ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Μεθαύριο Πέμπτη γίνονται οι εκλογες στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Ποιος θα αποφασισει; Ο λαός της ομάδας. Ετσι λένε. Τα μέλη της ΑΕΚ. Κανένας Μελισσανίδης δεν έχει τον πρώτο λόγο, το μοναδικό λόγο. Αν αποφάσιζε ένας, τότε γιατί γίνονται εκλογές;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παραμύθι απο τη δημοκρατία που ανεκάλυψαν οι πρώτοι στην ιστορία αληθινοί εξουσιαστές, οι αρχαίοι Αθηναίοι, η πρώτη απο καταβολής ανθρώπου ιμπεριαλιστική δύναμη. Και από τότε παίζει το καλαμπούρι, ότι ο κόσμος αποφασίζει, ότι ο λαός είναι κυρίαρχος, διότι μιλάει η κάλπη.

Έτσι είναι πράγματι. Μιλάει η κάλπη. Μόνο που αυτό που βγάζει η κάλπη είναι κάλπικο.

Ο ένας αποφασίζει κι αυτός ο ένας είναι άτομο, όχι η μάζα. Τον έναν θέλει ο κόσμος. Τον έναν θα ακολουθήσει. Ότι πει αυτός ο ένας. Έτσι γινόταν πάντα. Ο κόσμος δεν είναι σε θέση να βγει μπροστά, να αναλάβει ευθύνες, να δημιουργήσει.

Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε. Καμμία ευθύνη ο κόσμος της ομάδας. Και πριν απο τον υποβιβασμό η ΑΕΚ είχε χρεοκοπήσει. Και γι΄αυτό δεν φταίνε τίποτα οι φιλαθλοί της. Απολύτως σε τίποτα. Είναι εντελώς ανεύθυνοι.

Νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΑΕΚ. Ο,τι και αν αν συμβεί, ό,τι και αν αποφασισθεί ο λαός θα συμφωνήσει. Αυτός είναι ο ρόλος του λαού. Να ελπίζει, να συμφωνεί, να αποδοκιμάζει. Δημοκρατικά.