ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΟ

 

Δεν είναι σόι ο παίκτης που θα έρθει στον Παναθηναϊκό. Δεν αναφέρομαι στον Φάλκενμπεργκ που διαφημίζουν, που λόγω ονόματος μου προκαλεί αναγούλα. Ναζιστικό όνομα, λες και είναι απόφοιτος της σχολής των ΕΣ-ΕΣ. Άκου, Φάλκενμπεργκ. Διαβάζεις το όνομα του και αμέσως η σκέψη σου πάει στο Άουσβιτς, ότι είναι υπαξιωματικός του χιτλερικού στρατού, υπεύθυνος ασφαλείας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ίσως και βασανιστής, το κωλόπαιδο.

Είσαι παίκτης καριέρας. Μιας αξίας. Θα έρθεις στην Ελλάδα; Απίθανο. Σ'άλλον πλανήτη δεν είναι η Ελλάδα. Όλη η Ευρώπη, ο γλόμπος όλος, γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει σάλιο. Μήπως θα ρίξω μία σφαλιάρα στο σβέρκο σ'αυτόν που θα μου προτείνει, εμένα του επαγγελματία στα ντουζένια μου παίκτη, να πάω στην Ελλάδα. Δύο σφαλιάρες θα του δώσω αν μου κάνει λόγο για Παναθηναϊκό που δεν έχει μαντήλι να κλάψει και έχει μείνει απ'έξω από την Ευρώπη.

Είμαι παράλογος, δεν νομίζω. Απευθύνομαι στον οπαδό του Παναθηναϊκού. Εγώ υποψιάζομαι, εσύ δεν υποψιάζεσαι ότι με βάση τη λογική, δεν μπορεί να είναι και γαμώ τις περιπτώσεις, αυτοί που προξενεύουν για τον Παναθηναϊκό.