ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

ΠΗΓΗ: Intime
 

«Αν δεν αποβάλλουν τη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία οι παίκτες θα τους αφήσω απλήρωτους» λέει ο κύριος Σταμάτης Βελλής, ο φρέσκος της σουπερ λίγκα με τον Απόλλωνα από τα παληά, τα πολύ παληά. Ας κάνω μια παρένθεση.

Ο απολλωνιστής το συναισθηματικό του δέσιμο με την ομάδα το βλέπει κάπως πιο βαθειά, πιο ρομαντικά απ’ ότι ο βάζελος και ο γάβρος. Δεν το συζητώ αυτό. Το ίδιο και ο πανιώνιος. Μιλάμε για τους παληάς κοπής πανιώνιους και απολλωνιστές. Παρένθεση τέλος, τους ζυγούς λύσατε.

Συνεχίζω με Βελλή, για να πάρει ατάκα και επί τόπου σειρά ο αποδυτηριάκιας. «Θέλω από εσάς», είπε ο μεγαλομέτοχος στους παίκτες του Απόλλωνα «να προσπαθήτε από το πρώτο λεπτό έως το τελευταίο, σε κάθε αγώνα. Αυτό δεν το διαπραγματεύομαι».

Δεν κατάλαβα. Είμαι Ευρωπαίος, Άγγλος και Γερμανός, θεατής ποδοσφαιρικού θεάματος, και θα διαπραγματευτώ την ποιότητα και τη συναρπαστικότητα του αγώνα; Ποτέ. Πλήρωσα και θέλω από τους παίκτες να τα δίνουν όλα. Σε κάθε αγώνα. Δυο ματς την εβδομάδα; Και στα δυο η ομάδα μου να κυνηγά, να τρέχει. Τρία ματς σε μια εβδομάδα, και στα τρία να αφήσουν οι παίκτες τα κόκκαλα τους.

Έτσι πάει. Και δεν είναι παράλογο αυτό. Το παράλογο, το νοσηρό είναι ο οπαδός να ανέχεται την ομάδα να παίζει σα γκαστρωμένη. Ο σωστός φίλαθλος δεν θα πάει στο γήπεδο.