ΠΑΣΟΚ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΚΟ

 

Θυμάμαι ότι είχε γίνει σάλος όταν οι Βαρδινογιάννηδες έκαναν τα εγκαίνια της Παιανίας. Στη φάση που το έργο βρισκόταν ακόμα στις μακέτες. Πρώτοι μήνες που το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση, δηλαδή πριν από 32 χρόνια.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιαζόταν σαν αντιδεξιό κίνημα, εναντίον του κεφαλαίου κι άλλες τέτοιες τρίχες κατσαρές και γι'αυτό είχαν πέσει σχόλια, επειδή στα εγκαίνια της Παιανίας είχαν παραστεί πασόκοι μεγαλόσχημοι. “Μου κάνετε κριτική αδικαιολόγητη...” διαμαρτυρόταν ο μακαρίτης Κατσιφάρας, ο πρώτος μεταπολιτευτικός υφυπουργός αθλητισμού.

Τι σχέση, σου λένε, έχει το ΠΑΣΟΚ με τον καπιταλισμό που στην Ελλάδα τον εκπροσωπεί και το βαρδινογιαννέικο. “Μπράβο στην οικογένεια Βαρδινογιάννη που θέλει να φτιάξει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο” απαντούσε ο Γιώργης ο Κατσιφάρας ο μπουζουκόβιος.

Σοβαρεύουμε την κουβέντα. Θέλει την Παιανία ο Παναθηναϊκός; Θα πληρώσει. Είτε για να την χρησιμοποιήσει, είτε για να την αγοράσει. Εκτός κι αν ο Αλαφούζος έχει αποφασίσει να εξαρτάται ο Παναθηναϊκός από το βαρδινογιαννέικο.