Ο ΑΡΗΣ ΦΤΩΧΟΣΠΙΤΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ

 

Μια ζωή Άρης. Αυτή είναι η τραγωδία. Ο ίδιος και ίδιος Άρης μια ζωή. Ίδια μυαλά, ίδιες συμπεριφορές. Η μιζέρια. Και περιμένουν τη λύση από τη σύγκρουση γιγάντων. Του Ηλιάδη και του Σκορδά. Καταδίκη.
 
Σου αντιγράφω την Ιστορία του Άρη. Το μία ζωή Άρης. Όποιος από τους δυο βγει, ο άλλος θα ξεσκίσει τον εκλεγμένο. Δεν θα τον αφήσει σε χλωρό κλαρί. Ειδικά αν δεν εκλεγεί ο Σκόρδας, που είναι διπλωματούχος στην επιχείρηση απαξίωσης του αντιπάλου, θα τον κάνει τον Ηλιάδη να το μετανοιώσει που έγινε διοίκηση.
 
Αυτό είναι το έργο στον Άρη. Με ανακύκλωση παλαιών υλικών θέλουν να κτίσουν το μέλλον του. Και με διαδικασίες καταδικασμένες. Δημοκρατικές, της πλάκας ιστορία, δηλαδή.
Όλοι αυτοί που διεκδικούν να ηγηθούν στον Άρη, οι δυο αρχηγοί και οι από δίπλα τους, είναι παλαιοκομματικοί. Όπως το λέω. Ξεπερασμένοι. Παλαιά υλικά. Απολύτως περιορισμένης ασφάλειας και διαρκείας.
 
Δεν κτίζεις σπίτι πάνω στο βάλτο. Γρήγορα θα γκρεμιστεί. Δεν θα μπορεί να αντέξει. Και χωρίς να φυσήξει ο ανεμοστρόβιλος της Οκλαχόμα. Και αυτοί που θα δουλέψουν στο κτίσιμο μέσα στο βάλτο θα λασπωθούν.