ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Η Καλλονή στη σούπερ λίγκα. Πλάκωσαν τα χωριά. Ποια είναι η Καλλονή; Ποιος είναι ο Πλατανιάς; Εντάξει, ο Απόλλων έχει μία μεγάλη Ιστορία στην Α' εθνική, ιστορικό σωματείο, που λένε. Εντάξει, και ο Εργοτέλης που έχει κόσμο. Η Καλλονή;

Η ΑΕΚ στο ερασιτεχνικό και στο μεγάλο πρωτάθλημα ομάδες που δεν προλάβαμε να τις γνωρίσουμε ούτε στην Β' εθνική, όπως ο Πλατανιάς, η Καλλονή, ακόμα και ο Αστέρας Τρίπολης.

Δεν έχω πρόβλημα με καμμία ομάδα. Απλά δεν μπορώ παρά να σημειώσω ότι το πρωτάθλημα σκαρτεύει. Γιατί; Δεν υπάρχουν προδιαγραφές. Αυτό σημαίνει, επί της ουσίας, επαγγελματισμός. Επιχειρηματικότητα.

Γιατί γίνεται πρωτάθλημα; Και σε ποια γήπεδα παίζεται το πρωτάθλημα; Και με ποιες ομάδες. Και ποια είναι η εμπορική δύναμη του πρωταθλήματος. Αυτά είναι τα ζητούμενα.

Ποιο θα ήταν το σωστό σ'ένα πρωτάθλημα που είχε στόχο να βγάζει λεφτά; Δεν θα παραδώσουμε μαθήματα. Αυτά στο πανεπιστήμιο του αποδυτηριάκια. Σήμερα στα πεταχτά κάποια ψιλά γράμματα.

Δεν φτιάχνειςπρωτάθλημα για να το πάρει κάποια ομάδα. Όχι, βέβαια. Το πρωτάθλημα πρέπει να παράγει έσοδα για να μπορούν να ζουν οι ομάδες. Για να συμβαίνει αυτό, το κάνεις κλειστό κλαμπ το μαγαζί. Κλειστό το πρωτάθλημα. Δεν μπαίνει μέσα καμμία ομάδα αν δεν έχει αυτό το μετοχικό κεφάλαιο, αν δεν έχει γήπεδο, αν δεν έχει υποδομές και ακαδημίες.

Πήρε το πρωτάθλημα της Β' εθνικής μία ομάδα. Και εμένα που είμαι σούπερ λίγκα τι με νοιάζει;