ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

 

Γεγονότα. Μύκονος. Ο Κόκκαλης σπάνια βγαίνει από το σκάφος του. Προτιμά να παίζει μπιρίμπα αρόδο, ανοικτά στη θάλασσα. Παρέα σαββατοκύριακου. Και ένας φίλος πάνω στο καρέ του λέει: «Σωκράτη, φοβάμαι ότι θα φας φασίνες από τους γάβρους…». Δεν είναι μαλάκας ο Κόκκαλης. Το αισθανόταν ότι η δουλειά είχε αρχίσει να βρωμάει. Ήταν σχεδόν τέσσερα χρόνια στην ΠΑΕ και ο Ολυμπιακός παρέμενε χωρίς πρωτάθλημα.

Γάβρος μέχρι θάνατο μπήκε στον Ολυμπιακό πρώτα στο μπάσκετ ο Κόκκαλης και μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά ήθελε, δεν ήθελε, πέρασε και στο ποδόσφαιρο. Αφηνιασμένοι οι γάβροι ήθελαν πρωτάθλημα, δεν συγκινούνταν ότι ο μίστερ Intracom ανέλαβε προσωπικά να ξελασπώσει την ΠΑΕ μετά τη θύελλα του φυγόδικου Κοσκωτά.

Ήταν να μη βάλει μπροστά στο παρασκήνιο και το προσκήνιο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, άτομο υψηλής κλάσεως, άνθρωπος για πολύ χοντρές δουλειές, λέει ο αποδυτηριάκιας. Το 1995 και 1996 ήταν τα τελευταία πρωταθλήματα του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Από τότε το πρωτάθλημα το ξέχασε ο Παναθηναϊκός. Η χούντα Κόκκαλη ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 1996.

Περί Σαββίδη ο λόγος. Είμαστε στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, δεν είμαστε στον προηγούμενο αιώνα. Ο Κόκκαλης για να μη φάει τα μπινελίκια του, που δεν τα γλύτωσε τελικά, έστησε ένα μηχανισμό και με παικταράδες στο γήπεδο, τους παικταράδες, που έφερε, έστησε μονοκρατορία. Ο Ιβάν πώς την έχει δει;

Δεν έχει επιλογές ο Ρώσος. Ένα από τα δυο θα κάνει. Να το πάρει μοιρολατρικά. Ότι τίποτα δεν άλλαξε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι ο Μαρινάκης έχει το κουμάντο. Η, θα φτιάξει ομαδάρα στον ΠΑΟΚ, για να μην τον ακουμπάει καμμιά κουφάλα. Το υπογράφω με πένα σε φτερό χρυσαετού. Όταν έχεις ομάδα όλη η Ελλάδα θα είναι μαζύ σου, όχι μονάχα οι παοκτζήδες. Κανένα λαμόγιο θα τολμάει να σου βάλει τρικλοποδιά. Με τίποτα.

Διαβάστε ακόμα:

Το προσωπικό πρόβλημα του Μαρινάκη