ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

 

Πρώτη σήμερα. Και Σάββατο Ιουνίου. Η ημέρα μου, και ο μήνας μου. Ο ζεστός καιρός, κάργα ηλιοφάνεια, σε κρατάει στο κρεββάτι, να μαχμουλέψεις, αλλά και σε στέλνει να βουτήξεις στη θάλασσα. Να ξεχάσεις για λίγο την ομαδάρα και τις μεταγραφές που θα γίνουν. Σίγουρα. Αδιανόητον, απαράδεκτον, αταίριαστον να μην κάνει μεταγραφές η ομαδάρα.

Κι αν ο πρόεδρος δεν έχει λεφτά; Να κόψει το λαιμό του. Αυτή είναι η δουλειά του, να βάζει χέρι στο πορτοφόλι του. Γι'αυτό είναι πρόεδρος, να πληρώνει. Γι'αυτό τον θέλουμε, για τα λεφτά του. Για τί άλλο; Αυτό μας καίει. Αυτό γουστάρουμε. Μόνον αυτό. Να σκορπάει ο κύριος τα λεφτά του. Διαφορετικά θα το ακούσει το σύνθημα. Τάδε π...α, βάλε στον κ... τα λεφτά. Ποιος Φοίβος; Εμείς είμαστε οι αδικημένοι στιχουργοί.

Τελικά, ο οπαδός τα δέχεται ή, δεν τα καταδέχεται τα λεφτά του προέδρου; Εξαρτάται. Ψηφίζουμε “Ναι” στα λεφτά αρκεί να μας φέρνει παικταράδες. Πρωτοσέλιδους. Να τους βλέπουμε κρεμασμένους στα μανταλάκια των εφημερίδων και να φτιαχνόμαστε. Είναι η αρρώστεια μας αυτή. Θέλουμε τη δόση μας. Μεταγραφές, ρε.

Κι αν η ομάδα είναι πλήρης στο ρόστερ; Είπαμε, ο πρόεδρος έχει υποχρέωση να κάνει μεταγραφές. Κι αν τα χρήματα που θα απαιτηθούν για τα νέα συμβόλαια παικτών δεν επιστρέψουν στην ομάδα και το ταμείο θα χρεωθεί ακόμα περισσότερο; Δεν καταλαβαίνουμε τι μας λες, εμείς μιλάμε ελληνικά, οπαδικά, όχι ευρωπαϊκά, όχι τεχνοκρατικά.

Ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές. Για ποιο λόγο; Για να φύγει ο Σαμαράς, η συγκυβέρνηση και για να γίνει αυτό θα πρέπει να στηθούν εκλογές. Δεν είναι χούλιγκαν της εξέδρας ο κύριος Τσίπρας να θέλει νταηλίκι το πρωθυπουργιλίκι. Γι'αυτό ζητάει εκλογές, να γίνει με δημοκρατικές διαδικασίες ο κυβερνήτης της χώρας.

Οι εκλογές, όμως, σύμφωνα με το Σύνταγμα το κανονικό κι όχι εκείνο της πλατείας και των αγανακτισμένων φιλάθλων, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Όχι όποτε της καπνίσει της αντιπολίτευσης. Πάντα η αντιπολίτευση, εντελώς αντεθνικά, απολύτως αντιδημοκρατικά, ακραιφνώς χουλιγκανικά, νοσηρώς οπαδικά, ακόμα κι αν είναι σίγουρη πως δεν θα πλειοψηφίσει ζητάει πρόωρες εκλογές.

Ζημιά σε μία χώρα είναι να γίνουν έκτακτες εκλογές. Άσε ότι κοστίζουν ένα κάρο λεφτά. Σε βγάζουν από το ρυθμό σου. Τι είναι αυτά, ρε; Εμείς θέλουμε μεταγραφές. Και δεν μας ενδιαφέρει αν σουλουπωθεί αγωνιστικά η ομάδα. Αν παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Μεταγραφές. Αυτή είναι η πρέζα μας.

Έστω ότι γίνει το κέφι του Τσίπρα. Αύριο προκηρρύσονται οι εκλογές. Και τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα πει ο Αλέξης μας; Σόρυ, έκανα λάθος, αναλαμβάνω την ευθύνη και πληρώνω από την τσέπη μου τα κερατιάτικα έξοδα. Όχι, δεν θα πει αυτό. Θα πει και το άλλο και μετά την ήττα του. Θα ξαναγαυγίζει να ξαναγίνουν εκλογές.

Στις μεταγραφές ας ξοδεύει ο πρόεδρος, όχι ο λαός. Στις εκλογές ας ξοδεύει ο λαός, όχι ο υποψήφιος πρωθυπουργός.