Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ

Πηγή: Intime
 

Έναν άνθρωπο δεν θέλει με τίποτα να κυκλοφορεί στην πιάτσα ο Μαρινάκης. Τον Αλέξη Κούγια. Δεν υπάρχει άλλος να του χαλάσει το κέφι του προέδρου του Ολυμπιακού. Που να του κάνει δύσκολη τη ζωή σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού. Που να του χαλάει χατήρι για ό,τι επιθυμεί. Όλα είναι κανονισμένα. Μονταρισμένα. Μονάχα αυτός, ο Κούγιας, είναι που τον αναστατώνει. Κι αυτόν, τον μεγαλύτερο εχθρό του Μαρινάκη, τον διπλάρωσε ο Αλαφούζος.

“Είμαι Παναθηναϊκός από κούνια” δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Κούγιας. Ώπα! Αυτό δεν είχε ξαναειπωθεί. Κάτι σημαίνει αυτό. Είκοσι ομάδες έχει αλλάξει από διάφορα πόστα, μέχρι πρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΕΚ έχει κάνει, αλλά ποτέ ο δικηγόρος δεν είχε εκδηλώσει τον οπαδικό του πατριωτισμό από πιτσιρικάς. Ούτε, άλλωστε, και ποτέ στην τόσο έντονη παρεμβατική του δράση στο ποδόσφαιρο εδώ και 32 χρόνια, από τότε που έγινε βοηθός εφόρου στο Αιγάλεω, είχε ανοίξει παρτίδες με τον Παναθηναϊκό. Ποτέ. Βάζελος, όμως, ήταν πάντα ο Κούγιας. Κανονικό μέλος της παρέας της πλατείας Βικτωρίας, Πανταζόπουλος, Γκούμας και σία.

Έπρεπε να δεχθεί πρόταση να εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό στη Σούπερ Λίγκα ο Κούγιας για να δηλώσει βάζελος. Κάτι σημαίνει αυτό, επιμένω. Της εξυγίανσης είναι ταμένος ο Αλέξης Κούγιας και, όπως παραδέχεται, σα μετερίζι η Παναχαϊκή μειονεκτεί σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό. Με την πράσινη φανέλλα και το τριφύλλι του ο Κούγιας θα πολεμήσει περισσότερο αποτελεσματικά υπέρ της κάθαρσης.

Μήπως στεναχωρηθεί ο Βασίλης Κωνσταντίνου, αν βρεθεί τρόπος να ξεμπλέξει από την Παναχαϊκή ο Κούγιας και έρθει στον Παναθηναϊκό. Η Βίκυ Σταμάτη, η σύζυγος του Τσοχατζόπουλου δεν έχει καμμία ανησυχία αν ο δικηγόρος της μείνει ή, εγκαταλείψει την Παναχαϊκή. Ούτε ο Κούγιας προτιμούσε για πελάτισσα την Αρετή, την κόρη του Τσοχατζόπουλου που ανέλαβε ο Δημητρακόπουλος. Κάποτε στα μαχαίρια Κούγιας και Δημητρακόπουλος, σήμερα τα έχουν βρει, μέχρι που μοιράζουν τις δουλειές.

Μοναδικό, λοιπόν, εμπόδιο είναι η Παναχαϊκή για να αναλάβει πόστο στον Παναθηναϊκό ο Κούγιας και αρχίσει τον τακτικό πόλεμο ενάντια του επικυρίαρχου στο χώρο Βαγγέλη Μαρινάκη.