Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Δεν θα φτιάξει ομάδα ο Παναθηναϊκός εάν προηγουμένως ο Αλαφούζος δεν φτιάξει τη δική του ομάδα. Το στρατηγικό επιτελείο του προέδρου της ΠΑΕ. Είμαι όσο γίνεται κατηγορηματικός σ’ αυτό. Ευχάριστος ή, όχι, αδιάφορο.

Ο κύριος Αλαφούζος δεν είχε ποτέ του σχέση με τη μπάλλα. Καμμία επαφή και με τον Παναθηναϊκό. Βασικό αυτό. Ήταν βάζελος του γλυκού νερού και από μακρυά. Δεν είναι υπόλογος γι’ αυτό. Αλλοίμονο.

Το σημειώνουμε, όμως, και έχει την ιδιαίτερη σημασία του το γεγονός, δηλαδή μια παρθένα στο γηπεδικό γίγνεσθαι μπουκάρισε στο ελληνικό ποδόσφαιρο σαν ένας παραδοσιακός παράγων γραφικών, ξεπερασμένων δεκαετιών.

Δυο πόδια και δυο χέρια έχει ο Αλαφούζος και παρέδωσε τα τρία από τα τέσσερα μέλη του και κατέστη αιχμάλωτος. Στους βετεράνους ποδοσφαιριστές. Στους δημοσιογράφους της πιάτσας. Στους οργανωμένους φιλάθλους. Μονάχα ένα χέρι ελεύθερο του έμεινε. Για να υπογράφει με την προσωπική του ευθύνη κάθε διαδικασία που θα συμβάλλει στην οικονομική λύτρωση της ΠΑΕ και την αληθινή αυτοδυναμία της.

Όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Δυστυχώς. Ένας χρόνος Αλαφούζου πέρασε. Έπρεπε από την πρώτη κιόλας ημέρα, ίσως πριν πλησιάσει στον Παναθηναϊκό να εμφανιστεί οπλισμένος με την προσωπική ομάδα στελεχών του. Όχι να σέρνεται από τα αποτελέσματα των αγώνων. Όχι να πειραματίζεται με τους Φερέϊρες και Φάμπριδες.

Ποια είναι τα τεχνοκρατικά στελέχη του Παναθηναϊκού του Αλαφούζου; Ο τίποτας και ο κανένας.

Την ομάδα δεν τη κτίζει ο προπονητής, Δεν τα μάθατε καλά τα γράμματα. Σε λάθος σχολείο πήγατε. Τζάμπα τα δίδακτρα. Την ομάδα την κτίζει ο πρόεδρος με τον προπονητή που επιλέγει. Κι άλλο είναι το team του προπονητή, άλλο το staff του προέδρου. Τα ξαναλέμε.