Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΑΒΑΒΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

 

Δεκαεπτά δωμάτια κάργα στα ράφια χρειάζεται κάποιος αν ήθελε να χωρέσει τα ατέλειωτα ρεπορτάζ εφημερίδων, άσε τις εκπομπές στα κανάλια, για την περιβόητη Παράγκα. Αναφέρομαι στο συνδικάτο του εγκλήματος που για τέσσερα χρόνια τουλάχιστον κυριάρχησε και είχε τον πρώτο λόγο από Α΄ μέχρι Δ΄ εθνική. Ποιες ομάδες θα υποβιβάζονται κάθε χρόνο και ποιες θα ανεβαίνουν.

Οπωσδήποτε η Παράγκα στο ποδόσφαιρο θα κρατούσε περισσότερο σε διάρκεια αν ο αρχηγός της συμμορίας δεν ήταν μια γραφική περίπτωση μαφιόζικης καρικατούρας. Ο άνθρωπος δεν κρυβόταν. Μέχρι που κοκορευότανε, μάλιστα και δημόσια, για την προσωπική του επιτυχία να στήσει ένα μηχανισμό που έλεγχε το σύστημα. Και την ΕΠΟ, βέβαια.

       Η Παράγκα στο πρωτάθλημα του μπάσκετ; Αυτή πέρασε στο ντούκου. Είναι η απόλυτη δικαίωση του αποδυτηριάκια που από το 1982 μιλούσε για τη μασονία στο μπάσκετ. Μια κουβέντα. Η μπασκετική Παράγκα έδρασε με μεγαλύτερη οργάνωση, με πιο σκληρά διαιτητικά κτυπήματα και είχε όχι τον έλεγχο της ομοσπονδίας, όπως στο ποδόσφαιρο, αλλά την ανοχή της ΕΟΚ. Γιατί, όμως;

Επειδή η Ελλάδα, δηλαδή οι εθνικές μας ομάδες, γνώριζαν την εύνοια από τη διαιτησία στις διεθνείς διοργανώσεις. Που κολλάει η σφυρίκτρα στα παγκόσμια πρωταθλήματα, στα ευρωπαϊκά, ακόμα και στην ευρωλίγκα(!) των συλλόγων, με τα χειρουργεία στο πρωτάθλημα; Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει. Όπως και ο Ολυμπιακός, το μεγάλο θύμα της Παράγκας στο μπάσκετ.