«ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ» ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

 

Μιλάμε για την Παράγκα στο ποδόσφαιρο και για την Παράγκα στο μπάσκετ. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτά τα αίσχη, αν δεν τα θέλει ο χώρος. Κι όταν λέμε χώρος εννοούμε τους πάντες. Και τους «φιλάθλους». Δεν κατάλαβα. Άσε τι λένε. Η φανατίλα τυφλώνει. Η φανατίλα δικαιολογεί το έγκλημα, ακόμα κι αν είναι διαρκές, όταν το θύμα είναι ο γαμημένος αντίπαλος.

Έτσι πάει. Έτσι το βλέπει ο άρρωστος. Όχι ο ίδιος, αλλά ο αντίπαλος είναι γαμημένος, ένας καριόλης και μισός.

Από τη δεκαετία του ’50 έπαιζε η Παράγκα στο ποδόσφαιρο. Για πρώτη φορά, όμως, οργανώθηκε κανονική συμμορία, και στρατολογήθηκαν «πεζοναύτες» διαιτητές, όπως τους έλεγε ο αποδυτηριάκιας από το 1996.

Δυο παρατηρήσεις που δεν μπορεί να αγνοήσει ο αντικειμενικός ιστορικός του παρασκηνίου. Ένα, ότι για το όργιο της Παράγκας στο ποδόσφαιρο δεν μπήκε ούτε ένας φυλακή. Δεν έγινε ούτε μια δίκη.

Το άλλο είναι ότι ουδείς δημοσιογράφος, πολιτικός και κοινωνικός αναλυτής δεν πλησίασε καν την Παράγκα στο μπάσκετ. Γιατί συνέβη αυτό; Μία είναι η εξήγηση. Η Παράγκα του ποδοσφαίρου είχε προκαλέσει, είχε θίξει πολλές ομάδες, όπως είχε αβαντάρει ορισμένες. Η δε Παράγκα του μπάσκετ αρκούνταν να κάνει σέρβις μονάχα σε μια ομάδα. Στον Παναθηναϊκό. Απροκάλυπτα. Αδίστακτα.

Διαβάστε ακόμα:

Θα δούμε τη μεγάλη ομάδα στην ήττα της