν το αμάξι και μετά να το σπρώχνουν με οδηγό τον θεό τους, τον Γιώργο Κούδα.

Εποχή, τότε, που η Ελλάδα ήταν στους πρόποδες της ανηφόρας. Σήμερα βρίσκεται μακρυά από τους πρόποδες της κατηφόρας. Έχει φθάσει στο χείλος του γκρεμού. Με λυμένο το χειρόφρενο.

Στην συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Κούδας είπε και τη μεγάλη κουβέντα. “Δεν γίνεται δουλειά στον ΠΑΟΚ μονάχα με τα λεφτά του Ιβάν.Δεν φθάνουν μόνο τα λεφτά”.

Να, όμως που ο κόσμος δεν έχει άλλες απαιτήσεις απο τους επιχειρηματίες που αγοράζουν μια ΠΑΕ. Μόνο να βάζουν λεφτά. Ας πάνε στράφι.