ΠAO, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Περίμενα κάποια 24ωρα να περάσουν από τον τελικό της ευρωλίγκας. Να περάσουν, δηλαδή, οι χαρές και τα πανηγύρια για να καρφώσουμε εδώ την πιο μεγάλη αλήθεια. Ποιος Ολυμπιακός; Την απίστευτη νίκη, τον τερατώδη θρίαμβο τον πέτυχε ο δικομματισμός.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο μπάσκετ παίζουν σ’ ένα πρωτάθλημα της πολύ πλάκας. Στη Βουλή του μπάσκετ υπάρχει ο δικομματισμός. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, μόνον. Όλα τα καθίσματα είναι αδειανά. Δεν υπάρχουν βουλευτές ούτε του ενός, ούτε του άλλου κόμματος. Μόνο τα επιτελεία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Που σαρώνουν στην Ευρώπη.

Τέτοιο φαινόμενο δεν έχει ξανασυμβεί. Δεν έχει εμφανισθεί ποτέ. Δυο ομάδες από την ίδια χώρα, που προέρχονται από ένα, επί της ουσίας, ανύπαρκτο πρωτάθλημα να σαρώνουν στην Ευρώπη. Γι’ αυτό ομιλώ περί δικομματισμού.

Η Μπενφίκα πριν μισό αιώνα πήρε πρωτάθλημα Ευρώπης στο ποδόσφαιρο παρ’ ότι προερχόταν επίσης από μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην πατρίδα της. Το έκανε και η Πόρτο αλλά και αυτή όπως και η Μπενφίκα δεν είχαν διάρκεια στην κορυφή της Ευρώπης, όπως οι δυο δικές μας ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.