ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΠΑΡΑ ΕΦΗΜΕΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Δεν μου άρεσε που ο Πλατανιάς, ξέκοψε από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Η γνωστή ιστορία. Η ομάδα θέλει έναν προπονητή, όποιος κι αν είναι αυτός. Σιγά τώρα, που θα πολυσκοτιστούμε μ'αυτόν που ασπρίζει τις γραμμές στο χορτάρι του γηπέδου. Όποιος κι αν είναι μας κάνει. Ο απόλυτος τυχοδιωκτισμός. Ο ολοκληρωτικός ασχετισμός.

Τι λέτε, ωρέ παλουκάρια; Η πιο μεγάλη αγωνία μιας ομάδας είναι να βρει εκείνον τον προπονητή με τον οποίον θα ταιριάξουν τα χνώτα τους. Κι αν είναι δυνατόν, λέμε τώρα, ο γάμος να κρατήσει μέχρι θάνατο. Όσο πάει. Και εσείς, ωρέ παλουκάρια, μου λέτε δεν τρέχει τίποτα αν είναι προπονητής ο έτσι κι όχι ο αλλοιώς; Και αν δεν τον γουστάρουμε, έστω και με σούπερ πορεία μαζύ του, του λέμε Άντε γεια.

Υπήρχε ο Πλατανιάς στο χάρτη; Και μετά από μία θαυμάσια σαιζόν αλλάζεις τον στρατηγό. Απίθανο. Του λες του Πάτον και του Μοντγκόμερυ δεν σε θέλουμε άλλο. Δεν ψάχνουμε για μητροπολίτη, που είναι μόνιμος, που δεν τον κουνάει κανείς.

Να, γιατί δεν υπάρχουν ομάδες στο πρωτάθλημα. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι ο προπονητής. Ούτε οι παίκτες τους ενδιαφέρουν. Ένδεκα να παίζουν, όποιοι κι αν είναι αυτοί, σήμερα είναι, αύριο δεν είναι, και άλλοι ένδεκα αναπληρωματικοί. Στην πραγματικότητα όλοι είναι αναπληρωματικοί, άσχετο αν παίζουν βασικοί.

Μόνον οι σοβαρές ομάδες σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα ενδιαφέρονται να έχουν έναν κορμό, έναν σκελετό στην ενδεκάδα. Κι έναν μόνιμο στρατηγό στον πάγκο.