ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

 

Τα έχω γράψει χίλιες φορές. Ο αθλητισμός είναι μπίζνα. Αμα σε βλέπω με το χέρι στην τσέπη για το μεγαλείο της ομάδας με ανησυχείς. Δεν λέω ότι είσαι ύποπτος, αλλά άμα φύγεις θα την πάρεις σπίτι μαζί σου; Γιατί μετά ποιος θα την αναλάβει την κακομαθημένη. Οι οργανωμένοι οπαδοί;

Δεν ξέρω τι παίζει τελικά στο μπάσκετ. Εντάξει, οι Γιαννακόπουλοι είχαν την τρέλλα τους με τους Βαρδινογιάννηδες που έχασαν την ομάδα του ποδοσφαίρου μέσα από τα χέρια τους και ποτίστηκε το μπάσκετ και έγινε όχι δέντρο, αλλά δάσος ολόκληρο. Μόνο να μην αφήσουν τα σπίρτα στον Δημητράκη τώρα είναι το θέμα. Οι Αγγελόπουλοι όπως τους κόβω αν ήταν Αμερικάνοι και ομάδα στο ΝΒΑ την αγόραζαν. Γάβροι αλλά και μπασκετικοί σαλταρισμένοι.

Αυτοί κάνουν το ψώνιο τους. Δεν βγάζει πουθενά, και εσύ πας πάσο. Αν είχες την τσέπη τους μπορεί να έβγαζες και εσύ μία τέτοια “αρρώστια”. Το μπάσκετ στην Ευρώπη;
Διαχειρίζονται το μαγαζί κάτι Ισπανοί που είναι στα κόλπα χρόνια τώρα και άμα φτάσεις να πάρεις το ευρωπαϊκό σου δίνουνε κάτι ψίχουλα, για να μην πεις ότι έβαλες και από την τσέπη, για να πάς και να έρθεις από το φαϊναλ φωρ.

Δεν είναι ποδόσφαιρο το μπάσκετ στα λεφτά. Αιώνες πίσω. Κι όμως, είναι ομάδες, ρώσικες, ισπανικές, ιταλικές η Μακάμπη στο Ισραήλ, που χαλάνε ένα σκασμό λεφτά. Και με όσες χορηγίες έχουνε, πάλι δεν βγαίνουνε.

Μέχρι που ο νους σου πάει στο πονηρό. Είναι το μοναδικό άθλημα με τόσο υψηλές επαγγελματικές αμοιβές και τόσο άδολη επαγγελματική προσφορά από τους ιδιοκτήτες των κλαμπ.