Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Το θέμα στην ΑΕΚ δεν είναι οικονομικό. Μόνον οικονομικό δεν είναι. Και στο φινάλε έχει βγει στη σέντρα ο Μελισσανίδης. Μεγάλο και βαρύ πορτοφόλι. Μέχρι που έλεγε μισοαστεία και όλο σοβαρά πριν από δέκα χρόνια, όταν πια είχε ξεφύγει, είχε εκτιναχθεί επιχειρηματικά, «Μη μου τη δώσει και πάω να αγοράσω την Μπαρτσελώνα». Βεβαίως, το έλεγε μισοαστεία διότι η νταρντανοχωριάτισσα δεν είναι ανώνυμη εταιρεία, δεν πουλιέται.

Με τα σημερινά δεδομένα ποιο να είναι το μπάτζετ μιας ομάδας, όπως είναι η ΑΕΚ, που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό για να ανέβει στην Β΄ εθνική; Και 200 χιλιάρικα το χρόνο φτάνουν. Άντε μία πεντακοσαρού. Είπαμε, όμως. Το ζήτημα δεν είναι οικονομικό.


Είναι να κτίσεις ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι από το ερασιτεχνικό ακόμα, πρώτα ανοίγεις θεμέλια, μετά σηκώνεις τις κολώνες. Πρώτα αυτά και μετά θα αρχίσει το κτίσιμο. Και τι θα κτίσεις; Όχι αέρα πατέρα, θες σχέδιο.

Κάθε κίνηση, λοιπόν, της ΑΕΚ να υπακούει στο σχεδιασμό με τις προδιαγραφές πρωταθλητισμού στη σουπερ λιγκα. Όχι κινήσεις που δεν θα αποδώσουν μετά από δυο και τρία χρόνια. Κάθε λιθάρι στη θέση του.

Και είπαμε. Και δεν είναι φλυαρία να το επαναλάβουμε. Στην Ελλάδα ΟΥΔΕΙΣ έχει κτίσει ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι στην πιάτσα δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι οι οποίοι επιστημονικά, βεβαίως επιστημονικά, να αναλάβουν τέτοιο πρότζεκτ.

Το ξανάλεω. Το έργο δεν έχει σχέση με τα πακέτα. Δεν χρειάζονται τα πακέτα άλλωστε, για τις δυο προσεχείς σαιζόν. Ούτε κτίσιμο ομάδας είναι ότι είμαι προπονητής της και την περπατάω στο πρωτάθλημα το ερασιτεχνικό ή, και στο τσάμπιονς ληγκ.