ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΙΑ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Μεγάλο παιχνίδι. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο μπάσκετ. Το πρώτο από τα τέσσερα ή, τα πέντε παιχνίδια που θα γίνουν, όπως κάθε χρόνο. Το ίδιο έργο. Και γιατί να το βαρεθείς, όταν οι δύο αντίπαλοι έχουν το μεγάλο όνομα. Και τη μεγάλη ομάδα.

Αυτή είναι η μείζονα διαφορά του διδύμου από το ποδόσφαιρο. Μεγάλα ονόματα στο ποδόσφαιρο. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, από το ποδόσφαιρο το έφτιαξαν το μεγάλο τους όνομα, αλλά στο μπάσκετ το στηρίζουν με τον πρωταθλητισμό τους στην Ευρώπη.

Λέμε μεγάλο ματς, μεγάλο ντέρμπυ στο μπάσκετ απόψε. Πράγματι θα είναι μεγάλο; Άγνωστο. Το λέμε μεγάλο, όμως, και μαγνητίζει η σύγκρουση επειδή οι αντίπαλοι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, είναι μεγάλα ονόματα. Όπως ακριβώς το όνομα των δύο αιωνίων αντιπάλων είναι που ορίζει το μεγάλο στη σύγκρουση του και στο ποδόσφαιρο.

Είναι η προδιάθεση του κόσμου να παραμυθιαστεί. Η ψευδαίσθηση του κόσμου παίζει ότι θα βιώσει αναμέτρηση γιγάντων. Των δύο ομάδων στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη σκιά, που με το ανάστημά τους, τους σκεπάζουν όλους του άλλους.