ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΟΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Γνήσιος κυπελλικός τελικός είναι ο αποψινός. Έτσι τον χαρακτηρίζει ο αποδυτηριάκιας. Υποτίθεται ότι το κύπελλο, αντίθετα από το πρωτάθλημα, είναι η δημοκρατική διοργάνωση στη μπάλλα. Ότι δικαίωμα σ’ ένα τίτλο έχει και μια ομάδα Β’ εθνικής, Γ΄ εθνικής. Στο πρωτάθλημα η κάθε ομάδα είναι στην κατηγορία της, ενώ στο κύπελλο δεν υπάρχουν ταξικές διαφορές, όλοι μπαίνουν στη σακούλα.

Ο Αστέρας, βέβαια, δεν είναι ομάδα Β΄ εθνικής. Δεν είναι, όμως,  Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, ούτε ΠΑΟΚ και Άρης. Κι αν κερδίσει θα κάνει τη έκπληξη. Ποιος διαφωνεί ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί απόψε. Θεωρητικά.

Στο γήπεδο όλα γίνονται. Όλα μπορούν να γίνουν. Ποια η δική μου πρόβλεψη; Παρακαλώ. Δεν υπάρχουν προβλέψεις στο ποδόσφαιρο. Ποτέ. Έχω μια εκτίμηση, όμως. Που στηρίζεται σε δεδομένα, μάλιστα.

Και οι δυο ομάδες είναι ικανές να κάνουν παιχνίδι. Να παίξουν τέτοια μπάλλα που να μας ικανοποιήσουν. Και να προσδώσουν αληθινά κυπελλικό ενδιαφέρον στον τελικό.
Το άγχος, βέβαια, ίσως να το έχει ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Αστέρα, που θα παίξουν πρώτα για πάρτη τους κι όχι για την ομάδα τους, δεν έχουν να αποδείξουν κάτι περισσότερο, ακόμα κι αν χάσουν. Αρκεί να δικαιολογήσουν με την απόδοσή τους την παρουσία τους στον τελικό.

Διαβάστε ακόμα:

Για ένα ματς, τον τελικό, αξίζει το κύπελλο

Ολυμπιακός και Αστέρας δεν ψάχνουν παρηγοριά